GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
6502002342012 SERADA SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ II Ders 2 4 3,00

Önlisans


Türkçe


Serada yetiştirilen sebze türlerinden fasulye, çilek, marul, soğan, maydanoz, roka, dereotu, türlerinin tohum ekiminden itibaren ürün hasadına kadar uygulanan tüm kültürel işlemler teorik ve uygulamalı olarak öğretilmektedir.


Dr. Öğr.Üyesi Hale DUYAR


1 Örtüaltı Fasulye yetiştiriciliği anlatılmaktadır
2 Örtüaltı çilek yetiştiriciliği anlatılmaktadır.
3 Örtüaltı baş salata- marul yetiştiriciliği anlatırmaktadır.
4
5

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Örtüaltında yetiştirilen sebze türlerinden soğan, maydanoz, roka, dereotu, türlerinin tohum ekiminden itibaren ürün hasadına kadar uygulanan tüm kültürel işlemleri


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Örtüaltında sebze yetiştiriciliği genel bilgileri hatırlatılır. Sera iç ve dış temizliğinin önemi.
2 Fasulye bitkisinin genel özellikleri (Türkiye’de ve dünyada üretim alanları, miktarları, ticareti, anavatanı, besin içeriği), morfolojik yapısı (kök, gövde, yaprak ve çiçek), Fasulye bitkisinin ekolojik istekleri Toprak işleme
3 Fasulye morfolojik yapısı (kök, gövde, yaprak ve çiçek), ekolojik istekleri Bakım işlemlerinin yapılması.
4 Fasulye bitkisinin bakım işleri (ekimi, askıya alma, budama, hasat), Bakım işlemlerinin yapılması.
5 Çilek yetiştiricliği ile ilgili film gösterimi Çilek dikimi
6 Çilek, morfolojik yapısı (kök, gövde, yaprak ve çiçek), ekolojik istekleri Bakım işlemlerinin yapılması.
7 Çilek bitkisinin bakım işleri Sera sebzeciliği ile ilgili film gösterimi
8 Ara sınav
9 Teknik gezi Teknik gezi
10 Baş salata- marul bitkisinin genel özellikleri (Türkiye’de ve dünyada üretim alanları, miktarları, ticareti, anavatanı, besin içeriği), Marul dikimi
11 Baş salata morfolojik yapısı (kök, gövde, yaprak ve çiçek), ekolojik istekleri, bakım işleri Bakım işlemlerinin yapılması
12 Soğan yetiştiriciliği hakkında genel özellikleri (Türkiye’de ve dünyada üretim alanları, miktarları, ticareti, anavatanı, besin içeriği), morfolojik yapısı (kök, gövde, yaprak ve çiçek), ekolojik istekleri, bakım işleri Bakım işlemlerinin yapılması
13 Maydanoz, roka, dereotu yetiştiriciliği hakkında genel özellikleri (Türkiye’de ve dünyada üretim alanları, miktarları, ticareti, anavatanı, besin içeriği), morfolojik yapısı (kök, gövde, yaprak ve çiçek), ekolojik istekleri, bakım işleri Tohum ekimi
14 Çeşit seçimi, tohum ekim yeri ve zamanı, seraya dikim, sulama, hastalık ve zararlılar, hasat ve verim Tohum ekimi. Bakım işlemlerinin yapılması.
15 Teknik gezi Teknik gezi
16 Final

1.Günay A., 1981, Özel Sebze Yetiştiriciliği- Serler (CiltII), Ankara 2. Vural, H., Eşiyok, D., ve Duman İ., 2000, Kültür Sebzeleri, Ege Üniversitesi. Ziraat Fakültesi Yayınları:ISBN 975-97190-0-2, İzmir 2. Sevgican, A. 2002. Örtüaltı Sebzeciliği, Ege Üniversitesi. Ziraat Fakültesi Yayınları:528,İzmir



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Uygulama/Pratik 14 2 28
Bireysel Çalışma 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 5 5
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 5 5
Okuma 10 2 20
Toplam İş Yükü (saat) 90

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13
ÖÇ 1 3 3 5 5 3
ÖÇ 2 5 3 4 5
ÖÇ 3 4 2 2 4 4 2 4
ÖÇ 4
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek