GERİ DÖN

Lisans Programları


Mühendislik Fakültesi - Gıda Mühendisliği - - Lisans



Program Tanıtımı

18 Mart 1975 tarih ve 1869 sayılı karar ile TBMM’de kabul edilerek; 27.03.1975 gün ve 15190 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne bağlı bir yüksekokul olarak kurulmuştur. 1976 yılında E.Ü. Ziraat Fakültesi ve E.Ü. Senatosunun aldığı karar sonrasında 1977’de DPT (Devlet Planlama Teşkilatı) ve (Milli Eğitim Bakanlığı)’nın onayı ile Gıda Fakültesine dönüştürülmüştür. 1979 yılında Türkiye’de ilk gıda mühendislerini (7 gıda mühendisi) mezun etmiştir. 20 Temmuz 1982 tarih ve 41 sayılı kanun hükmünde kararname ile Gıda Fakültesi kapatılmış, bölüm olarak E.Ü. Ziraat Fakültesine bağlanmıştır. Birkaç ay sonra yeni kurulan E.Ü. Mühendislik Fakültesine bağlanmıştır.

Bu programda öğretim kısmı yabancı dilinde (En az %30 İngilizce) yapılmaktadır. Öğrenciler bir yıl İngilizce hazırlık eğitimi almaktadır. Eğitim-Öğretim planında yer alan bütün dersleri başarıyla tamamlayan ve 4 haftalık işyeri stajını yapan öğrenciler "Gıda Mühendisliği alanında Lisans Diploması" derecesi almaktadır.

4 Yıl , 8 Yarıyıl

240 AKTS

TYYÇ-6

0721-Gıda işleme

TYYC-6

Programa öğrenci kayıt koşulları ve ilgili yönetmelikler Ege Üniversitesi web sayfasında öğrenci sekmesi altında detaylı bir şekilde verilmiştir.

Yüksek Öğretim kurumlarındaki önceki öğrenmenin tanınması, önlisans ve lisans düzeyindeki diploma programları arasındaki her türlü yatay geçişler çift anadal, yan dal programları ve kredi aktarımları hakkındaki hükümler "YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK " ve üniversite web sayfasında yayınlanan Ege Üniversitesi Yönergeleri kapsamında gerçekleştirilmektedir. Bununla birlikte, İngilizce hazırlık sınıfı Yabancı Diller Yüksekokulunda yapılan sınavdan başarılı olunduğu takdirde muafiyet söz konusudur. Ayrıca programın eğitim planında yer alan Bilgisayar dersi için her akademik dönem başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden beklenen yeterlilikleri sağladığını düşünen öğrenciler yapılan sınavlara girme hakkına sahiptir. Sınava girip başarılı olan öğrenciler ders programında ilgili dersten muaf olurlar.

Programda en az %30'u İngilizce olmak kaydıyla toplam 240 AKTS karşılığı olarak alınan derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.

Gıda Mühendisliği Bölümünün özgörevi; gıdaların işlenmesi ve muhafazasında farklı teknolojileri uygulayan, gıda güvenliğinin sağlanmasında etkin rol alan, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleyen ve katkıda bulunan, bilimi insanlık ve çevre yararına kullanan, mesleki ve etik sorumluluğa sahip gıda mühendisleri yetiştirmektir. Bölümümüzde kısmen yabancı dil eğitim programı (en az %30 İngilizce), yabancı dilde eğitim programı (%100 İngilizce) ve Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi ile ortak diploma programı (Türkçe) olmak üzere 3 farklı program altında lisans düzeyinde Gıda Mühendisliği eğitimi verilmektedir. Gıda Mühendisliği eğitimi kimya, fizik, biyoloji, mikrobiyoloji, mühendislik ve beslenme gibi farklı disiplinleri bir araya getiren yapıya sahiptir. Temel bilimler, mühendislik bilimleri ve gıda mühendisliğine özgü konuların işlendiği dersler laboratuvar ve pilot tesis uygulamaları ile bütünleşerek öğrencilerin bilginin yanı sıra beceri kazanmaları da sağlanmaktadır. Eğitim planının ilk yılında, temel bilim dersleri, ikinci yılında temel bilim derslerinin yanı sıra temel mühendislik derslerine odaklanılmaktadır. Eğitim planının üçüncü ve dördüncü yıllarında ise temel mühendislik derslerinin yanında disipline özgü alan dersleri üzerine yoğunlaşılmaktadır. Eğitim planı, zorunlu dersler dışında Gıda Mühendisliği derslerine geniş bir spektrum katan teknik seçmeli dersler ve öğrencilerin endüstriyel ve idari sorunlara yaklaşımını geliştirmek için teknik olmayan seçmeli derslerle de zenginleştirilmiştir. Öğrenciler altıncı dönemin sonunda endüstride 20 iş günü staj yaparak mezuniyet sonrası iş hayatına hazırlanmaktadırlar. Dördüncü yıl alınan bitirme ödevi ise araştırma ve geliştirmeye yönelik bir başlangıç oluşturmakta ve bir tez halinde sunulmaktadır. Öğrencilere çift anadal ve yandal programları ve Erasmus+ öğrenim hareketliliği ve staj hareketliliği imkanları sunulmaktadır. Bölümde çok sayıda lisans öğrencisi tarafından TÜBİTAK 2209 projesi yürütülmekte olup bu projelerle öğrencilere proje yazma, proje yürütme ve rapor yazma gibi konularda yetkinlikler kazandırılmaktadır. Gıda Mühendisliği Bölümü, Ege Üniversitesi 2024-2028 Stratejik Planının A2: “Eğitim faaliyetlerini ulusal ve uluslararası standartlarda sürdürmek” amacı doğrultusunda oluşturulan hedefleri karşılamakta olup, aynı zamanda 12. Kalkınma Planının öncelikli alanlarından Tarım ve Gıda alanında “Enerji ve gıdada arz güvenliği ve kendine yeterlilik” konusunda yetkin Gıda Mühendisleri yetiştirilmesine hizmet etmektedir.

1 Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Mezunlarının gıda üretim, tasarım, planlama, kalite güvence ve AR-GE alanlarında ulusal ve uluslararası işletme ve kuruluşlarda çalışmalarıdır.
2 Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Mezunlarının; lisansüstü eğitim almaları ve/veya üniversitelerde öğretim elemanı olarak görev yapmalarıdır.
3 Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Mezunlarının; lisansüstü eğitim almaları ve/veya üniversitelerde öğretim elemanı olarak görev yapmalarıdır.

Bölümümüzde "GIDA" konusuna çok disiplinli bir bakış açısı ile yaklaşılmakta ve mezunlarımıza gıda sektöründe yaygın bir çalışma sunulmaktadır. Mezunlarımız (5000’den fazla) gıda sanayinin çeşitli alt sektörlerinde tedarik, üretim ve pazarlama zincirinin hemen her kademesinde yer alabilmektedir: gıda işletmelerinde üretim, kalite sağlama, Ar-Ge, dağıtım, pazarlama ve satın alma departmanlarında, gıda denetçisi olarak çeşitli denetim ve gözetim firmalarında, uzman olarak özel gıda laboratuvarlarında, kamuda (Tarım ve Orman Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Türk Standartları Enstitüsü, vd.) ve özel sektörde ise birçok firmada görev yapmaktadırlar.

Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar kendi alanlarında veya üst derece programlarının uygun gördüğü Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.

Her ders için ölçme ve değerlendirme şekli “ders öğretim planı”nda ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır.

Programda en az %30'u İngilizce olmak kaydıyla toplam 240 AKTS karşılığı olarak alınan derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.

Tam Zamanlı

Program Başkanı: Prof. Dr. Nurcan KOCA Tel :+90 232 311 3001 E-mail: nurcan.koca@ege.edu.tr; AKTS/DS Koordinatörleri: Doç. Dr. Ceyda DADALI Tel :+90 232 311 3007 E-mail: ceyda.dadali@ege.edu.tr; Ar. Gör. Dr. Hülya İLYASOĞLU BÜYÜKKESTELLİ Tel :+90 232 311 3093 E-mail: hülya.ilyasoglu@ege.edu.tr; Adres: Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü 35100 Bornova Izmir 35100 Bornova, Izmir, TÜRKİYE Tel : +90 232 311 3001 Fax : +90 232 311 4831 E-Mail: gidasek@gmail.com

Gıda Mühendisliği Bölümü; Gıda Bilimleri (Gıda Kimyası, Gıda Mikrobiyolojisi, Beslenme, Gıda Kalite Kontrolü) ve Gıda Teknolojisi (Gıda Mühendisliği Temel İşlemleri, Hububat İşleme ve Mühendisliği, Süt işleme ve Mühendisliği, Biyoteknoloji, Meyve-Sebze İşleme ve Mühendisliği, Et Teknolojisi, Yağ İşleme ve Mühendisliği, Gıdaların Ambalajlanması) Anabilim Dallarından oluşmaktadır. Bu iki Anabilim Dalında toplam 18 Profesör, 11 Doçent, 1 Dr. Öğretim Görevlisi ve 5 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 35 öğretim elemanı görev yapmaktadır. Gıda Mühendisliği Bölümü; ana bina ve 3 pilot tesis binası olmak üzere dört bağımsız binadan oluşmaktadır. Derslikler ve öğretim üyesi ofisleri ana binadadır. Pilot tesis içerisinde 14 adet ve ana bina içerisinde ise 28 adet olmak üzere hazırlık ve araştırma laboratuvarı (Mikrobiyoloji, Gıda Kimyası, Enstrümantal Analiz, Mikotoksin, Beslenme, Süt Teknolojisi, Meyve-Sebze Teknolojisi, Yağ Teknolojisi, Et Teknolojisi, Hububat Teknolojisi, Biyoteknoloji, Temel İşlemler, Ambalaj, Isısal Özellikler ve Elektriksel İşlemler) bulunmaktadır. Bölümüzde ayrıca bilgisayar uygulamalarının yürütüldüğü 2 adet Bilgisayar Laboratuvarı ve İzmir Kalkınma Ajansı desteğiyle kurulan Moleküler Biyoloji Laboratuvarı bulunmaktadır. Laboratuvarlarımızda öğrencilerimiz ders uygulamalarını yapmakta ve projeler gerçekleştirmektedir. Araştırma ve uygulamaya yönelik pilot tesislerimizde (Meyve Sebze İşleme, Süt İşleme, Et İşleme, Ekmekçilik, Temel İşlemler, Biyoteknoloji, Hububat) öğrencilerimiz teorik bilgilerini uygulamaya aktarma imkanı bulmaktadır. Gıda sanayisi ile yürütülen iş birlikleri kapsamında öğrencilerimize yönelik seminerler, ‘Kariyer ve Sanayi Günleri’ ile ‘Mezunlar Günü’ gibi etkinlikler düzenlenmektedir. Öğrencilerimiz, sektörün önde gelen firmalarının insan kaynakları uzmanları ve gıda mühendisleri ile aldıkları farklı dersler kapsamında bir araya gelme imkanı bulmaktadır. Böylece öğrencilerimiz hem sektör temsilcileriyle buluşmakta hem de iş dünyasına dair farkındalık kazanmaktadır.


Program Çıktıları

1 A: Matematik, fen bilimleri, temel mühendislik, bilgisayarla hesaplama ve Gıda Mühendisliği disiplinine özgü konularda bilgi; B: bu bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerinin çözümünde kullanabilme becerisi.
2 Karmaşık mühendislik problemlerini, temel bilim, matematik ve mühendislik bilgilerini kullanarak ve ele alınan problemle ilgili BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını gözeterek tanımlama, formüle etme ve analiz becerisi.
3 A:Karmaşık mühendislik problemlerine yaratıcı çözümler tasarlama becerisi; B: karmaşık sistemleri, süreçleri, cihazları veya ürünleri gerçekçi kısıtları ve koşulları gözeterek, mevcut ve gelecekteki gereksinimleri karşılayacak biçimde tasarlama becerisi.
4 Karmaşık mühendislik problemlerinin analizi ve çözümüne yönelik, tahmin ve modelleme de dahil olmak üzere, uygun teknikleri, kaynakları ve modern mühendislik ve bilişim araçlarını, sınırlamalarının da farkında olarak seçme ve kullanma becerisi.
5 Karmaşık mühendislik problemlerinin incelenmesi için literatür araştırması, deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama dahil, araştırma yöntemlerini kullanma becerisi.
6 A: Mühendislik uygulamalarının BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında, topluma, sağlık ve güvenliğe, ekonomiye, sürdürülebilirlik ve çevreye etkileri hakkında bilgi; B: mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.
7 A: Mühendislik meslek ilkelerine uygun davranma, etik sorumluluk hakkında bilgi; B: hiçbir konuda ayrımcılık yapmadan, tarafsız davranma ve çeşitliliği kapsayıcı olma konularında farkındalık.
8 Bireysel olarak ve disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda (yüz yüze, uzaktan veya karma) takım üyesi veya lideri olarak etkin biçimde çalışabilme becerisi.
9 Hedef kitlenin çeşitli farklılıklarını (eğitim, dil, meslek gibi) dikkate alarak, teknik konularda sözlü, yazılı etkin iletişim kurma becerisi.
10 A:Proje yönetimi ve ekonomik yapılabilirlik analizi gibi iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; B: girişimcilik ve yenilikçilik hakkında farkındalık.
11 Bağımsız ve sürekli öğrenebilme, yeni ve gelişmekte olan teknolojilere uyum sağlayabilme ve teknolojik değişimlerle ilgili sorgulayıcı düşünebilmeyi kapsayan yaşam boyu öğrenme becerisi.
12 Gıda mühendisliği uygulamalarında seçenekli, yaratıcı ve sorgulayıcı düşünce ile güvenli gıda üretiminin sağlanması ve kalite bilincinin sürdürülebilirliğinin kazanılması.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ders Planı

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
504001012022 İngilizce TURKISH LANGUAGE I Zorunlu 2 - - 2
504001022022 İngilizce PRINCIPLES OF ATATURK AND RECENT TURKISH HISTORY I Zorunlu 2 - - 2
504001062022 İngilizce PHYSICS-I Zorunlu 3 2 - 6
504001072022 İngilizce GENERAL CHEMISTRY Zorunlu 3 2 - 3
504001172024 İngilizce COMPUTER Zorunlu 2 - - 3
504001222022 İngilizce ORGANIC CHEMISTRY Zorunlu 2 - - 3
504001272022 İngilizce CAREER PLANNING Zorunlu 1 - - 2
504001292020 İngilizce TECHNICAL ENGLISH I Zorunlu 2 - - 2
CAL1032023 İngilizce CALCULUS I Zorunlu 3 2 - 7
Toplam 20 6 0 30
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
504000922022 İngilizce TURKISH LANGUAGE II Zorunlu 2 - - 2
504000942022 İngilizce PRINCIPLES OF ATATURK AND RECENT TURKISH HISTORY II Zorunlu 2 - - 2
504001082022 İngilizce TECHNICAL DRAWING Zorunlu - 2 - 2
504001112022 İngilizce PHYSICS-II Zorunlu 3 2 - 5
504001152017 İngilizce ANALYTICAL CHEMISTRY Zorunlu 2 2 - 3
504001182023 İngilizce COMPUTER PROGRAMMING Zorunlu 2 2 - 3
504001192022 İngilizce INTRODUCTION TO FOOD ENGINEERING Zorunlu 1 - - 2
504001202015 İngilizce BIOLOGY Zorunlu 2 - - 2
504001242020 İngilizce TECHNICAL ENGLISH II Zorunlu 2 - - 2
CAL1042023 İngilizce CALCULUS II Zorunlu 3 2 - 7
Toplam 19 10 0 30
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
504002042022 İngilizce PHYSICAL CHEMISTRY Zorunlu 2 - - 3
504002072023 İngilizce STATISTICS Zorunlu 2 - - 4
504002162003 İngilizce ECONOMICS Zorunlu 2 - - 2
504002212022 İngilizce FOOD CHEMISTRY I Zorunlu 2 2 - 5
504002312009 İngilizce REACTION KINETICS Zorunlu 2 - - 4
504002332022 İngilizce INSTRUMENTAL FOOD ANALYSIS Zorunlu 1 2 - 4
504002412023 İngilizce MATERIAL AND ANERGY BALANCES Zorunlu 3 - - 5
MDSD01 İngilizce Müfredat Dışı Seçmelı Ders Grubu - I - - - -
PFSDGI İngilizce PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-I (İSTEĞE BAĞLI) Seçmeli - - - -
SEÇMELİ-I Türkçe SEÇMELİ-I Seçmeli 2 - - 3
Toplam 16 4 0 30
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
504002092023 İngilizce THERMODYNAMICS Zorunlu 3 - - 6
504002102023 İngilizce FLUID MECHANICS Zorunlu 3 - - 5
504002132022 İngilizce GENERAL MICROBIOLOGY Zorunlu 2 2 - 4
504002222022 İngilizce FOOD CHEMISTRY II Zorunlu 2 2 - 4
504002272022 İngilizce FOOD BIOCHEMISTRY Zorunlu 2 - - 4
504002352023 İngilizce COMMUNITY SERVICE APPLICATIONS Zorunlu 1 - - 1
DIF2222023 İngilizce DIFFERENTIAL EQUATIONS Zorunlu 2 1 - -
MDSD02 İngilizce Müfredat Dışı Seçmelı Ders Grubu - II - - - -
PFSDGII İngilizce PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-II (İSTEĞE BAĞLI) Seçmeli - - - -
Toplam 15 5 0 24
5. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
504003012008 İngilizce FOOD ENGINEERING UNIT OPERATIONS-I Zorunlu 2 - - 3
504003032023 İngilizce HEAT AND MASS TRANSFER Zorunlu 5 - - 6
504003151994 Türkçe STAJ Zorunlu - - - 3
504003212022 İngilizce FOOD QUALITY ASSURANCE Zorunlu 3 2 - 4
504003392022 İngilizce FOOD MICROBIOLOGY Zorunlu 3 2 - 4
504003412022 İngilizce NUTRITION Zorunlu 2 - - -
504003432010 İngilizce NUMERICAL ANALYSIS Zorunlu 2 2 - 4
MDSD03 İngilizce Müfredat Dışı Seçmelı Ders Grubu - III - - - -
PFSDGIII Türkçe PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-III (İSTEĞE BAĞLI) Seçmeli - - - -
ÜNİV.SEÇ.DERS.I Türkçe ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERS I Seçmeli - - - -
Toplam 17 6 0 24
6. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
504003072012 Türkçe GIDA MÜHENDİSLİĞİ TEMEL İŞLEMLER -II Zorunlu 2 2 - 4
504003122017 Türkçe HUBUBAT TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 2 - 4
504003132017 Türkçe YAĞ TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 2 - 4
504003151994 Türkçe STAJ Zorunlu - - - 3
504003222017 Türkçe MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 2 - 4
504003842025 İngilizce OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY I Zorunlu 2 - - -
MDSD04 İngilizce Müfredat Dışı Seçmelı Ders Grubu - IV - - - -
PFSDGIV Türkçe PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-IV (İSTEĞE BAĞLI) Seçmeli - - - -
SEÇMELİ.II Türkçe SEÇMELİ.II Seçmeli - - - 6
ÜNİV.SEÇ.DERS.II Türkçe ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERS II Seçmeli - - - -
Toplam 10 8 0 25
7. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
504004011994 İngilizce UNIT OPERATIONS LABORATORY Zorunlu - - 3 6
504004052005 Türkçe SÜT TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 2 - 4
504004112005 Türkçe BİYOTEKNOLOJİ Zorunlu 2 2 - 4
504004142005 Türkçe BİTİRME ÖDEVİ Zorunlu - 4 - 4
504004372008 Türkçe ET TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 2 - 3
504004482010 İngilizce PROCESS CONTROL Zorunlu 2 - - 3
504008472010 Türkçe BİTİRME ÖDEVİ Zorunlu - 4 - 8
MDSD05 İngilizce Müfredat Dışı Seçmelı Ders Grubu - V - - - -
PFSDGV Türkçe PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-V (İSTEĞE BAĞLI) Seçmeli - - - -
SEÇMELİ-III Türkçe SEÇMELİ-III Seçmeli 2 - - 6
Toplam 10 14 3 38
8. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
504004091994 İngilizce FOOD ENGINEERING DESIGN AND ECONOMY Zorunlu 3 2 - 11
504004142005 Türkçe BİTİRME ÖDEVİ Zorunlu - 4 - 4
504004502015 Türkçe İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ II Zorunlu 2 - - 3
504004622022 İngilizce FOOD PACKAGING Zorunlu 2 - - -
504008002010 Türkçe BİTİRME ÖDEVİ Zorunlu - 4 - 8
MDSD06 İngilizce Müfredat Dışı Seçmelı Ders Grubu - VI - - - -
PFSDGVI Türkçe PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-VI (İSTEĞE BAĞLI) Seçmeli - - - -
SEÇMELİ-IV Türkçe SEÇMELİ-IV Seçmeli 2 - - 6
TOSGRP-II Türkçe TEKNİK OLMAYAN SEÇMELİ Seçmeli 2 - - 2
Toplam 11 10 0 34
PFSDGI - PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-I (İSTEĞE BAĞLI)
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
PF203 Türkçe ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 - - 4
SEÇMELİ-I - SEÇMELİ-I
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
PFSDGII - PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-II (İSTEĞE BAĞLI)
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
PF202 Türkçe EĞİTİMDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME Seçmeli 3 - - 4
PF204 Türkçe EĞİTİM PSİKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 4
PFSDGIII - PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-III (İSTEĞE BAĞLI)
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
PF301 Türkçe SINIF YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 3
PF303 Türkçe ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 - - 4
ÜNİV.SEÇ.DERS.I - ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERS I
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
Bİİ305DSG Türkçe DİN SOSYOLOJİSİNE GİRİŞ Seçmeli 2 - - 3
DTMK305TEMT Türkçe TEMEL MÜZİK TERMİNOLOJİSİ I Seçmeli 2 - - 3
Ede309İDA Türkçe İNSAN DAVRANIŞLARINI ANLAMAK Seçmeli 2 - - 3
İİB307IGP İngilizce INTRODUCTION TO GLOBAL POLITICS Seçmeli 2 - - 3
YEN305GYKA Türkçe GİRİŞİMCİLİKTE YATIRIM KARAR ANALİZLERİ Seçmeli 2 - - 3
PFSDGIV - PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-IV (İSTEĞE BAĞLI)
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
PF302 Türkçe ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 - - 3
SEÇMELİ.II - SEÇMELİ.II
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
504003182004 İngilizce FOOD TOXICOLOGY-INHERENT TOXICANTS,CONTAMINANTS AND FOOD ADDITIVES Seçmeli 2 - - 3
504003682022 İngilizce EVALUATION OF EXPERIMENTAL RESULTS Seçmeli 2 - - 3
504003742022 İngilizce CHEMISTRY OF MEDICAL AND FUNCTIONAL FOOD Seçmeli 2 - - 3
ÜNİV.SEÇ.DERS.II - ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERS II
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
Bİİ305DS Türkçe DİN VE SANAT Seçmeli 2 - - 3
Bİİ306DİVKA Türkçe DİNLER VE KADIN Seçmeli 2 - - 3
ENF305WEB Türkçe WEB TASARIMI Seçmeli 2 - - 3
FEN305BİYO Türkçe BİYOTEKNOLOJİ Seçmeli 2 - - 3
MOD306MLB Türkçe MALZEME BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 3
Müh306GıdG Türkçe GIDA GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 - - 3
YEN306GİPH Türkçe GİRİŞİMCİLİK VE İŞ PLANI HAZIRLAMA Seçmeli 2 - - 3
YEN306GTOD Türkçe GİRİŞİMCİLİKTE TASARIM ODAKLI DÜŞÜNME Seçmeli 2 - - 3
PFSDGV - PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-V (İSTEĞE BAĞLI)
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SEÇMELİ-III - SEÇMELİ-III
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
504004152005 Türkçe ÖZEL MEYVE SEBZE TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 3
504004172005 Türkçe HUBUBAT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 3
504004272006 Türkçe YAĞ RAFİNASYONUNDA YENİ TEKNİKLER Seçmeli 2 - - 3
504004352007 Türkçe GIDA İŞLETMELERİNDE HACCP UYGULAMALARI Seçmeli 2 - - 3
504004392010 Türkçe GIDA MEVZUATI Seçmeli 2 - - 3
PFSDGVI - PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-VI (İSTEĞE BAĞLI)
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
PF402 Türkçe ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI Seçmeli 1 8 - 10
SEÇMELİ-IV - SEÇMELİ-IV
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
504004262005 Türkçe PEYNİR TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 3
504004282005 Türkçe FERMENTASYON TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 3
504004302005 Türkçe GIDA KONTROLÜNDE TEMEL KALİTE İNDİSLERİ Seçmeli 2 - - 3
504004312010 Türkçe SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 3
504004402007 İngilizce PLANT ORGANIZATION AND MANAGEMENT Seçmeli 2 - - 3
504004422007 Türkçe ÜRÜN GELİŞTİRMEDE OPTİMUM BESLENME YAKLAŞIMI Seçmeli 2 - - 3
TOSGRP-II - TEKNİK OLMAYAN SEÇMELİ
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
GID406 Türkçe HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI Seçmeli 2 - - 2
GID408 Türkçe İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 2
GID410 Türkçe HALKLA İLİŞKİLER Seçmeli 2 - - 2
GID412 Türkçe MESLEKİ YABANCI DİL II Seçmeli 2 - - 2
GID414 İngilizce MARKETING Seçmeli 2 - - 2
GID416 İngilizce READING AND WRITING SKILLS Seçmeli 2 - - 2
GIP402 Türkçe GİRİŞİMCİLİK VE İŞ PLANI HAZIRLAMA Seçmeli 2 - - 3
GRE402 Türkçe GİRİŞİMCİLİK VE ETİK Seçmeli 2 - - 3
INT404 Türkçe İNOVASYONUN TİCARİLEŞTİRİLMESİ VE GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 - - 3
MTY402 Türkçe MÜHENDİSLER İÇİN TEMEL YÖNETİM VE YÖNETİCİLİK BECERİLERİ Seçmeli 2 - - 3