| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|
| KLT302 | TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ VE GIDA GÜVENLİK SİSTEMLERİ | Seçmeli Ders Grubu | 3 | 6 | 4,00 |
Lisans
Türkçe
Toplam kalite yönetimi anlayışının ve bu anlayışın tarihsel kökenlerinin öğrenilmesi, toplam kalite yönetimi ilke ve tekniklerinin anlaşılması. Farklı gıda güvence sistemlerinin irdelenmesi.
Prof.Dr.Özer KINIK
| 1 | Toplam kalite yönetimi felsefesini anlama |
| 2 | Toplam kalite yönetimi araç ve tekniklerini bilme ve bunları kullanabilme |
| 3 | Kalite standartlarını bilme |
| 4 | Farklı gıda güvence sistemlerini bilme ve kullanabilme |
| 5 | Bireylerde kalite bilinci oluşturma |
Yok
Yok
Toplam kalite yönetimi ve gıda güvenlik sistemleri
| Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
|---|---|---|---|---|
| 1 | Kalite kavramı, kavramın tarihsel süreçte evrilerek toplam kalite yönetimi anlayışının ortaya çıkması ve toplam kalite anlayışının ortaya çıkmasının nedenleri | |||
| 2 | Klasik yönetim anlayışı ve toplam kalite yönetiminin karşılaştırılması | |||
| 3 | Toplam kalite yönetimine ilişkin temel kavramlar, bu kavramların toplam kalite yönetimi içerisindeki yeri ve önemi | |||
| 4 | Toplam kalite yönetimi unsurları ve bu unsurların toplam kalite yönetimi açısından önemi | |||
| 5 | PUKO (Deming) döngüsü, ilkeleri | |||
| 6 | Kalite çemberleri, örgütlenişi, işleyişi, faydaları | |||
| 7 | Kıyaslama, amaçları, aşamaları, çeşitleri, faydaları | |||
| 8 | Ara sınav | |||
| 9 | Toplam kalite yönetiminde kullanılan sorun çözme teknikleri | |||
| 10 | Kalite maliyetleri ve kalite maliyet sistemi | |||
| 11 | Türkiye ve dünyada toplam kalite yönetimi uygulamaları karşılaştırılması | |||
| 12 | Gıda güvence sistemleri (GMP, GAP, GHP, HACCP,BRT, İSO Standartları) | |||
| 13 | Gıda güvence sistemleri (GMP, GAP, GHP, HACCP,BRT, İSO Standartları) | |||
| 14 | Gıda güvence sistemleri (GMP, GAP, GHP, HACCP,BRT, İSO Standartları) | |||
| 15 | Gıda güvence sistemleri (GMP, GAP, GHP, HACCP,BRT, İSO Standartları) | |||
| 16 | Final Sınavı |
Tekin, M. (2004). Toplam Kalite Yönetimi. Kıngır, S. (2006). Toplam Kalite Yönetimi. Halis, M. (2008). Toplam Kalite Yönetimi.
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 100 |
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
| Final Sınavı | 1 | 100 |
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | |
Yok
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
|---|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
| Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
| Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
| Bireysel Çalışma | 10 | 3 | 30 |
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 5 | 4 | 20 |
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 5 | 4 | 20 |
| Toplam İş Yükü (saat) | 102 | ||
| PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | |
| ÖÇ 1 | 2 | 3 | ||||||||
| ÖÇ 2 | 2 | 3 | ||||||||
| ÖÇ 3 | 3 | |||||||||
| ÖÇ 4 | 3 | |||||||||
| ÖÇ 5 | 2 | 3 |