Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
7006002182010 | ORGANİK TARLA BİTKİLERİ TARIMI | Ders | 2 | 4 | 3,00 |
Önlisans
Türkçe
Organik tarla bitkileri (Tahıllar, Endüstri Bitkileri, Yemeklik Dane Baklagiller, Yembitkileri) tarımını öğretmek.
Dr.Öğr.Üyes. Bülent BUDAK
1 | 1. Organik tarla tarımın tanımını öğrenebilme. |
2 | 2. Organik tarla bitkilerinin üretim tekniklerini öğrenebilme. |
3 | 3.Organik tarla bitkileri üretim alanlarını belirleyebilmeyi ve hazırlamayı öğrenebilme. |
4 | 4. Çevre faktörlerini irdeleyebilme. |
5 | 5.Tohumluk seçebilmeyi öğrenebilmeli. |
6 | 6. Hasat zamanını öğrenebilme. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
• Organik tarla bitkileri tarımının tanımı. •Organik üretim (Tahıllar, Endüstri Bitkileri, Yemeklik Dane Baklagiller, Yembitkileri ) teknikleri. • Çevre faktörleri. • İklim etmenleri. • Toprak etmenleri. • Tohumluk seçimi.
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Organik tarla bitkileri tarımının tanımı ve sınıflandırılması(Tahıllar, Endüstri Bitkileri, Yemeklik Dane Baklagiller, Yembitkileri). | |||
2 | Organik Tahıllar üretim teknikleri. Organik Buğday, Arpa üretim teknikleri. | |||
3 | Organik Mısır üretim teknikleri. | |||
4 | Organik Yağ Bitkileri Üretim teknikleri.Organik Ayçiçeği, Kanola, Soya fasulyesi ve Yerfıstığı üretim teknikleri. | |||
5 | Organik Lif Bitkileri üretim teknikleri. Organik Pamuk tarımı. | |||
6 | Organik Nişasta- Şeker Bitkileri üretim teknikleri. Organik Patates, Şeker Pancarı tarımı. | |||
7 | Ara Sınav | |||
8 | Organik Keyf Bitkileri üretim teknikleri. Tütün Tarımı. | |||
9 | Organik Yemeklik Dane Baklagiller (Fasulye, Nohut, Bakla, Mercimek) üretim teknikleri.Fasulye ve Bakla tarımı. | |||
10 | Organik Nohut ve Mercimek tarımı. | |||
11 | Organik Yembitkileri (Baklagil ve Buğdaygiller) üretim teknikleri. Yonca ve Korunga Tarımı. | |||
12 | Organik Fiğ tarımı. | |||
13 | Organik Üçgül tarımı | |||
14 | Organik Çim(İngiliz ve İtalyan çimi) tarımı. Organik Domuz ayrığı, Mavi ayrık, Kılçıksız Brom tarımı | |||
15 | FİNAL SINAVI |
1. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Organik Tarım El Kitabı, Ankara 2. Yemeklik Dane Baklagiller ve Tarla Bitkileri Tarımı Prof.Dr. Hasan Sepetoğlu. 3.Yembitkileri Prof.Dr. Hikmet SOYA 4.Tıbbi Bitkiler Prof.Dr. Ayhan CEYLAN 5. Prof.Dr. Celal Er, Keyf Bitkileri
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 3 | 3 |
Bütünleme Sınavı | 1 | 5 | 5 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Takım/Grup Çalışması | 9 | 1 | 9 |
Alan Çalışması | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Toplam İş Yükü (saat) | 90 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | |
ÖÇ 1 | 5 | |||||||||
ÖÇ 2 | 5 | |||||||||
ÖÇ 3 | 5 | |||||||||
ÖÇ 4 | 5 | |||||||||
ÖÇ 5 | 5 | |||||||||
ÖÇ 6 | 5 |