Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
2802003112016 | MESLEKİ İNGİLİZCE II | Ders | 3 | 5 | 3,00 |
Lisans
İngilizce
Bu ders ile öğrenciler 1- Mesleki terminolojiyi, 2- Güncel makale ve rehberleri çevirmeyi 3- Mesleki bilimsel yayınları okumayı 4- Küçük gruplar halinde beslenme ile ilgili bir konuda ingilizce sunum yapmayı öğreneceklerdir.
Doç. Dr. Reci MESERİ
1 | Öğrenciler mesleki terminoloji bilirler. |
2 | Öğrenciler İngilizce bilimsel bir yayını okuyabilir ve anlayabilirler. |
3 | Öğrenciler basit bir dille yazılmış İngilizce bir metni Türkçeye çevirebilirler |
4 | Öğrenciler küçük gruplar halince beslenme ile ilgili bir konuda İngilizce sunum hazırlayabilir ve sunabilirler. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Bu ders tümüyle İngilizce yürütülen bir derstir. Bu ders kapsamında öğrenciler Beslenme ve Diyetetik alanında sık kullanılan İngilizce terimleri öğrenecek, güncel makale ve kitap bölümleri okuyacak ve çeviri yapacak, bu alanda hazırlanmış kısa filmleri izleyerek İngilizce okuma, dinleme, konuşma ve çeviri becerilerini geliştireceklerdir. Ayrıca Küçük gruplar halinde Beslenme ile ilgili bir konuda İngilizce sunum yapacaklardır.
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Giriş, ders kapsamında okunacak rehberlerin/makalelerin tanıtımı | ||
2 | Guideline Pediatric Obesity—Assessment, Treatment, and Prevention: An Endocrine Society Clinical Practice Guideline; video – Hypertension | ||
3 | Guideline: ISPAD Clinical Practice Consensus Guidelines 2018: Nutritional management in children and adolescents with diabetes; Video – Stoke | ||
4 | Role of Dietary Factors, Food Habits, and Lifestyle in Childhood Obesity Development: A Position Paper from the European Society for Paediatric Gastroenterology, Hepatology and Nutrition Committee on Nutrition Video: Non-alcoholic fatty liver disease | ||
5 | Nutrition Therapy for Adults with Diabetes or Prediabetes: A Consensus Report | ||
6 | Homework presentations I -Nature of the evidence base and frameworks underpinning dietary recommendations for prevention of non-communicable diseases - Risks and benefits of vegan and vegetarian diets in children | ||
7 | Homework presentations II -Role of Dietary Factors, Food Habits, and Lifestyle in Childhood Obesity Development: A Position Paper from the European Society for Paediatric Gastroenterology, Hepatology and Nutrition Committee on Nutrition -The Triad Mother-Breast Milk-Infant as Predictor of Future Health: A Narrative | ||
8 | Homework presentations III -Dietetic management of obesity and severe obesity in children and adolescents: A scoping review of guidelines | ||
9 | Homework presentations IV - Position of the Academy of Nutrition and Dietetics: The Role of Medical Nutrition Therapy and Registered Dietitian Nutritionists in the Prevention and Treatment of Prediabetes and Type 2 Diabetes | ||
10 | Homework presentations V -Classification and Diagnosis of Diabetes: Standards of Medical Care in Diabetes 2021 - Nutrition Therapy for Adults with Diabetes or Prediabetes: A Consensus Report | ||
11 | Homework presentations VI - Nutrition Therapy for Adults with Diabetes or Prediabetes: A Consensus Report | ||
12 | Homework presentations VII -American Cancer Society Guideline for Diet and Physical Activity for Cancer Prevention | ||
13 | Homework presentations VIII - 2021 ESC Guidelines on cardiovascular disease prevention in clinical practice | ||
14 | Homework presentations IX -Nutritional Management of the Critically Ill Neonate: A Position Paper of the ESPGHAN Committee on Nutrition Genel değerlendirme ve geribildirim |
Yok
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Proje Sunma | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Takım/Grup Çalışması | 8 | 3 | 24 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 12 | 12 |
Ev Ödevi | 6 | 2 | 12 |
Toplam İş Yükü (saat) | 77 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | |
ÖÇ 1 | 1 | 1 | 4 | 1 | 3 | 1 | 5 | 5 | 1 | 4 | 2 |
ÖÇ 2 | 1 | 1 | 4 | 1 | 5 | 1 | 5 | 5 | 1 | 5 | 4 |
ÖÇ 3 | 1 | 1 | 2 | 1 | 1 | 1 | 4 | 3 | 1 | 2 | 1 |
ÖÇ 4 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 3 | 1 | 1 | 2 | 1 |