Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
7006002172014 | ORGANİK BİTKİSEL ÜRETİM İLKELERİ VE MEVZUAT | Ders | 2 | 3 | 3,00 |
Önlisans
Türkçe
Bu dersin amacı öğrencilerin; organik bitkisel üretimin genel prensiplerini kavramasını ve bu üretimin yapılabilmesi için gerekli olan mevzuat hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır.
Öğr. Gör. Hakan YILDIZ
1 | 1.Organik bitkisel üretimi tanımlayabilme |
2 | 2.Organik bitkisel üretimin genel prensiplerini açıklayabilme |
3 | 3.Organik bitkisel üretimin gerekliliğini benimseyebilme |
4 | 4.Organik bitkisel üretime başlama ve devam ettirme ile ilgili aşamaları ana hatlarıyla öğrenebilme. |
5 | 5.Organik bitkisel üretime ilişkin mevzuatı öğrenebilme |
Birinci Öğretim
Yok
Yok.
• Organik bitkisel üretim kavramı • Organik bitkisel üretimin temel prensipleri • Organik bitkisel üretime geçiş süreci, kontrol ve sertifikasyon işlemleri. • Organik bitkisel üretime ilişkin kanun ve yönetmelik
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Tanışma. Dersin içeriği ve işlenişi, Değerlendirme yöntemleri hakkında bilgi. Organik bitkisel üretimin tanımı ve önerilme nedenleri. | ||
2 | Dünyada ve ülkemizde organik bitkisel üretim (gelişimi, yayılması, organik olarak yetiştirilen ürünler) | ||
3 | Dünyada ve ülkemizde organik bitkisel üretim (gelişimi, yayılması, organik olarak yetiştirilen ürünler) | ||
4 | Organik bitkisel üretime başlama (geçiş süreci, gereklilikler, kontrol ve sertifikasyon işlemleri) | ||
5 | Organik bitkisel üretimin gerçekleştirilmesi (geçiş süreci, gereklilikler, yürütme ve izleme organları, kontrol ve sertifikasyon işlemleri) | ||
6 | Organik bitkisel üretimin gerçekleştirilmesi (geçiş süreci, gereklilikler, yürütme ve izleme organları, kontrol ve sertifikasyon işlemleri) | ||
7 | Ara Sınav | ||
8 | Organik bitkisel üretimin gerçekleştirilmesi (geçiş süreci, gereklilikler, yürütme ve izleme organları, kontrol ve sertifikasyon işlemleri) | ||
9 | Organik bitkisel üretim ilkeleri (üretim, toprak işleme, sulama, gübreleme, hastalık, zararlı ve yabancı otlarla mücadele prensipleri, hasat, ambalajlama ve nakliye) | ||
10 | Organik bitkisel üretim ilkeleri (üretim, toprak işleme, sulama, gübreleme, hastalık, zararlı ve yabancı otlarla mücadele prensipleri, hasat, ambalajlama ve nakliye) | ||
11 | Dünyada ve Ülkemizde Organik Bitkisel Üretim Mevzuatı | ||
12 | Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulanmasına Yönelik Yönetmelik | ||
13 | Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulanmasına Yönelik Yönetmelik | ||
14 | Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulanmasına Yönelik Yönetmelik | ||
15 | Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulanmasına Yönelik Yönetmelik | ||
16 | Final Sınavı |
1. Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik, www.tarim.gov.tr 2. İlbaş, A.İ., 2009. Organik Tarım (İlkeler ve Ulusal Mevzuat), Elif Yayınevi.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Soru-Yanıt | 4 | 1 | 4 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
Toplam İş Yükü (saat) | 90 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | |
ÖÇ 1 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 |
ÖÇ 2 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 |
ÖÇ 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 |
ÖÇ 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 |
ÖÇ 5 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 |