| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|
| 1967002292014 | KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLAR | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 3 | 2,00 |
Önlisans
Gıdaların Kalite Kontrollerini yapmak ve Gıda güvenliğinin sağlanmasıdır.
| 1 | Gıdaların kalite kontol meknizmaları ile gıda güvenliğini tam olarak öğrenmeleri gerekmektedir. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Gıdaların Kalite Kontolü, ISO 2200, HACCP ve uluslararası standartlar.
| Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
|---|---|---|---|
| 1 | Gılarda kalite kontolünün amacı |
1. Ders Notları 2. B. Cemeroğlu, “Meyve ve Sebze Teknolojisi II”, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara, 2004.
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 100 |
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
| Final Sınavı | 1 | 100 |
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | |
Yok
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
|---|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
| Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
| Derse Katılım | 14 | 1 | 14 |
| Rapor Hazırlama | 1 | 2 | 2 |
| Rapor Sunma | 1 | 2 | 2 |
| Proje Hazırlama | 1 | 2 | 2 |
| Proje Sunma | 1 | 2 | 2 |
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 3 | 5 | 15 |
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 3 | 5 | 15 |
| Rapor | 1 | 2 | 2 |
| Toplam İş Yükü (saat) | 58 | ||
| PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | |
| ÖÇ 1 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 |