GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
7006002052010 ORGANİK MEYVECİLİK Ders 2 3 4,00

Önlisans


Türkçe


Öğrencilere hem vegetatif hem generatif üretim yöntemlerini öğretmek, meyve fidanı üretimi hakkında hangi yöntemleri seçmeleri gerektiği bilgisini kazandırmak ve uygulamalı olarak meyve fidanı üreterek öğretmek


Dr. Evren GÜNEN


1 Generatif ve vegetatif üretim farklarını kavrayabilme
2 Meyvelerin Sınıflandırması ve ortak özelliklerini bilme.
3 Sert ve yumuşak çekirdekli meyveleri, bahçe kurma ve yıllık kültürel işlemleri bilme/yapabilme
4 Meyve fidanı konusunda üretim yapabilme

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Klon ve klon seleksiyonu Üretim şekilleri Generatif üretim Vegetatif üretim (Aşı, çelik, daldırma, doku kültürü vb) Fidanlık Kurulması Bahçe Tesisi


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Meyve Nedir? Meyve Tipleri Okulumuz fidan üretim uygulama alanlarının tanıtımı
2 Çiçeğin Yapısı, Meyvenin oluşumu, Botanikte bir organ olarak meyve Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması
3 Meyvelerin sınıflandırılması ve ortak özellikleri Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması
4 Sert Çekirdekli Meyveler Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması
5 Önemli sert çekirdekli meyveler ve özellikleri Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması
6 Yumuşak çekirdekli meyveler Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması
7 Ara Sınav
8 Önemli Yumuşak çekirdekli meyveler ve özellikleri Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması
9 Sert kabuklu Meyveler Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması
10 Önemli sert kabuklu meyveler Diğer meyveler Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması
11 Diğer Meyveler (Devam) Pomolojik sınıflandırma ve sınıflandırma kriterleri Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması
12 Sert ve Yumuşak çekirdekli meyvelerde meyve dalları ve önemli kültürel işlemler Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması
13 Sert Çekirdekli Meyvelerde Klonal üretim ve klon anaçları Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması
14 Yumuşak Çekirdeklilerde Klonal üretim ve klon anaçları Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması
15 * Fidan Üretiminde Kaynak Bitki (Klon Seleksiyonunun Önemi) * Ülkemizde Fidan Üretim Organizasyonu * Fidan Üretiminde Sertifikasyon * Ülkemizde Meyve Fidanı Üretiminin Mevcut Durumu, Sorunları ve Çözüm Önerileri Uygulama sınavı
16 Final

Gültekin, E. 2002. Fidanlık Tekniği. Çukurova Üniv. Ziraat Fak. Ders Notları No: C-21


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Uygulama/Pratik 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 25 25
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 40 40
Toplam İş Yükü (saat) 123

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10
ÖÇ 1 3 4
ÖÇ 2 5
ÖÇ 3 3
ÖÇ 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek