GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ZTB202 TARLA BİTKİLERİ TARIMI Seçmeli Ders Grubu 2 4 4,00

Lisans


Türkçe


Bu dersin amacı öğrencilerin; tarla bitkileri içinde yer alan bitkilerin genel morfolojik ve agronomik özelliklerini ile genel yetiştiricilik esaslarını öğrenmelerini sağlamaktır.


Doç. Dr. Sıdıka EKREN


1 1. Tarla bitkilerinin gruplandırılması
2 2. Tahılların genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği
3 3. Yemeklik tane baklagillerin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği
4 4. Lif, nişasta, şeker ve yağ bitkilerinin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği
5 5. Tıbbi ve aromatik bitkilerin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği
6 6. Yem bitkilerinin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği


Yok


Yok


Tarla bitkilerinin sınıflandırılması, tahılların, yemeklik tane baklagillerin, endüstri bitkilerinin, tıbbi-aromatik bitkilerin ve yem bitkilerinin genel morfolojik ve agronomic özellikleri ile yetiştiriciliği


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
0 Dersin tanıtımı, tarla bitkilerinin sınıflandırılması Tanışma Literatüre dayalı rapor hazırlama
1 Dünyada ve ülkemizde tarla bitkilerinin durumu Literatüre dayalı rapor hazırlama
2 Tahılların genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği Literatüre dayalı rapor hazırlama
3 Yemeklik tane baklagillerin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği Literatüre dayalı rapor hazırlama
4 Lif bitkilerinin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği Literatüre dayalı rapor hazırlama, quiz
5 Nişasta bitkilerinin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği Literatüre dayalı rapor hazırlama
6 Şeker bitkilerinin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği Literatüre dayalı rapor hazırlama
7 Arasınav
8 Yağ bitkilerinin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği Literatüre dayalı rapor hazırlama
9 Tıbbi ve aromatik bitkilerin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği Literatüre dayalı rapor hazırlama
10 Keyf bitkilerinin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği Literatüre dayalı rapor hazırlama, quiz
11 Yem bitkilerinin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği Literatüre dayalı rapor hazırlama
12 Bazı çayır ve mera bitkilerinin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği Literatüre dayalı rapor hazırlama
13 Tohum ve bitki örnekleri koleksiyonu yapımı, teknik gezi Kaynak tarama
14 Dönem projesi sunumları Uygulama Sınavı
15 Final Sınavı

1. Demir, İ. 1989, Tahıllar, EÜZF İzmir 2. İncekara, F, 1973, Endüstri Bitkileri I,II,III,IV, EÜZF, İzmir 3. Soya, H., Avcıoğlu, R., Geren, H., 2004, Yembitkileri, Hasat Yayıncılık, İstanbul


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 2 28
Uygulama/Pratik 14 2 28
Takım/Grup Çalışması 3 2 6
Alan Gezisi 1 2 2
Alan Çalışması 5 2 10
Proje Hazırlama 4 2 8
Proje Sunma 2 2 4
Bireysel Çalışma 6 6 36
Toplam İş Yükü (saat) 126

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10
ÖÇ 0 4 4
ÖÇ 1 4 4
ÖÇ 2 5 4
ÖÇ 3 4 4
ÖÇ 4 4 4
ÖÇ 5 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek