Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
17010601T11228 | ORGANİK ÜRÜNLERİN MUHAFAZASI VE PAZARA HAZIRLANMASI | Ders | 2 | 4 | 4,00 |
Önlisans
Türkçe
Organik tarım ürünlerinin genel özelliklerinin , yapılarının ve organlarının gelişmesi ve biyokimyasal yapılarının kavranması, fizyolojik olayların öğretilmesi , hasat öncesi ve sonrası süreçte ürünün pazara hazırlanması , işlemeye tabi olacak üründe işleme yöntemleri , dayanıklılık artırma yöntemleri ve depolama işlemleri öğrenciye aktarılır.
öğr.gör.murat özge
1 | Organik ürünlerin genel özelliklerini tanımlayabilme |
2 | Organik ürünlerin biyokimyasal yapı değişimi ve fizyolojik olayların muhafaza periyodunda etkilerini yorumlayabilme |
3 | Hasat öncesi ile hasat sonrası işlemlerin muhafazadaki etkilerini sentezleyebilme |
4 | Ürün işleme yöntemlerini kavrayabilme |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
•Organik ürünlerin genel özellikleri •Biyokimyasal yapı ve fizyolojik olaylar •Hasat öncesi, hasat ve sonrası işlemler •Paketleme işlemleri ve depolama •Üründe dayanıklılığı artırma yöntemleri •Hammadde özeliklerinin işleme kalitesine etkileri •Organik ürünlerde işleme yöntemleri
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Ürünlerin Genel Özellikleri Yapı ve Organ Gelişimi | ||
2 | Biyokimyasal Yapı Fizyolojik Olaylar ve Gelişmeler | ||
3 | Hasat Öncesi Dönemde Gelişmeyi Etkileyen Faktörler Hasat | ||
4 | Pazarlamada Standardizasyon Paketleme evi İşlemleri | ||
5 | Hasat Sonrası Kayıplar ve Önleme Yolları | ||
6 | Tarımsal Ürünlerde Kalite Kriterleri Kalite Kriterlerini Etkileyen Faktörler | ||
7 | Ara Sınav | ||
8 | Değerlendirmenin Genel Esasları Besin Teknolojisinde Temel İşleme Şekilleri | ||
9 | Teknolojik Ürünlerin Kalitesini Etkileyen Faktörler | ||
10 | Değerlendirmede Mikroorganizmalar | ||
11 | Konserve Yapımı Meyve Suyu Üretimi | ||
12 | Kurutma Dondurma ve Dondurarak Muhafaza | ||
13 | Fermantatif Değerlendirme | ||
14 | Ürünlerin Depolanması | ||
15 | Pazara Ulaştırma Pazarlama Ekonomisi | ||
16 | Final Sınavı |
1.Bahçe Ürünlerinin Muhafaza ve Pazarlanması Prof.Dr. İsmail KARAÇALI Ege Üniversitesi Basımevi Bornova –İZMİR 2004. 2. Organik Tarım Prof.Dr. Ertan İLTER , Doç.Dr.Ahmet ALTINDİŞLİ Ege Üniversitesi Basımevi Bornova –İZMİR 2004.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 35 | 35 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 55 | 55 |
Toplam İş Yükü (saat) | 120 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | |
ÖÇ 1 | 5 | |||||||||
ÖÇ 2 | 5 | |||||||||
ÖÇ 3 | 5 | |||||||||
ÖÇ 4 | 5 |