GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
0 0 0

Önlisans





1 Saf kültürü oluşturan mikroorganizmaları görebilmek,tanıyabilmek ve incelemek için uygun boyama teknikleri konusunda bilgi sahibi olma becerisi
2 Teorik bilgiler ile edinilen pratik kazanımları iy kullanarak mikroorganizmaları temel özelliklerine göre ayırt etme becerisi
3 Endüstriyel olarak kullanılmakta olan kültür çeşitlerini ve tiplerini öğrenerek süt ürünlerinin özelliklerini yansıtacak kültür kombinasyonları hazırlama becerisi
4 Kültürlerin üretimde kullanımında başarılı sonuçlar alabilmek için gerekli kontrolleri yapabilme yeteneği ve sonuçları değerlendirebilme becerisi
5 Elde edilen kültür tiplerini üretim aşamasında başarılı bir şekilde kullanabilme becerisi



[Yok]



Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Saf kültürün kullanım amacı ve tarihsel gelişimi
2 İlgili mikroorganizmaların sınıflandırılması, taksonomisi,
3 Biyokimyasal ve fizyolojik özelliklerinin tanıtılması
4 Kültürün temel işlevleri ve metabolizmaları
5 Kültür kullanımının yararları
6 Ticari kültür tiplerini hazırlama yöntemleri,
7 Saklama ve ambalajlama
8 Arasınav
9 Çoğaltmalı kültürlerin üretim için hazırlanması
10 Kültürlerde kalite kontrolü
11 Bakteriyofaj ve diğer engelleyiciler hakkında bilgi
12 Kültürlerin işletme koşullarında kullanımı
13 Kültürleri koruma yöntemleri
14 Laktik asit bakteri genetiği ve GDO ilişkileri
15 Kültürlerde rastlanan hatalar ve önleme çareleri
16 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Bütünleme Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 10 10
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 10 10
Toplam İş Yükü (saat) 51

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10
ÖÇ 1 5
ÖÇ 2 5
ÖÇ 3 4
ÖÇ 4
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek