GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
17010601T11228 ORGANİK ÜRÜNLERİN MUHAFAZASI VE PAZARA HAZIRLANMASI Ders 2 4 4,00

Önlisans


Türkçe


Organik tarım ürünlerinin genel özelliklerinin , yapılarının ve organlarının gelişmesi ve biyokimyasal yapılarının kavranması, fizyolojik olayların öğretilmesi , hasat öncesi ve sonrası süreçte ürünün pazara hazırlanması , işlemeye tabi olacak üründe işleme yöntemleri , dayanıklılık artırma yöntemleri ve depolama işlemleri öğrenciye aktarılır.


öğr.gör.murat özge


1 Organik ürünlerin genel özelliklerini tanımlayabilme
2 Organik ürünlerin biyokimyasal yapı değişimi ve fizyolojik olayların muhafaza periyodunda etkilerini yorumlayabilme
3 Hasat öncesi ile hasat sonrası işlemlerin muhafazadaki etkilerini sentezleyebilme
4 Ürün işleme yöntemlerini kavrayabilme

Birinci Öğretim


Yok


Yok


•Organik ürünlerin genel özellikleri •Biyokimyasal yapı ve fizyolojik olaylar •Hasat öncesi, hasat ve sonrası işlemler •Paketleme işlemleri ve depolama •Üründe dayanıklılığı artırma yöntemleri •Hammadde özeliklerinin işleme kalitesine etkileri •Organik ürünlerde işleme yöntemleri


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Ürünlerin Genel Özellikleri Yapı ve Organ Gelişimi
2 Biyokimyasal Yapı Fizyolojik Olaylar ve Gelişmeler
3 Hasat Öncesi Dönemde Gelişmeyi Etkileyen Faktörler Hasat
4 Pazarlamada Standardizasyon Paketleme evi İşlemleri
5 Hasat Sonrası Kayıplar ve Önleme Yolları
6 Tarımsal Ürünlerde Kalite Kriterleri Kalite Kriterlerini Etkileyen Faktörler
7 Ara Sınav
8 Değerlendirmenin Genel Esasları Besin Teknolojisinde Temel İşleme Şekilleri
9 Teknolojik Ürünlerin Kalitesini Etkileyen Faktörler
10 Değerlendirmede Mikroorganizmalar
11 Konserve Yapımı Meyve Suyu Üretimi
12 Kurutma Dondurma ve Dondurarak Muhafaza
13 Fermantatif Değerlendirme
14 Ürünlerin Depolanması
15 Pazara Ulaştırma Pazarlama Ekonomisi
16 Final Sınavı

1.Bahçe Ürünlerinin Muhafaza ve Pazarlanması Prof.Dr. İsmail KARAÇALI Ege Üniversitesi Basımevi Bornova –İZMİR 2004. 2. Organik Tarım Prof.Dr. Ertan İLTER , Doç.Dr.Ahmet ALTINDİŞLİ Ege Üniversitesi Basımevi Bornova –İZMİR 2004.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 35 35
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 55 55
Toplam İş Yükü (saat) 120

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10
ÖÇ 1 5
ÖÇ 2 5
ÖÇ 3 5
ÖÇ 4 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek