Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
1967002412018 | ORGANİK GIDA İŞLEMESİ | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 3 | 2,00 |
Önlisans
Türkçe
Tüketiminin giderek arttığı organik gıdaların üretimi ve ticareti konularında öğrenciyi bilgilendirmek, söz konusu gıdaların sağlık, güvenlik, beslenme ve duyusal özellikleri bakımından özelliklerini irdelemek ve organik tarım ile organik gıda arası ilişkinin önemini aktarmaktır.
Prof.Dr. Ufuk Yücel
1 | Organik gıda üretimi kavramını bilir |
2 | Organik gıda için gerekli yasal düzenlemeleri kavrar |
3 | Organik tarım, organik gıda arasnda ilişkiyi kurar |
4 | Organik gıda üretimi, gıda kalitesi ve tüketimi arasındaki ilişkileri tanımlar |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Organik tarımın önemi ve esasları, gıda güvenliği, organik gıda üretiminin temel esasları, organik gıdalar, organik sertifikasyon, organik gıdaların depolanması, taşınması ve ticareti, organik gıda üretiminde Ar-Ge ihtiyacı, diğer ülkelerdeki organik gıda üretim sistemleri,organik tarımda gübreleme. İyı tarım uygulamaları, biyodinamik tarım. GDO ve doğaya ve canlı yaşama etkileri
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Organik tarım kavramı, organik tarımın dünyada ve ülkemizdeki durumu | ||
2 | Organik bitkisel ve hayvansal üretimin temel esasları | ||
3 | Gıda güvenliği ve önemi | ||
4 | Organik gıda üretimi, sağlık ve çevre arası ilişki | ||
5 | Organik süt üretiminin esasları | ||
6 | Organik süt üretiminin avantajları | ||
7 | Organik bitkisel gıdalar | ||
8 | Arasınav | ||
9 | Organik hayvansal gıdalar | ||
10 | Organik sütlerin kalite kontrolü | ||
11 | Organik süt üretiminin denetlenmesi ve yasal düzenlemeler | ||
12 | Organik sütlerin depolanması ve taşınması | ||
13 | Organik süt ticareti ve uluslararası yasalar | ||
14 | Organik süt üretimini sorunları | ||
15 | Organik süt üretiminin geleceği | ||
16 | Final sınavı |
Zengin, M. 2007. Organik Tarım. Hasad yayıncılık. İstanbul İlbaş, A. İ. 2009. Organik Tarım İlkeler ve Ulusal Mevzuat. Efil yayınevi. İstanbul Givens, I. Baxter, S. Minihane, A.M. , 2008. Health Benefits of Organic Food : Effects of the Environment . CABI Publishing. Wallingford, Oxon, GBR Aksoy,U., Altındişli, A. (Editörler)1996. ekolojik (organik, biyolojik) tarım. ekolojik tarım organizasyonu .Bornova, İzmir, Ak, İ. (Ed.) 2008. Ekolojik/ Organik tarım ve çevre . Ekolojik yaşam derneği yayın no.1
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 32 | 32 |
Toplam İş Yükü (saat) | 74 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | |
ÖÇ 1 | 5 | 4 | 4 | |||||||
ÖÇ 2 | 5 | 4 | ||||||||
ÖÇ 3 | 5 | 4 | 4 | |||||||
ÖÇ 4 | 5 |