Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
İHU302 | İYİ HAYVANCILIK UYGULAMALARI | Seçmeli Ders Grubu | 3 | 6 | 4,00 |
Lisans
Türkçe
Dersin amacı, öğrencilerin İyi Hayvancılık Uygulamalarının dayanakları, tanım ve terimleri, hayvansal Tabanda bulunan kontrol noktası, uygunluk kriterleri ve uygunluk seviyesi hakkında teorik bilgilerle donanmalarını sağlamaktır.
1 | İyi tarım uygulamaları ve hayvancılık arasındaki ilişkileri öğrenme |
2 | Gıda güvenliği, kalite yönetim sistemi, iş güvenliği sistemi konularını kavrayabilme |
3 | Hayvancılıkta belgelendirme sistemleri konularındaki gelişmeleri izleyebilme |
4 | Hayvancılık işletmelerinde iyi uygulamalara geçiş stratejilerini belirleyebilme |
Birinci Öğretim
YOK
[Yok]
İyi Tarım Uygulamaları Standardının Dayanakları, Tanım ve Terimler, Hayvancılık Tabanlı Tüm Bölümler (Ruminant, Süt Sığırcılığı, Besicilik, Tavukçuluk, Hindicilik)
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | İyi Tarım Uygulamalarının Gelişimi (Hayvancılık Tabanlı) | |||
2 | İyi Tarım Uygulamaları Standardının Dayanakları (Tanım ve Terimler) | |||
3 | İyi Tarım Uygulamalarında Tanım ve Terimler (Hayvancılık tabanlı tüm bölümlerin tanıtılması, kontrol noktası, uygunluk kriterleri ve uygunluk seviyesi) | |||
4 | İyi Hayvancılık Uygulamaları (Entegre Çiftlik Yönetimi) | |||
5 | İyi Tarım Uygulamalarında Hayvansal Taban | |||
6 | İyi Hayvancılık Uygulamalarında Ruminant Tabanı | |||
7 | İyi Hayvancılık Uygulamalarında Genç Sığırlar ve Et Sıgırcılığı | |||
8 | Arasınav | |||
9 | İyi Hayvancılık Uygulamalarında Süt Sığırcılığı Tabanı-1 | |||
10 | İyi Hayvancılık Uygulamalarında Süt Sığırcılığı Tabanı-2 | |||
11 | İyi Hayvancılık Uygulamalarında Koyun ve Keçi | |||
12 | İyi Hayvancılık Uygulamalarında Tavukçuluk Tabanı (Broiler)-1 | |||
13 | İyi Hayvancılık Uygulamalarında Tavukçuluk Tabanı (Yumurta)-2 | |||
14 | İyi Hayvancılık Uygulamalarında Hindicilik Tabanı | |||
15 | Türkiye’de İyi Hayvancılık Uygulamaları (çiftlik örnekleri) | |||
16 | Final Sınavı (Değerlendirme) |
Ders Notları (Power-point sunumu) Yardımcı Ders Kitabı ve makaleler: Noordhuizen J., J.C. da Silva,S-J. Boersema, A. Viera, 2008. Applying HACCP-based Quality Risk Management on dairy farms, Wageningen Academic Publishers, Netherland ISBN: 978-90-8686-052-4 ISO-9001:2000: Kalite Yönetimi Sistemi ISO-22000: Gıda Güvenliği Sistemi (HCCP-Tehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktası) IS0-14000:Çevre Yönetim Sistemi OHSAS-18000 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
YOK
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 2 | 5 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 2 | 5 | 10 |
Okuma | 14 | 1 | 14 |
Toplam İş Yükü (saat) | 80 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | |
ÖÇ 1 | |||||||||||||
ÖÇ 2 | |||||||||||||
ÖÇ 3 | |||||||||||||
ÖÇ 4 |