Gıda Teknolojisi Programı; Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu bünyesinde Dünya Bankası desteği ile 1984 yılında kurulmuştur. Programda eğitim, Ege Üniversitesi kampüsü içerisinde Ege Meslek Yüksekokulu bünyesinde devam etmektedir. Gıda Teknolojisi Programı; gıda üretim tesislerinde ara eleman gereksiniminin karşılanması için teorik ve pratik bilgi ile donanımlı teknik eleman eğitimini amaçlayan örgün öğretimde eğitim veren dört yarıyıllık bir Meslek Yüksekokulu programıdır.
Mezunlar "Gıda Teknikeri" ünvanını kazanmaktadır.
2 Yıl , 4 Yarıyıl
120 AKTS
TYYÇ-5
Önlisans
Gıda Teknolojisi Programına, Meslek liselerinin Ağırlama ve Gıda Teknolojisi, Besin Endüstrisi, Besin Teknolojisi, Gıda Analizi, Gıda Teknolojisi ve Gıda Kontrol ve Analizleri bölümlerinden sınavsız geçiş ve ÖSYM sınavında puanla kayıt gerçekleşmektedir.
Yok.
Yok.
Bu programda iki yıllık ön lisans düzeyinde teorik ve uygulama ağırlıklı eğitim verilmektedir. Her türlü gıda üretimi yapan küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerde, hammaddeden son ürüne kadar üretimin ve kalite kontrolünün her aşamasında ve görev yalabilecek gerekli ara teknik eleman yetiştirilmektedir. Programa her yıl, meslek lisesi ve düz lise çıkışlı 40 öğrenci kayıtlanmaktadır. MİSYON Gıdaların işleme ve muhafaza teknolojilerini uygulayarak ve gıda güvenliğini etkin bir şekilde sağlayarak bir gıda işletmesinin sorumluluğunu üstlenebilecek bilgi, beceri, yetkinlikte olan, etik ve çevre bilincine sahip gıda teknikerleri yetiştirmektir. VİZYON Çağın bilimsel, teknolojik ve ekonomik gelişmelerine katkıda bulunan, önlisans düzeyinde sürekli gelişim anlayışıyla eğitim veren, bilim ve teknolojiyi toplum ve çevre yararına kullanan, ulusal ve uluslararası düzeyde öncü bir program olmaktır.
Mezunlar, gıda maddeleri işleyen tüm işletmelerde, üretim departmamında veya kimya, mikrobiyoloji, kalite kontrol ve Ar-ge laboratuvarlarında görev almaktadırlar. Ayrıca, çeşitli kamu ve özel analiz laboratuvarlarında, TÜBİTAK, Tarım İl Müdürlüğü, TSE laboratuvarlarında görev alamaktadırlar.
Mezun öğrenciler, Dikey Geçis Sınavına girerek Mühendislik Fakültelerinin Gıda Mühendisliği Bölümlerine veya Beslenme ve Diyetetik Bölümlerine dikey geçiş yapabilmektedirler.
Öğrencinin vize puanının %40`ı ve final puanının %60`ı toplanarak başarı notu belirlenir. Başarı notuna, ödev, proje, rapor ve quiz gibi bazı değerlendirme ölçütleri de etkilidir. Uygulamalı derslerde, uygulamadan başarılı olamayanlar final sınavına girme hakkını elde edememektedirler. Ayrıca, dersi tekrar aldığı zaman uygulamalara ve derslere davam zorunlululuğu da söz konusu olmaktadır.
Dört yarıyıldan toplam 120 AKTS kredisini tamamlamış olmak, ayrıca stajını başarılı bir şekilde tamamlamış olmak.
Tam Zamanlı
Program Koordinatörü: Doç. Dr. Nazan KAVAS Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu, Bornova, İzmir, e-mail: nazan.kavas@ege.edu.tr Tel: 0 232 311 2960 Fax: 0232 388 75 99
Gıda Teknolojisi Programı, teorik bilginin yanısıra uygulamalı eğitim de vermektedir. Derslerin uygulamaları, Ege Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan ve gerekli alet, ekipman ve sarf malzemelri ile donanımlı, Gıda Teknolojisi labotratuvarı, Gıda Kimya laboratuvarı, Gıda Mikrobiyolojisi laboratuvarlarında ve Gıda pilot tesisinde yürütülmekte ve öğrenciler gıda maddelerinin üretimini görmekte ve bire bir analiz yapabilmektedirler.
1 | Mesleği ile ilgili temel, güncel ve uygulamalı bilgilere sahip olur. |
2 | İş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi olur. |
3 | Mesleği için güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, etkin şekilde kullanır. |
4 | Mesleği ile ilgili bilişim teknolojilerini (yazılım, program, animasyon vb.) etkin kullanır. |
5 | Mesleki problemleri ve konuları bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirme ve çözüm önerisini sunabilme becerisine sahiptir. |
6 | Bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yolu ile etkin biçimde sunabilir, anlaşılır biçimde ifade eder. |
7 | Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alır. |
8 | Kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme konularında farkındalığa sahiptir. |
9 | Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahiptir. |
10 | Bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri takip eder ve meslektaşları ile iletişim kurar. |
11 | Gıda sektöründe kullanılan hammaddeler, katkı maddeleri, ambalaj materyalleri, hijyen ve sanitasyon konularını açıklar. |
12 | Gıda üretim ve işleme teknolojilerini açıklar ve uygular. |
13 | Gıda endüstrisinde kalite yönetim sistemlerini ve kalite güvence protokollerini uygular. |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
11918908T11123 | Türkçe | ENDÜSTRİYE DAYALI ÖĞRETİM-I | Zorunlu | - | - | - | 6 | |
1989001012010 | Türkçe | TÜRK DİLİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989001022010 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE INKILAP TARİHİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989001032010 | Türkçe | YABANCI DİL-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989001072010 | Türkçe | KİMYA-I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
1989001212010 | Türkçe | İŞLETME YÖNETİMİ-I | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
1989001232020 | Türkçe | KARİYER PLANLAMA | Zorunlu | 1 | - | - | 2 | |
1989001252020 | Türkçe | MATEMATİK-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989001272020 | Türkçe | GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
SGEMYO-19-89-1 | Türkçe | SEÇ.GR.GIDA.1.DÖN. | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 16 | 2 | 0 | 24 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
11918908T11123 | Türkçe | ENDÜSTRİYE DAYALI ÖĞRETİM-I | Zorunlu | - | - | - | - | |
1989000922010 | Türkçe | TÜRK DİLİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989000942010 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989000962010 | Türkçe | YABANCI DİL-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989001042010 | Türkçe | MATEMATİK-II | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
1989001062010 | Türkçe | KİMYA-II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
1989001082010 | Türkçe | GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER-II | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
1989001102010 | Türkçe | GENEL MİKROBİYOLOJİ | Zorunlu | 2 | 3 | - | 5 | |
1989001112010 | Türkçe | GIDA KATKI MADDELERİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
1989001162010 | Türkçe | İŞLETME YÖNETİMİ-II | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
1989001182019 | Türkçe | BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
Toplam | 22 | 5 | 0 | 30 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
11918901T11201 | Türkçe | GIDA KİMYASI | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
11918901T11203 | Türkçe | GIDA MİKROBİYOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 3 | - | 5 | |
11918901T11205 | Türkçe | TAHIL TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
11918901T11207 | Türkçe | BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
11918901T11209 | Türkçe | ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 1 | 1 | - | 4 | |
11918901T11211 | Türkçe | ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Zorunlu | 1 | 1 | - | 4 | |
11918908T11218 | Türkçe | ENDÜSTRİYE DAYALI ÖĞRETİM-II | Zorunlu | - | - | - | - | |
SGEMYO-19-89-3 | Türkçe | SEÇ.GR.GIDA.3.DÖN. | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
Toplam | 12 | 9 | 0 | 26 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
11918901T11202 | Türkçe | SÜT TEKNOLOJİSİ-I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
11918901T11204 | Türkçe | ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
11918901T11206 | Türkçe | MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
11918901T11208 | Türkçe | MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ-II | Zorunlu | 1 | 1 | - | 3 | |
11918901T11210 | Türkçe | HİJYEN VE SANİTASYON | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
11918908T11218 | Türkçe | ENDÜSTRİYE DAYALI ÖĞRETİM-II | Zorunlu | - | - | - | 6 | |
SGEMYO-19-89-4 | Türkçe | SEÇ.GR.GIDA.4.DÖN. | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 9 | 5 | 0 | 20 | ||||
SGEMYO-19-89-1 - SEÇ.GR.GIDA.1.DÖN. | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
1989001152010 | Türkçe | İLETİŞİM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
1989001172010 | Türkçe | LABORATUVAR TEKNİĞİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
SGEMYO-19-89-3 - SEÇ.GR.GIDA.3.DÖN. | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
11918906T11213 | Türkçe | KALİTE GÜVENCESİ VE STANDARTLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
11918906T11215 | Türkçe | MESLEK ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
1989002192014 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
1989002212018 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SGEMYO-19-89-4 - SEÇ.GR.GIDA.4.DÖN. | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
11918906T11212 | Türkçe | ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | 2 | - | 4 | |
11918906T11214 | Türkçe | ÇEVRE KORUMA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
11918906T11216 | Türkçe | AMBALAJ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 |
1 | Mesleği ile ilgili temel, güncel ve uygulamalı bilgilere sahip olur. |
2 | İş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi olur. |
3 | Mesleği için güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, etkin şekilde kullanır. |
4 | Mesleği ile ilgili bilişim teknolojilerini (yazılım, program, animasyon vb.) etkin kullanır. |
5 | Mesleki problemleri ve konuları bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirme ve çözüm önerisini sunabilme becerisine sahiptir. |
6 | Bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yolu ile etkin biçimde sunabilir, anlaşılır biçimde ifade eder. |
7 | Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alır. |
8 | Kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme konularında farkındalığa sahiptir. |
9 | Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahiptir. |
10 | Bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri takip eder ve meslektaşları ile iletişim kurar. |
11 | Gıda sektöründe kullanılan hammaddeler, katkı maddeleri, ambalaj materyalleri, hijyen ve sanitasyon konularını açıklar. |
12 | Gıda üretim ve işleme teknolojilerini açıklar ve uygular. |
13 | Gıda endüstrisinde kalite yönetim sistemlerini ve kalite güvence protokollerini uygular. |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
1989001012010 | Türkçe | TÜRK DİLİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989001022010 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE INKILAP TARİHİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989001032010 | Türkçe | YABANCI DİL-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989001072021 | Türkçe | KİMYA-I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
1989001232020 | Türkçe | KARİYER PLANLAMA | Zorunlu | 1 | - | - | 2 | |
1989001252020 | Türkçe | MATEMATİK-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989001272020 | Türkçe | GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989001292021 | Türkçe | ENDÜSTRİYE DAYALI ÖĞRETİM I | Zorunlu | - | - | - | 5 | |
1989001312022 | Türkçe | İŞLETME YÖNETİMİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
SGEMYO-19-89-1 | Türkçe | SEÇ.GR.GIDA.1.DÖN. | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 15 | 2 | 0 | 24 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
1989000922010 | Türkçe | TÜRK DİLİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989000942010 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989000962010 | Türkçe | YABANCI DİL-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989001042010 | Türkçe | MATEMATİK-II | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
1989001062010 | Türkçe | KİMYA-II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
1989001082023 | Türkçe | GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989001112010 | Türkçe | GIDA KATKI MADDELERİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
1989001182019 | Türkçe | BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
1989001202022 | Türkçe | İŞLETME YÖNETİMİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
1989001222022 | Türkçe | GENEL MİKROBİYOLOJİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
CHA001 | Türkçe | ÇOCUK HAKLARI VE AİLE EĞİTİMİ | Zorunlu | 1 | - | - | 2 | |
Toplam | 22 | 4 | 0 | 30 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
11918901T11201 | Türkçe | GIDA KİMYASI | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
11918901T11205 | Türkçe | TAHIL TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
11918901T11207 | Türkçe | BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
11918901T11209 | Türkçe | ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 1 | 1 | - | 4 | |
11918901T11211 | Türkçe | ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Zorunlu | 1 | 1 | - | 4 | |
1989002252021 | Türkçe | ENDÜSTRİYE DAYALI ÖĞRETİM-II | Zorunlu | - | - | - | 5 | |
1989002272022 | Türkçe | GIDA MİKROBİYOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
SGEMYO-19-89-3 | Türkçe | SEÇ.GR.GIDA.3.DÖN. | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
Toplam | 12 | 8 | 0 | 31 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
11918901T11204 | Türkçe | ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
11918901T11206 | Türkçe | MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
11918901T11208 | Türkçe | MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ-II | Zorunlu | 1 | 1 | - | 3 | |
11918901T11210 | Türkçe | HİJYEN VE SANİTASYON | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989002022021 | Türkçe | SÜT TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
1989002252021 | Türkçe | ENDÜSTRİYE DAYALI ÖĞRETİM-II | Zorunlu | - | - | - | - | |
SGEMYO-19-89-4 | Türkçe | SEÇ.GR.GIDA.4.DÖN. | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 9 | 5 | 0 | 15 | ||||
SGEMYO-19-89-1 - SEÇ.GR.GIDA.1.DÖN. | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
1989001152010 | Türkçe | İLETİŞİM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
1989001172010 | Türkçe | LABORATUVAR TEKNİĞİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
SGEMYO-19-89-3 - SEÇ.GR.GIDA.3.DÖN. | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
11918906T11213 | Türkçe | KALİTE GÜVENCESİ VE STANDARTLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
11918906T11215 | Türkçe | MESLEK ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
1989002172014 | Türkçe | İŞARET DİLİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
1989002192014 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
1989002212018 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
1989002232019 | Türkçe | AKADEMİK TÜRKÇE (YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER İÇİN) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SGEMYO-19-89-4 - SEÇ.GR.GIDA.4.DÖN. | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
11918906T11212 | Türkçe | ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | 2 | - | 4 | |
11918906T11214 | Türkçe | ÇEVRE KORUMA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
11918906T11216 | Türkçe | AMBALAJ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 |
1 | Mesleği ile ilgili temel, güncel ve uygulamalı bilgilere sahip olur. |
2 | İş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi olur. |
3 | Mesleği için güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, etkin şekilde kullanır. |
4 | Mesleği ile ilgili bilişim teknolojilerini (yazılım, program, animasyon vb.) etkin kullanır. |
5 | Mesleki problemleri ve konuları bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirme ve çözüm önerisini sunabilme becerisine sahiptir. |
6 | Bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yolu ile etkin biçimde sunabilir, anlaşılır biçimde ifade eder. |
7 | Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alır. |
8 | Kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme konularında farkındalığa sahiptir. |
9 | Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahiptir. |
10 | Bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri takip eder ve meslektaşları ile iletişim kurar. |
11 | Gıda sektöründe kullanılan hammaddeler, katkı maddeleri, ambalaj materyalleri, hijyen ve sanitasyon konularını açıklar. |
12 | Gıda üretim ve işleme teknolojilerini açıklar ve uygular. |
13 | Gıda endüstrisinde kalite yönetim sistemlerini ve kalite güvence protokollerini uygular. |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
1989001012010 | Türkçe | TÜRK DİLİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989001022010 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE INKILAP TARİHİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989001032010 | Türkçe | YABANCI DİL-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989001072021 | Türkçe | KİMYA-I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
1989001232020 | Türkçe | KARİYER PLANLAMA | Zorunlu | 1 | - | - | 2 | |
1989001252020 | Türkçe | MATEMATİK-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989001272020 | Türkçe | GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989001292021 | Türkçe | ENDÜSTRİYE DAYALI ÖĞRETİM I | Zorunlu | - | - | - | 5 | |
1989001312022 | Türkçe | İŞLETME YÖNETİMİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
SGEMYO-19-89-1 | Türkçe | SEÇ.GR.GIDA.1.DÖN. | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 15 | 2 | 0 | 24 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
1989000922010 | Türkçe | TÜRK DİLİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989000942010 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989000962010 | Türkçe | YABANCI DİL-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989001042010 | Türkçe | MATEMATİK-II | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
1989001062010 | Türkçe | KİMYA-II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
1989001082023 | Türkçe | GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989001112010 | Türkçe | GIDA KATKI MADDELERİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
1989001182019 | Türkçe | BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
1989001202022 | Türkçe | İŞLETME YÖNETİMİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
1989001222022 | Türkçe | GENEL MİKROBİYOLOJİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
1989001292021 | Türkçe | ENDÜSTRİYE DAYALI ÖĞRETİM I | Zorunlu | - | - | - | - | |
CHA001 | Türkçe | ÇOCUK HAKLARI VE AİLE EĞİTİMİ | Zorunlu | 1 | - | - | 2 | |
Toplam | 22 | 4 | 0 | 30 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
11918901T11201 | Türkçe | GIDA KİMYASI | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
11918901T11205 | Türkçe | TAHIL TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
11918901T11211 | Türkçe | ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Zorunlu | 1 | 1 | - | 4 | |
1989002252021 | Türkçe | ENDÜSTRİYE DAYALI ÖĞRETİM-II | Zorunlu | - | - | - | - | |
1989002272022 | Türkçe | GIDA MİKROBİYOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
1989002312024 | Türkçe | MESLEKİ İNGİLİZCE I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989002332024 | Türkçe | FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 1 | 1 | - | 2 | |
1989002352024 | Türkçe | KALİTE GÜVENCESİ VE STANDARTLARI | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989002372024 | Türkçe | BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
1989002392024 | Türkçe | ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 1 | 1 | - | 2 | |
SGEMYO-19-89-3 | Türkçe | SEÇ.GR.GIDA.3.DÖN. | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
Toplam | 17 | 8 | 0 | 28 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
11918901T11204 | Türkçe | ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
11918901T11206 | Türkçe | MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
11918901T11210 | Türkçe | HİJYEN VE SANİTASYON | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989002022021 | Türkçe | SÜT TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
1989002242024 | Türkçe | MESLEKİ İNGİLİZCE II | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
1989002252021 | Türkçe | ENDÜSTRİYE DAYALI ÖĞRETİM-II | Zorunlu | - | - | - | 5 | |
1989002262024 | Türkçe | ÇEVRE KORUMA | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
SGEMYO-19-89-4 | Türkçe | SEÇ.GR.GIDA.4.DÖN. | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 12 | 4 | 0 | 22 | ||||
SGEMYO-19-89-1 - SEÇ.GR.GIDA.1.DÖN. | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
1989001152010 | Türkçe | İLETİŞİM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
1989001172010 | Türkçe | LABORATUVAR TEKNİĞİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
SGEMYO-19-89-3 - SEÇ.GR.GIDA.3.DÖN. | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
11918906T11215 | Türkçe | MESLEK ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
1989002172014 | Türkçe | İŞARET DİLİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
1989002192014 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
1989002212018 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
1989002232019 | Türkçe | AKADEMİK TÜRKÇE (YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER İÇİN) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SGEMYO-19-89-4 - SEÇ.GR.GIDA.4.DÖN. | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
11918906T11212 | Türkçe | ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | 2 | - | 4 | |
11918906T11216 | Türkçe | AMBALAJ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 |
1 | Mesleği ile ilgili temel, güncel ve uygulamalı bilgilere sahip olur. |
2 | İş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi olur. |
3 | Mesleği için güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, etkin şekilde kullanır. |
4 | Mesleği ile ilgili bilişim teknolojilerini (yazılım, program, animasyon vb.) etkin kullanır. |
5 | Mesleki problemleri ve konuları bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirme ve çözüm önerisini sunabilme becerisine sahiptir. |
6 | Bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yolu ile etkin biçimde sunabilir, anlaşılır biçimde ifade eder. |
7 | Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alır. |
8 | Kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme konularında farkındalığa sahiptir. |
9 | Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahiptir. |
10 | Bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri takip eder ve meslektaşları ile iletişim kurar. |
11 | Gıda sektöründe kullanılan hammaddeler, katkı maddeleri, ambalaj materyalleri, hijyen ve sanitasyon konularını açıklar. |
12 | Gıda üretim ve işleme teknolojilerini açıklar ve uygular. |
13 | Gıda endüstrisinde kalite yönetim sistemlerini ve kalite güvence protokollerini uygular. |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
1989001012010 | Türkçe | TÜRK DİLİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989001022010 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE INKILAP TARİHİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989001032010 | Türkçe | YABANCI DİL-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989001072021 | Türkçe | KİMYA-I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
1989001232020 | Türkçe | KARİYER PLANLAMA | Zorunlu | 1 | - | - | 2 | |
1989001272020 | Türkçe | GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989001292021 | Türkçe | ENDÜSTRİYE DAYALI ÖĞRETİM I | Zorunlu | - | - | - | 5 | |
1989001332025 | Türkçe | GENEL MATEMATİK | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
1989001352025 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK VE İŞLETME YÖNETİMİ | Zorunlu | 1 | 1 | - | 2 | |
1989001372025 | Türkçe | LABORATUVAR TEKNİĞİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
EMYO-19-89-1 | Türkçe | SEÇ.GR.GIDA.1.DÖNEM | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 16 | 6 | 0 | 28 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
1989000922010 | Türkçe | TÜRK DİLİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989000942010 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989000962010 | Türkçe | YABANCI DİL-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989001062025 | Türkçe | KİMYA-II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
1989001082023 | Türkçe | GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989001112010 | Türkçe | GIDA KATKI MADDELERİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
1989001222022 | Türkçe | GENEL MİKROBİYOLOJİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
1989001242025 | Türkçe | BİLGİSAYAR | Zorunlu | 1 | 1 | - | 3 | |
1989001262025 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989001292021 | Türkçe | ENDÜSTRİYE DAYALI ÖĞRETİM I | Zorunlu | - | - | - | - | |
CHA001 | Türkçe | ÇOCUK HAKLARI VE AİLE EĞİTİMİ | Zorunlu | 1 | - | - | 2 | |
EMYO-19-89-2 | Türkçe | SEÇ.GR.GIDA.2.DÖNEM | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 18 | 5 | 0 | 27 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
11918901T11205 | Türkçe | TAHIL TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
1989002012025 | Türkçe | GIDA KİMYASI | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
1989002112025 | Türkçe | ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ I | Zorunlu | 1 | 1 | - | 2 | |
1989002252021 | Türkçe | ENDÜSTRİYE DAYALI ÖĞRETİM-II | Zorunlu | - | - | - | - | |
1989002272022 | Türkçe | GIDA MİKROBİYOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
1989002312024 | Türkçe | MESLEKİ İNGİLİZCE I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989002332024 | Türkçe | FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 1 | 1 | - | 2 | |
1989002372024 | Türkçe | BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
1989002392024 | Türkçe | ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 1 | 1 | - | 2 | |
1989002412025 | Türkçe | KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ VE STANDARTLARI | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
EMYO-19-89-3 | Türkçe | SEÇ.GR.GIDA.3.DÖNEM | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 15 | 9 | 0 | 26 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
11918901T11204 | Türkçe | ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
11918901T11206 | Türkçe | MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
11918901T11210 | Türkçe | HİJYEN VE SANİTASYON | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989002022021 | Türkçe | SÜT TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
1989002242025 | Türkçe | MESLEKİ İNGİLİZCE II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989002252021 | Türkçe | ENDÜSTRİYE DAYALI ÖĞRETİM-II | Zorunlu | - | - | - | 5 | |
1989002262024 | Türkçe | ÇEVRE KORUMA | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1989002282025 | Türkçe | ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ II | Zorunlu | 1 | - | - | 1 | |
1989002302025 | Türkçe | AMBALAJ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
EMYO-19-89-4 | Türkçe | SEÇ.GR.GIDA.4.DÖNEM | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 15 | 4 | 0 | 24 | ||||
EMYO-19-89-1 - SEÇ.GR.GIDA.1.DÖNEM | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
1989001392025 | Türkçe | ÜNİVERSİTE YAŞAMINA GEÇİŞ | Seçmeli | 1 | 1 | - | 2 | |
EMYO-19-89-2 - SEÇ.GR.GIDA.2.DÖNEM | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
1989001282025 | Türkçe | ETKİLİ İLETİŞİM TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
EMYO-19-89-3 - SEÇ.GR.GIDA.3.DÖNEM | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
11918906T11215 | Türkçe | MESLEK ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
1989002172014 | Türkçe | İŞARET DİLİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
1989002232019 | Türkçe | AKADEMİK TÜRKÇE (YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER İÇİN) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
1989002432025 | Türkçe | BESLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
BM001 | Türkçe | BAĞIMLILIKLA MÜCADELE | Seçmeli | 1 | - | - | 2 | |
EMYO-19-89-4 - SEÇ.GR.GIDA.4.DÖNEM | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
11918906T11212 | Türkçe | ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | 2 | - | 4 | |
1989002322025 | Türkçe | TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI | Seçmeli | 1 | 1 | - | 2 |