GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
0 0 0

Önlisans





1 Standardizasyonla ilgili kavramları anlama
2 Standardizasyonun gereğini ve önemini anlayabilme
3 Kalite ve Kalite Güvencesi kavramlarını açıklayabilme
4 Kalite Güvencesinin önemini kavrayabilme
5 Mesleki Standartları açıklayabilme



[Yok]



Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Kalite Kavramı
2 Kalite maliyetleri
3 : Toplam Kalite Yönetimi
4 Standart ve standardizasyon
5 Belgelendirme ve akreditasyon
6 TS EN ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi Standardı
7 Ara Sınav
8 TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Standardı
9 Uluslarası Kalite Sistem Belgeleri
10 TS EN ISO 14000 ve TS EN ISO 18000 Standartları
11 Gıda Endüstrisinde HACCP (Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi)
12 HACCP Prensipleri
13 ISO 22000-2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi
14 ISO 22000-2005 Kalite Sistemi Gereksinimleri
15 Süt ürünlerinde HACCP uygulamaları
16 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Quiz 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Proje Hazırlama 1 18 18
Proje Sunma 1 4 4
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 20 20
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 30 30
Toplam İş Yükü (saat) 120

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10
ÖÇ 1 3 3 5 3 4 5
ÖÇ 2 4 4 5 3 4 3 5 4
ÖÇ 3 3 3 4 4
ÖÇ 4
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek