GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
1967002292014 KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLAR Seçmeli Ders Grubu 2 3 2,00

Önlisans



Gıdaların Kalite Kontrollerini yapmak ve Gıda güvenliğinin sağlanmasıdır.



1 Gıdaların kalite kontol meknizmaları ile gıda güvenliğini tam olarak öğrenmeleri gerekmektedir.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Gıdaların Kalite Kontolü, ISO 2200, HACCP ve uluslararası standartlar.


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Gılarda kalite kontolünün amacı

1. Ders Notları 2. B. Cemeroğlu, “Meyve ve Sebze Teknolojisi II”, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara, 2004.


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 1 14
Rapor Hazırlama 1 2 2
Rapor Sunma 1 2 2
Proje Hazırlama 1 2 2
Proje Sunma 1 2 2
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 3 5 15
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 3 5 15
Rapor 1 2 2
Toplam İş Yükü (saat) 58

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10
ÖÇ 1 5 5 5 4 4 4 4 5 4 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek