GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
7006002052010 ORGANİK MEYVECİLİK Ders 2 3 4,00

Önlisans


Türkçe


Öğrencilere hem vegetatif hem generatif üretim yöntemlerini öğretmek, meyve fidanı üretimi hakkında hangi yöntemleri seçmeleri gerektiği bilgisini kazandırmak ve uygulamalı olarak meyve fidanı üreterek öğretmek


Dr. Evren GÜNEN


1 Generatif ve vegetatif üretim farklarını kavrayabilme
2 Üretim yöntemleri hakkında tercihte bulunabilme
3 Uygulamalarda görülen tüm üretim yöntemlerini tatbik edebilme
4 Meyve fidanı konusunda üretim yapabilme

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Klon ve klon seleksiyonu Üretim şekilleri Generatif üretim Vegetatif üretim (Aşı, çelik, daldırma, doku kültürü vb) Fidanlık Kurulması Bahçe Tesisi


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 FİDAN ÜRETİM TEKNİĞİ * Fidan Üretiminde Kaynak Bitki (Klon Seleksiyonunun Önemi) * Ülkemizde Fidan Üretim Organizasyonu * Fidan Üretiminde Sertifikasyon Okulumuz fidan üretim uygulama alanlarının tanıtımı
2 * Fidan Üretiminde Doku Kültüründen Yararlanılması * Fidan Üretim İşletmelerinin Tesisi * Fidan Üretim Yapıları, Ortamları ve Kapları Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması
3 * Fidan Üretiminde Doku Kültüründen Yararlanılması * Fidan Üretim İşletmelerinin Tesisi * Fidan Üretim Yapıları, Ortamları ve Kapları Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması
4 * Aşılı Meyve Fidanı Üretimi ** Çöğür anaçları üzerine aşılı meyve fidanı üretimi ** Klon anaçları üzerine aşılı meyve fidanı üretimi Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması
5 * Aşılı Meyve Fidanı Üretimi ** Çöğür anaçları üzerine aşılı meyve fidanı üretimi ** Klon anaçları üzerine aşılı meyve fidanı üretimi Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması
6 * Aşılı Meyve Fidanı Üretimi ** Çöğür anaçları üzerine aşılı meyve fidanı üretimi ** Klon anaçları üzerine aşılı meyve fidanı üretimi Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması
7 Ara Sınav
8 * Aşısız Meyve Fidanı Üretimi ** Çeliklerin doğrudan köklendirilmesi **Daldırma **Dip sürgünü vb yöntemler Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması
9 * Aşısız Meyve Fidanı Üretimi ** Çeliklerin doğrudan köklendirilmesi **Daldırma **Dip sürgünü vb yöntemler Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması
10 * Aşısız Meyve Fidanı Üretimi ** Çeliklerin doğrudan köklendirilmesi **Daldırma **Dip sürgünü vb yöntemler Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması
11 * Kaplı Meyve Fidanı Üretimi ** Aşısız kaplı fidan üretimi ** Aşılı kaplı fidan üretimi Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması
12 * Kaplı Meyve Fidanı Üretimi ** Aşısız kaplı fidan üretimi ** Aşılı kaplı fidan üretimi Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması
13 * Kaplı Meyve Fidanı Üretimi ** Aşısız kaplı fidan üretimi ** Aşılı kaplı fidan üretimi Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması
14 * Ülkemizde Meyve Fidanı Üretiminin Mevcut Durumu, Sorunları ve Çözüm Önerileri Ekolojik duruma uygun arazi uygulaması
15 * Ülkemizde Meyve Fidanı Üretiminin Mevcut Durumu, Sorunları ve Çözüm Önerileri Uygulama sınavı
16 Final

Gültekin, E. 2002. Fidanlık Tekniği. Çukurova Üniv. Ziraat Fak. Ders Notları No: C-21


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Uygulama/Pratik 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 25 25
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 40 40
Toplam İş Yükü (saat) 123

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10
ÖÇ 1 3 4
ÖÇ 2 5
ÖÇ 3 3
ÖÇ 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek