Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
7009002062010 | DONDURMA TEKNOLOJİSİ | Ders | 2 | 4 | 2,00 |
Önlisans
Türkçe
Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak dondurma üretmek için karışımı hazırlamak, karışımı işlemek yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Öğr. Gör. Dr. Serap FENDERYA
1 | Dondurma için karışım hazırlayabilme |
2 | Hazırlanan karışımı işleyebilme |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Dondurma bileşenlerinin hesaplanması, karıştırılması, karışıma ön işlemler uygulanması, dondurulması ve ambalajlanması ile dondurmanın depolanması konularını içermektedir.
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Dondurma Bileşenlerinin Hesaplanması ve Karıştırılması | Dondurma bileşenlerinin hesaplanması ile ilgili problem çözümü | ||
2 | Dondurma Bileşenlerinin Hesaplanması ve Karıştırılması | Dondurma bileşenlerinin hesaplanması ile ilgili problem çözümü | ||
3 | Dondurma Bileşenlerinin Hesaplanması ve Karıştırılması | Dondurma bileşenlerinin hesaplanması ile ilgili problem çözümü | ||
4 | Dondurma Bileşenlerinin Hesaplanması ve Karıştırılması | Karışım hazırlanması | ||
5 | Dondurma Bileşenlerinin Hesaplanması ve Karıştırılması | Karışım hazırlanması | ||
6 | Karışıma ön işlemler uygulanması | Karışıma ön işlemler uygulanması ve dondurma üretimi | ||
7 | Ara Sınav | |||
8 | Karışıma ön işlemler uygulanması | Karışıma ön işlemler uygulanması ve dondurma üretimi | ||
9 | Karışımın dondurulması ve ambalajlanması | Dondurma üretimi ve ambalajlanması | ||
10 | Karışımın dondurulması ve ambalajlanması | Dondurma üretimi ve ambalajlanması | ||
11 | Karışımın dondurulması ve ambalajlanması | Dondurma üretimi ve ambalajlanması | ||
12 | Karışımın dondurulması ve ambalajlanması | Dondurma üretimi ve ambalajlanması | ||
13 | Dondurmanın depolanması | Dondurmanın depolanması | ||
14 | Dondurmanın depolanması | Dondurmada duyusal analizlerin yapılması | ||
15 | Dondurmanın depolanması | Dondurmada kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerin yapılması | ||
16 | Final Sınavı |
1. Gürsel, A. ve Karacabey, A., 1998. Dondurma Teknolojisine İlişkin Hesaplamalar, Reçeteler ve Kalite Kontrol Testleri, Ankara Üni. Ziraat Fakültesi Yayınları No:1498, Yardımcı Ders Kitabı: 452, Ankara 172s. 2. Tekinşen, C., 1987. Dondurma Teknolojisi, TÜBİTAK Yay. No: 632, VHAG Seri No: 22, TÜBİTAK Matbaası, Ankara
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Quiz | 2 | 0 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 1 | 14 |
Uygulama/Pratik | 14 | 1 | 14 |
Problem Çözümü | 2 | 1 | 2 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 15 |
Toplam İş Yükü (saat) | 60 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | |
ÖÇ 1 | 4 | 3 | 5 | 3 | ||||||
ÖÇ 2 | 3 |