| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|
| İHU302 | İYİ HAYVANCILIK UYGULAMALARI | Seçmeli Ders Grubu | 3 | 6 | 4,00 |
Lisans
Türkçe
Dersin amacı, öğrencilerin İyi Hayvancılık Uygulamalarının dayanakları, tanım ve terimleri, hayvansal Tabanda bulunan kontrol noktası, uygunluk kriterleri ve uygunluk seviyesi hakkında teorik bilgilerle donanmalarını sağlamaktır.
| 1 | İyi tarım uygulamaları ve hayvancılık arasındaki ilişkileri öğrenme |
| 2 | Gıda güvenliği, kalite yönetim sistemi, iş güvenliği sistemi konularını kavrayabilme |
| 3 | Hayvancılıkta belgelendirme sistemleri konularındaki gelişmeleri izleyebilme |
| 4 | Hayvancılık işletmelerinde iyi uygulamalara geçiş stratejilerini belirleyebilme |
Birinci Öğretim
YOK
[Yok]
İyi Tarım Uygulamaları Standardının Dayanakları, Tanım ve Terimler, Hayvancılık Tabanlı Tüm Bölümler (Ruminant, Süt Sığırcılığı, Besicilik, Tavukçuluk, Hindicilik)
| Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
|---|---|---|---|---|
| 1 | İyi Tarım Uygulamalarının Gelişimi (Hayvancılık Tabanlı) | |||
| 2 | İyi Tarım Uygulamaları Standardının Dayanakları (Tanım ve Terimler) | |||
| 3 | İyi Tarım Uygulamalarında Tanım ve Terimler (Hayvancılık tabanlı tüm bölümlerin tanıtılması, kontrol noktası, uygunluk kriterleri ve uygunluk seviyesi) | |||
| 4 | İyi Hayvancılık Uygulamaları (Entegre Çiftlik Yönetimi) | |||
| 5 | İyi Tarım Uygulamalarında Hayvansal Taban | |||
| 6 | İyi Hayvancılık Uygulamalarında Ruminant Tabanı | |||
| 7 | İyi Hayvancılık Uygulamalarında Genç Sığırlar ve Et Sıgırcılığı | |||
| 8 | Arasınav | |||
| 9 | İyi Hayvancılık Uygulamalarında Süt Sığırcılığı Tabanı-1 | |||
| 10 | İyi Hayvancılık Uygulamalarında Süt Sığırcılığı Tabanı-2 | |||
| 11 | İyi Hayvancılık Uygulamalarında Koyun ve Keçi | |||
| 12 | İyi Hayvancılık Uygulamalarında Tavukçuluk Tabanı (Broiler)-1 | |||
| 13 | İyi Hayvancılık Uygulamalarında Tavukçuluk Tabanı (Yumurta)-2 | |||
| 14 | İyi Hayvancılık Uygulamalarında Hindicilik Tabanı | |||
| 15 | Türkiye’de İyi Hayvancılık Uygulamaları (çiftlik örnekleri) | |||
| 16 | Final Sınavı (Değerlendirme) |
Ders Notları (Power-point sunumu) Yardımcı Ders Kitabı ve makaleler: Noordhuizen J., J.C. da Silva,S-J. Boersema, A. Viera, 2008. Applying HACCP-based Quality Risk Management on dairy farms, Wageningen Academic Publishers, Netherland ISBN: 978-90-8686-052-4 ISO-9001:2000: Kalite Yönetimi Sistemi ISO-22000: Gıda Güvenliği Sistemi (HCCP-Tehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktası) IS0-14000:Çevre Yönetim Sistemi OHSAS-18000 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 100 |
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
| Final Sınavı | 1 | 100 |
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | |
YOK
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
|---|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
| Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
| Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
| Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 2 | 5 | 10 |
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 2 | 5 | 10 |
| Okuma | 14 | 1 | 14 |
| Toplam İş Yükü (saat) | 80 | ||
| PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | |
| ÖÇ 1 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | |||||
| ÖÇ 2 | 5 | 5 | 5 | 4 | ||||||
| ÖÇ 3 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | |||||
| ÖÇ 4 | 5 | 5 | 5 |