Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
2802004032022 | TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ UYGULAMALI DERSİ | Ders | 4 | 7 | 5,00 |
Lisans
Türkçe
Toplu beslenme sistemlerinde farklı hizmet alanlarında yönetici diyetisyenin görev ve sorumluluklarına yönelik uygulamalar yapmayı amaçlar. Toplu beslenme sistemlerinde yönetim ve organizasyon faaliyetlerinin yürütülmesi ve iyileştirilmesine yönelik uygulama becerisinin kazandırılması hedeflenmektedir.
Dr. Öğr. Üyesi Murat URHAN
1 | Toplu beslenme hizmeti veren kurumlarda hizmet süreçlerini yönetebilir. |
2 | Farklı toplu beslenme hizmet alanlarında hedef kitleye özgü menü süreçlerini yönetebilir. |
3 | Yiyecek üretim sürecini ve servisini planlayabilir. |
4 | Gıda güvenliği yönetim sistemlerinin gerekliliklerini uygulayabilir. |
5 | Yiyeceklerin satınalma, kaliteli ürün seçimi ve depolama basamaklarını öğrenir. |
Birinci Öğretim
Beslenme İlkeleri I Beslenme İlkeleri II Yetişkin Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Toplu Beslenme Sistemleri
Yok
Toplu beslenme sistemlerinde farklı hizmet alanlarında ve süreçlerinde yönetici diyetisyenin görev ve sorumluluklarına yönelik mutfağın genel yönetimi ve işleyişi, menü planlama, satınalma, mal kabul ve depolama, yemek dağıtımı, hijyen ve sanitasyon, servisi ve bulaşıkhane hizmetlerinin işleyişi gibi hizmet süreçlerini ilişkin uygulamalar yapılmaktadır.
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | TBS Uygulamaları (Oryantasyon) | |||
2 | TBS Uygulamaları (Menü Çalışması) | |||
3 | TBS Uygulamaları (Üretim) | |||
4 | TBS Uygulamaları (Üretim) | |||
5 | TBS Uygulamaları (Üretim) | |||
6 | TBS Uygulamaları (Diyet Mutfağı) | |||
7 | TBS Practices (Satınalma/Depolama) | |||
8 | TBS Uygulamaları (Standart Tarife) | |||
9 | TBS Uygulamaları (Dağıtım/Servis) | |||
10 | TBS Uygulamaları (Yemekhane/Bulaşıkhane Hizmetleri) | |||
11 | TBS Uygulamaları (İş Sağlığı ve Güvenliği) | |||
12 | TBS Uygulamaları (Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri Uygulamaları) | |||
13 | TBS Uygulamaları (Seminer Sunumları) | |||
14 | Final Sınavı |
Prof. Dr. Yasemin Beyhan Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim ve Organizasyonu, Ankara Nobel Tıp Yayınları, ISBN 9786059215633, 2018.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Var
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Uygulama/Pratik | 14 | 8 | 112 |
Tartışma | 5 | 1 | 5 |
Takım/Grup Çalışması | 4 | 1 | 4 |
Gözlem | 10 | 1 | 10 |
Örnek Vaka İncelemesi | 4 | 1 | 4 |
Rapor Hazırlama | 4 | 1 | 4 |
Seminer | 1 | 1 | 1 |
Bireysel Çalışma | 4 | 1 | 4 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 4 | 1 | 4 |
Sözlü Sınav | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü (saat) | 150 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | |
ÖÇ 1 | 1 | 5 | 4 | 5 | 1 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 1 |
ÖÇ 2 | 1 | 5 | 5 | 5 | 1 | 5 | 4 | 3 | 5 | 5 | 1 |
ÖÇ 3 | 1 | 4 | 5 | 5 | 1 | 5 | 4 | 2 | 5 | 5 | 1 |
ÖÇ 4 | 1 | 1 | 4 | 5 | 1 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 1 |
ÖÇ 5 | 1 | 2 | 3 | 5 | 1 | 5 | 4 | 3 | 5 | 5 | 1 |