Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
|
|
|
0 |
0 |
0 |
Önlisans
1 |
Saf kültürü oluşturan mikroorganizmaları görebilmek,tanıyabilmek ve incelemek için uygun boyama teknikleri konusunda bilgi sahibi olma becerisi |
2 |
Teorik bilgiler ile edinilen pratik kazanımları iy kullanarak mikroorganizmaları temel özelliklerine göre ayırt etme becerisi |
3 |
Endüstriyel olarak kullanılmakta olan kültür çeşitlerini ve tiplerini öğrenerek süt ürünlerinin özelliklerini yansıtacak kültür kombinasyonları hazırlama becerisi |
4 |
Kültürlerin üretimde kullanımında başarılı sonuçlar alabilmek için gerekli kontrolleri yapabilme yeteneği ve sonuçları değerlendirebilme becerisi |
5 |
Elde edilen kültür tiplerini üretim aşamasında başarılı bir şekilde kullanabilme becerisi |
[Yok]
Hafta |
Konular (Teorik) |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
Ön Hazırlık |
1 |
Saf kültürün kullanım amacı ve tarihsel gelişimi
|
|
|
2 |
İlgili mikroorganizmaların sınıflandırılması, taksonomisi, |
|
|
3 |
Biyokimyasal ve fizyolojik özelliklerinin tanıtılması |
|
|
4 |
Kültürün temel işlevleri ve metabolizmaları |
|
|
5 |
Kültür kullanımının yararları |
|
|
6 |
Ticari kültür tiplerini hazırlama yöntemleri, |
|
|
7 |
Saklama ve ambalajlama |
|
|
8 |
Arasınav |
|
|
9 |
Çoğaltmalı kültürlerin üretim için hazırlanması |
|
|
10 |
Kültürlerde kalite kontrolü |
|
|
11 |
Bakteriyofaj ve diğer engelleyiciler hakkında bilgi |
|
|
12 |
Kültürlerin işletme koşullarında kullanımı |
|
|
13 |
Kültürleri koruma yöntemleri |
|
|
14 |
Laktik asit bakteri genetiği ve GDO ilişkileri |
|
|
15 |
Kültürlerde rastlanan hatalar ve önleme çareleri |
|
|
16 |
Final Sınavı |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Ara Sınav |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Final Sınavı |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
Bütünleme Sınavı |
1 |
1 |
1 |
Derse Katılım |
14 |
2 |
28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
1 |
10 |
10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
1 |
10 |
10 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
51
|
|
PÇ 1 |
PÇ 2 |
PÇ 3 |
PÇ 4 |
PÇ 5 |
PÇ 6 |
PÇ 7 |
PÇ 8 |
PÇ 9 |
PÇ 10 |
ÖÇ 1 |
|
|
|
|
5
|
|
|
|
|
|
ÖÇ 2 |
|
|
|
5
|
|
|
|
|
|
|
ÖÇ 3 |
|
|
4
|
|
|
|
|
|
|
|
ÖÇ 4 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ÖÇ 5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek