GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
7009002022010 FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-II Ders 2 4 3,00

Önlisans


Türkçe


Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak Probiyotik Yoğurt, Ayran ve Kefir üretimi yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır


Öğr. Gör. Dr. Serap FENDERYA


1 Probiyotik Yoğurt Üretebilme
2 Ayran Üretebilme
3 Kefir Üretebilme

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Sade probiyotik yoğurt üretimi ve depolanması, yoğurttan ayran üretimi, sütten ayran üretimi, kefir mayasının hazırlanması, kefir üretimi, ambalajlanması ve depolanması gibi konuları içermektedir.


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Sade Probiyotik Yoğurt Üretimi Yoğurda işlenecek süte ön işlemler uygulanması
2 Sade Probiyotik Yoğurt Üretimi Sade Probiyotik Yoğurt Üretimi
3 Sade Probiyotik Yoğurt Üretimi Sade Probiyotik Yoğurt Üretimi
4 Sade Probiyotik Yoğurt Üretimi Probiyotik Yoğurdun Depolanması Probiyotik Yoğurdun Depolanması
5 Yoğurttan ayran üretimi Yoğurttan ayran üretimi
6 Yoğurttan ayran üretimi Yoğurttan ayran üretimi
7 Ara Sınav
8 Yoğurttan ayran üretimi Yoğurttan ayran üretimi
9 Sütten Ayran Üretimi Sütten Ayran Üretimi
10 Sütten Ayran Üretimi Kefir Mayasının Hazırlanması Kefir Mayasının Hazırlanması
11 Kefir Mayasının Hazırlanması Kefir Mayasının Hazırlanması
12 Sade kefir üretimi Sade kefir üretimi
13 Sade kefir üretimi Sade kefir üretimi
14 Sade kefir üretimi Ambalajlama ve depolama Ambalajlama ve depolama
15 Ambalajlama ve depolama Süt İşletmesi Ziyareti
16 Final Sınavı

1. Uçüncü, M., 2005. Süt ve Mamülleri Teknolojisi, II. Cilt, Meta Basım, Bornova, İzmir, 567s. 2. Metin, M., Tavlaş Hocalar, B., 1990. Fermente Süt Mamülleri Teknolojisi, E.Ü. EMYO Çoğaltma Yayınları, No: 7, 112s.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Quiz 2 0 1
Derse Katılım 14 2 28
Uygulama/Pratik 14 1 14
Proje Hazırlama 1 7 7
Proje Sunma 1 1 1
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 15 15
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 20 20
Toplam İş Yükü (saat) 90

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10
ÖÇ 1 4 4 3 3 4
ÖÇ 2 4 4 3 3 4
ÖÇ 3 4 4 3 3 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek