Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
|
|
|
0 |
0 |
0 |
Önlisans
1 |
Dünyanın değişik bölgelerinde ve Türkiye'de yetiştirilen arı ırkları ve arıcılık hakkında bilgi sahibi olur. |
2 |
Arıların vücut yapısı, davranışsal özellikleri ve koloni yaşamı ile ilgili temel bilgileri öğrenir. |
3 |
Bal, polen, arı sütü, arı zehiri, propolis ve balmumu gibi arı ürünlerini önemini ve özelliklerini, kullanım alanlarını öğrenir. |
4 |
Arı hastalık ve zararları ile bunlarla mücadele yöntemlerini bilir. |
[Yok]
Hafta |
Konular (Teorik) |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
Ön Hazırlık |
1 |
Arıcılığın önemi |
|
|
2 |
Arılarda vücut yapısı |
|
|
3 |
Arı ırkları |
|
|
4 |
Koloni kavramı |
|
|
5 |
Bal arılarında davranışlar |
|
|
6 |
Teknik arıcılık için gerekli koşullar |
|
|
7 |
Koloni yönetimi |
|
|
8 |
Ara sınav |
|
|
9 |
Arının doğadan topladığı ürünler |
|
|
10 |
Arı ürünleri (bal, polen, propolis, arı zehiri, balmumu, arı sütü) |
|
|
11 |
Balda kalite kriterleri |
|
|
12 |
Bal arılarında beslenme |
|
|
13 |
Arıcılık ve tozlaşma |
|
|
14 |
Arı hastalıkları ve zararlıları |
|
|
15 |
Organik arıcılık |
|
|
16 |
Final sınavı |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Ara Sınav |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Final Sınavı |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
Final Sınavı |
1 |
2 |
2 |
Derse Katılım |
14 |
2 |
28 |
Uygulama/Pratik |
14 |
1 |
14 |
Bireysel Çalışma |
14 |
2 |
28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
1 |
5 |
5 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
1 |
10 |
10 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
88
|
|
PÇ 1 |
PÇ 2 |
PÇ 3 |
PÇ 4 |
PÇ 5 |
PÇ 6 |
PÇ 7 |
PÇ 8 |
PÇ 9 |
PÇ 10 |
ÖÇ 1 |
1
|
|
|
|
1
|
1
|
|
1
|
|
1
|
ÖÇ 2 |
1
|
|
|
|
3
|
4
|
|
2
|
|
2
|
ÖÇ 3 |
1
|
|
|
|
3
|
1
|
|
1
|
|
1
|
ÖÇ 4 |
3
|
|
|
|
2
|
4
|
|
3
|
|
1
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek