GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
0 0 0

Önlisans





1 Tarımsal işletmeler ve yapılanmaları hakkında bilgi sahibi olma
2 Hayvansal barınakların üretimdeki önemini kavrayabilme ve genel durumunu (dünya ve Türkiye) karşılaştırabilme
3 Farklı hayvan türleri için barınak koşullarını ve planlama ölçütlerini öğrenme
4 Hayvan barınaklarının planlanmasında teknolojik gelişmelerin takip edilebilmesi



[Yok]



Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Ders hakkında genel bilgi
2 Tarımsal işletmelerin planlanması ve uygun yer seçimi
3 Hayvan barınaklarında çevre koşulları (ısı, yalıtım, ısı dengesi)
4 Hayvan barınaklarında çevre koşulları (havalandırma, ısıtma-soğutma, aydınlatma)
5 Yapı malzemeleri ve elemanları
6 Süt tipi sığır yetiştiriciliğinde ahırların planlanması
7 Et tipi sığır yetiştiriciliğinde ahırların planlanması
8 Ara sınav
9 Manda barınakları
10 Koyun ve keçi barınaklarının planlanması
11 Yumurta tavukçuluğunda kümes dizaynı ve kümes özellikleri
12 Et tipi tavuk yetiştiriciliğinde kümeslerin planlanması
13 Kaz, hindi ve ördek yetiştiriciliğinde barınakların planlanması
14 Ürün koruma ve depolama yapıları
15 Organik hayvancılıkta barınak planlama ve barındırma koşulları
16 Yarıyıl sonu sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 15 2 30
Uygulama/Pratik 15 2 30
Seminer 1 5 5
Bireysel Çalışma 15 2 30
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 10 10
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 12 12
Toplam İş Yükü (saat) 120

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13
ÖÇ 1 3 3 1 1 2 1 3 2 3
ÖÇ 2 4 3 1 1 3 4 3 3 1
ÖÇ 3 5 3 1 1 4 4 4 3 3
ÖÇ 4 5 3 1 1 4 3 4 5 1
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek