Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
7006002052010 | ORGANİK MEYVECİLİK | Ders | 2 | 3 | 4,00 |
Önlisans
Türkçe
Öğrencilere hem vegetatif hem generatif üretim yöntemlerini öğretmek, meyve fidanı üretimi hakkında hangi yöntemleri seçmeleri gerektiği bilgisini kazandırmak ve uygulamalı olarak meyve fidanı üreterek öğretmek
Dr. Evren GÜNEN
1 | Generatif ve vegetatif üretim farklarını kavrayabilme |
2 | Meyvelerin Sınıflandırması ve ortak özelliklerini bilme. |
3 | Sert ve yumuşak çekirdekli meyveleri, bahçe kurma ve yıllık kültürel işlemleri bilme/yapabilme |
4 | Meyve fidanı konusunda üretim yapabilme |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Klon ve klon seleksiyonu Üretim şekilleri Generatif üretim Vegetatif üretim (Aşı, çelik, daldırma, doku kültürü vb) Fidanlık Kurulması Bahçe Tesisi
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Meyve Nedir? Meyve Tipleri | Okulumuz fidan üretim uygulama alanlarının tanıtımı | ||
2 | Çiçeğin Yapısı, Meyvenin oluşumu, Botanikte bir organ olarak meyve | Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması | ||
3 | Meyvelerin sınıflandırılması ve ortak özellikleri | Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması | ||
4 | Sert Çekirdekli Meyveler | Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması | ||
5 | Önemli sert çekirdekli meyveler ve özellikleri | Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması | ||
6 | Yumuşak çekirdekli meyveler | Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması | ||
7 | Ara Sınav | |||
8 | Önemli Yumuşak çekirdekli meyveler ve özellikleri | Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması | ||
9 | Sert kabuklu Meyveler | Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması | ||
10 | Önemli sert kabuklu meyveler Diğer meyveler | Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması | ||
11 | Diğer Meyveler (Devam) Pomolojik sınıflandırma ve sınıflandırma kriterleri | Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması | ||
12 | Sert ve Yumuşak çekirdekli meyvelerde meyve dalları ve önemli kültürel işlemler | Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması | ||
13 | Sert Çekirdekli Meyvelerde Klonal üretim ve klon anaçları | Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması | ||
14 | Yumuşak Çekirdeklilerde Klonal üretim ve klon anaçları | Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması | ||
15 | * Fidan Üretiminde Kaynak Bitki (Klon Seleksiyonunun Önemi) * Ülkemizde Fidan Üretim Organizasyonu * Fidan Üretiminde Sertifikasyon * Ülkemizde Meyve Fidanı Üretiminin Mevcut Durumu, Sorunları ve Çözüm Önerileri | Uygulama sınavı | ||
16 | Final |
Gültekin, E. 2002. Fidanlık Tekniği. Çukurova Üniv. Ziraat Fak. Ders Notları No: C-21
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Uygulama/Pratik | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 25 | 25 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 40 | 40 |
Toplam İş Yükü (saat) | 123 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | |
ÖÇ 1 | 3 | 4 | ||||||||
ÖÇ 2 | 5 | |||||||||
ÖÇ 3 | 3 | |||||||||
ÖÇ 4 | 4 |