GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
7006002012010 ORGANİK SEBZECİLİK Ders 2 3 4,00

Önlisans


İngilizce


Dünyada ve ülkemizde hızlı gelişme gösteren organik tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu teknik eleman ihtiyacını karşılamak ve bu alanda var olan bilgi birikimi ile teknolojilerin karşılanması konusunda donanımlı teknik elemanlar yetiştirmek amacıyla dersin teorik ve uygulamalı olarak yürütülmesi


Doç. Dr. Funda YOLDAŞ


1 Tarımsal üretim tekniklerini iyi kullanabilme
2 Organik tarım kurallarına göre, tarımsal üretimi planlama ve devam ettirebilme becerisi.
3 Tarımsal üretimde çevre ve insan sağlığını ön planda tutabilme
4 Doğal kaynakları tanıma, koruma ve sürdürülebilirliliğini benimseyebilme
5 Bitkisel üretimi planlama, gerçekleştirme ve devam ettirme becerisi
6 Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip, ülkemizin sağlık, sosyal, ekonomik ve diğer sorunlarını bilme ve yakından izleme, çözümler üretebilme ve uygulayabilme.
7 Yaşam boyu öğrenmenin önemini benimseyerek, ülkemizin kalkınmasına ve evrensel gelişmesine katkıda bulunabilme,
8 Bilim, teknoloji ve çağdaş konular hakkında gelişmeleri izleyerek, kendini geliştirebilme.
9 Paylaşma, inisiyatif kullanma ve yaratıcılık becerisi.

Birinci Öğretim


Yok.


Yok


Organik tarım tekniklerini ve organik sebzeciliğin öğrenilmesi ve pratikte uygulanabilirliliğinin sağlanması


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Organik (Ekolojik veya Biyolojik) TARIM nedir? -
2 Dünyada Organik Tarım Türkiye de Organik Tarım Türkiye ve Dünyada Organik Sebze Üretimi Değerleri -
3 Sebzelerin Yetiştirme Mevsimlerine, Yenilen Kısımlarına ve Botanik Özelliklerine Göre Sınıflandırılması. Sebzelerin Familyalarına, Çiçek ve Döllenme Biyolojilerine Göre Sınıflandırılması Arazi Uygulaması
4 Organik Tarımın Temel İlkeleri Organik Tarımın Amaçları -
5 Organik Tarıma Başlamak İçin Gerekli İşlemler Sözleşmeli Üretim Arazi Uygulaması
6 Organik Tarıma Geçiş Süreci Organik Tarımın Avantajları Organik Tarımın Sakıncaları Arazi Uygulaması
7 Organik sebze üretim teknikleri Arazi Uygulaması
8 Vize haftası -
9 Organik roka yetiştiriciliği Arazi Uygulaması
10 Organik brokoli yetiştiriciliği Arazi Uygulaması
11 Organik bakla yetiştiriciliği Arazi Uygulaması
12 Organik Tarımda Mücadele Kontrol ve Sertifikasyon, Pazarlama -
13 Organik Tarımda Mücadele Kontrol ve Sertifikasyon, Pazarlama -
14 Organik Tarımda Mücadele Kontrol ve Sertifikasyon, Pazarlama -
15 Uygulama sınavı Uygulama sınavı bütünlemesi
16 Final Sınavı

1. Zengin, M., Organik Tarım, Hasad Yayıncılık,2007. 2. Anonim, 2002. Organik Tarım, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, İzmir İl Müdürlüğü.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 40
Ev Ödevi 1 60
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Uygulama/Pratik 14 2 28
Rehberli Problem Çözümü 28 1 28
Proje Hazırlama 1 8 8
Proje Sunma 1 8 8
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 8 8
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 10 10
Toplam İş Yükü (saat) 120

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10
ÖÇ 1 3 3 2 4 3 3 3 3 3 3
ÖÇ 2 3 3 3 3 4 3 4 4 4 4
ÖÇ 3 4 2 3 4 3 3 3 3 4 3
ÖÇ 4 4 3 3 3 5 4 3 3 4 3
ÖÇ 5 3 3 3 4 4 3 3 4 4 3
ÖÇ 6 2 3 4 4 3 4 4 3 3 3
ÖÇ 7 4 4 3 3 4 4 4 3 4 4
ÖÇ 8 4 2 4 4 3 4 3 4 4 3
ÖÇ 9 3 3 4 3 4 4 4 3 4 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek