Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
6502002342012 | SERADA SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ II | Ders | 2 | 4 | 3,00 |
Önlisans
Türkçe
Serada yetiştirilen sebze türlerinden fasulye, çilek, marul, soğan, maydanoz, roka, dereotu, türlerinin tohum ekiminden itibaren ürün hasadına kadar uygulanan tüm kültürel işlemler teorik ve uygulamalı olarak öğretilmektedir.
Dr. Öğr.Üyesi Hale DUYAR
1 | Örtüaltı Fasulye yetiştiriciliği anlatılmaktadır |
2 | Örtüaltı çilek yetiştiriciliği anlatılmaktadır. |
3 | Örtüaltı baş salata- marul yetiştiriciliği anlatırmaktadır. |
4 | |
5 |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Örtüaltında yetiştirilen sebze türlerinden soğan, maydanoz, roka, dereotu, türlerinin tohum ekiminden itibaren ürün hasadına kadar uygulanan tüm kültürel işlemleri
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Örtüaltında sebze yetiştiriciliği genel bilgileri hatırlatılır. | Sera iç ve dış temizliğinin önemi. | ||
2 | Fasulye bitkisinin genel özellikleri (Türkiye’de ve dünyada üretim alanları, miktarları, ticareti, anavatanı, besin içeriği), morfolojik yapısı (kök, gövde, yaprak ve çiçek), Fasulye bitkisinin ekolojik istekleri | Toprak işleme | ||
3 | Fasulye morfolojik yapısı (kök, gövde, yaprak ve çiçek), ekolojik istekleri | Bakım işlemlerinin yapılması. | ||
4 | Fasulye bitkisinin bakım işleri (ekimi, askıya alma, budama, hasat), | Bakım işlemlerinin yapılması. | ||
5 | Çilek yetiştiricliği ile ilgili film gösterimi | Çilek dikimi | ||
6 | Çilek, morfolojik yapısı (kök, gövde, yaprak ve çiçek), ekolojik istekleri | Bakım işlemlerinin yapılması. | ||
7 | Çilek bitkisinin bakım işleri | Sera sebzeciliği ile ilgili film gösterimi | ||
8 | Ara sınav | |||
9 | Teknik gezi | Teknik gezi | ||
10 | Baş salata- marul bitkisinin genel özellikleri (Türkiye’de ve dünyada üretim alanları, miktarları, ticareti, anavatanı, besin içeriği), | Marul dikimi | ||
11 | Baş salata morfolojik yapısı (kök, gövde, yaprak ve çiçek), ekolojik istekleri, bakım işleri | Bakım işlemlerinin yapılması | ||
12 | Soğan yetiştiriciliği hakkında genel özellikleri (Türkiye’de ve dünyada üretim alanları, miktarları, ticareti, anavatanı, besin içeriği), morfolojik yapısı (kök, gövde, yaprak ve çiçek), ekolojik istekleri, bakım işleri | Bakım işlemlerinin yapılması | ||
13 | Maydanoz, roka, dereotu yetiştiriciliği hakkında genel özellikleri (Türkiye’de ve dünyada üretim alanları, miktarları, ticareti, anavatanı, besin içeriği), morfolojik yapısı (kök, gövde, yaprak ve çiçek), ekolojik istekleri, bakım işleri | Tohum ekimi | ||
14 | Çeşit seçimi, tohum ekim yeri ve zamanı, seraya dikim, sulama, hastalık ve zararlılar, hasat ve verim | Tohum ekimi. Bakım işlemlerinin yapılması. | ||
15 | Teknik gezi | Teknik gezi | ||
16 | Final |
1.Günay A., 1981, Özel Sebze Yetiştiriciliği- Serler (CiltII), Ankara 2. Vural, H., Eşiyok, D., ve Duman İ., 2000, Kültür Sebzeleri, Ege Üniversitesi. Ziraat Fakültesi Yayınları:ISBN 975-97190-0-2, İzmir 2. Sevgican, A. 2002. Örtüaltı Sebzeciliği, Ege Üniversitesi. Ziraat Fakültesi Yayınları:528,İzmir
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Uygulama/Pratik | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Okuma | 10 | 2 | 20 |
Toplam İş Yükü (saat) | 90 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | |
ÖÇ 1 | 3 | 3 | 5 | 5 | 3 | ||||||||
ÖÇ 2 | 5 | 3 | 4 | 5 | |||||||||
ÖÇ 3 | 4 | 2 | 2 | 4 | 4 | 2 | 4 | ||||||
ÖÇ 4 | |||||||||||||
ÖÇ 5 |