Ders Öğretim Planı
| Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
|
|
|
0 |
0 |
0 |
Önlisans
| 1 |
Hammadde ve yardımcı maddeleri işletmeye almak;
|
| 2 |
Ön işlemleri kontrol etmek;
|
| 3 |
3 İçme sütü üretimini kontrol etmek;
|
| 4 |
4 Yoğurt ve Tereyağı üretimi ve gerekli kontrollerini yapmak;
|
| 5 |
5 Et ürünleri konusunda temel bilgiye sahip olur;
|
| 6 |
6 Emülsiyon tipi et ürünlerini üretir ;
|
| 7 |
7 Fermente et ürünlerini üretir;
|
[Yok]
| Hafta |
Konular (Teorik) |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
Ön Hazırlık |
| 1 |
Dersin ve kaynakların tanıtılması
|
|
|
| 2 |
Sütün bileşimi- sütün oluşumu-süt hijyeni |
|
|
| 3 |
Sütün nitelikleri, Süt İşletmelerinde miktar ölçümü+Hammadde ve yardımcı maddelerin
depolanması+Sütün temizlenmesi
|
|
|
| 4 |
Sütün Temizlenmesi+Sütün havasının ve kokusunun alınması |
|
|
| 5 |
Süt Yağının Ayrılması+ Sütün Standardizasyonu+ Sütün Homojenizasyonu |
|
|
| 6 |
İçme Sütü Teknolojisi-Pastörize-UHT süt üretimi |
|
|
| 7 |
Yoğurt Üretim Teknolojisi Sade Yoğurt Üretimi, Meyveli Yoğurt Üretimi Probiyotik Yoğurt Üretimi, Yoğurttan Ayran Üretimi
|
|
|
| 8 |
Ara sınav |
|
|
| 9 |
Et ürünlerinin üretiminde uygulanan temel işlemler ve et ürünlerinin sınıflandırılması |
|
|
| 10 |
Emülsiyon teknolojisi |
|
|
| 11 |
Sosis üretim teknolojisi |
|
|
| 12 |
Salam üretim teknolojisi |
|
|
| 13 |
Fermente sucuk teknolojisi |
|
|
| 14 |
Fermente sucuk teknolojisi |
|
|
| 15 |
Hayvansal ürünlerin toplum sağlığındaki önemi |
|
|
| 16 |
Final sınavı |
|
|
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
| Ara Sınav |
1 |
100 |
|
Toplam
|
100
|
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
| Final Sınavı |
1 |
100 |
|
Toplam
|
100
|
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
| Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
| Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
| Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
| Derse Katılım |
14 |
4 |
56 |
| Bireysel Çalışma |
14 |
2 |
28 |
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
7 |
2 |
14 |
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
14 |
2 |
28 |
|
Toplam İş Yükü (saat)
|
128
|
|
PÇ 1 |
PÇ 2 |
PÇ 3 |
PÇ 4 |
PÇ 5 |
PÇ 6 |
PÇ 7 |
PÇ 8 |
PÇ 9 |
PÇ 10 |
PÇ 11 |
PÇ 12 |
PÇ 13 |
PÇ 14 |
| ÖÇ 1 |
1
|
|
|
|
1
|
1
|
1
|
3
|
|
1
|
|
|
|
|
| ÖÇ 2 |
1
|
|
|
|
1
|
1
|
1
|
4
|
|
1
|
|
|
|
|
| ÖÇ 3 |
1
|
|
|
|
1
|
1
|
1
|
3
|
|
1
|
|
|
|
|
| ÖÇ 4 |
1
|
|
|
|
1
|
1
|
1
|
4
|
|
1
|
|
|
|
|
| ÖÇ 5 |
1
|
|
|
|
1
|
1
|
1
|
3
|
|
1
|
|
|
|
|
| ÖÇ 6 |
1
|
|
|
|
1
|
1
|
1
|
4
|
|
1
|
|
|
|
|
| ÖÇ 7 |
1
|
|
|
|
1
|
1
|
1
|
4
|
|
1
|
|
|
|
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek