GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
7006002182010 ORGANİK TARLA BİTKİLERİ TARIMI Ders 2 4 3,00

Önlisans


Türkçe


Organik tarla bitkileri (Tahıllar, Endüstri Bitkileri, Yemeklik Dane Baklagiller, Yembitkileri) tarımını öğretmek.


Dr.Öğr.Üyes. Bülent BUDAK


1 1. Organik tarla tarımın tanımını öğrenebilme.
2 2. Organik tarla bitkilerinin üretim tekniklerini öğrenebilme.
3 3.Organik tarla bitkileri üretim alanlarını belirleyebilmeyi ve hazırlamayı öğrenebilme.
4 4. Çevre faktörlerini irdeleyebilme.
5 5.Tohumluk seçebilmeyi öğrenebilmeli.
6 6. Hasat zamanını öğrenebilme.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


• Organik tarla bitkileri tarımının tanımı. •Organik üretim (Tahıllar, Endüstri Bitkileri, Yemeklik Dane Baklagiller, Yembitkileri ) teknikleri. • Çevre faktörleri. • İklim etmenleri. • Toprak etmenleri. • Tohumluk seçimi.


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Organik tarla bitkileri tarımının tanımı ve sınıflandırılması(Tahıllar, Endüstri Bitkileri, Yemeklik Dane Baklagiller, Yembitkileri).
2 Organik Tahıllar üretim teknikleri. Organik Buğday, Arpa üretim teknikleri.
3 Organik Mısır üretim teknikleri.
4 Organik Yağ Bitkileri Üretim teknikleri.Organik Ayçiçeği, Kanola, Soya fasulyesi ve Yerfıstığı üretim teknikleri.
5 Organik Lif Bitkileri üretim teknikleri. Organik Pamuk tarımı.
6 Organik Nişasta- Şeker Bitkileri üretim teknikleri. Organik Patates, Şeker Pancarı tarımı.
7 Ara Sınav
8 Organik Keyf Bitkileri üretim teknikleri. Tütün Tarımı.
9 Organik Yemeklik Dane Baklagiller (Fasulye, Nohut, Bakla, Mercimek) üretim teknikleri.Fasulye ve Bakla tarımı.
10 Organik Nohut ve Mercimek tarımı.
11 Organik Yembitkileri (Baklagil ve Buğdaygiller) üretim teknikleri. Yonca ve Korunga Tarımı.
12 Organik Fiğ tarımı.
13 Organik Üçgül tarımı
14 Organik Çim(İngiliz ve İtalyan çimi) tarımı. Organik Domuz ayrığı, Mavi ayrık, Kılçıksız Brom tarımı
15 FİNAL SINAVI

1. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Organik Tarım El Kitabı, Ankara 2. Yemeklik Dane Baklagiller ve Tarla Bitkileri Tarımı Prof.Dr. Hasan Sepetoğlu. 3.Yembitkileri Prof.Dr. Hikmet SOYA 4.Tıbbi Bitkiler Prof.Dr. Ayhan CEYLAN 5. Prof.Dr. Celal Er, Keyf Bitkileri


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 3 3
Bütünleme Sınavı 1 5 5
Derse Katılım 14 2 28
Takım/Grup Çalışması 9 1 9
Alan Çalışması 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 10 10
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 5 5
Toplam İş Yükü (saat) 90

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10
ÖÇ 1 5
ÖÇ 2 5
ÖÇ 3 5
ÖÇ 4 5
ÖÇ 5 5
ÖÇ 6 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek