Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
7007002242013 | ORGANİK TARIM İLKELERİ VE MEVZUAT | Ders | 2 | 4 | 2,00 |
Önlisans
Türkçe
Bu dersin amacı öğrencilerin; organik bitkisel üretimin genel prensiplerini kavramasını ve bu üretimin yapılabilmesi için gerekli olan mevzuat hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır.
Doç. Dr. Funda YOLDAŞ
1 | 1.Organik bitkisel üretimi tanımlayabilme |
2 | 2.Organik bitkisel üretimin genel prensiplerini açıklayabilme |
3 | 3.Organik bitkisel üretimin gerekliliğini benimseyebilme |
4 | 4.Organik bitkisel üretime başlama ve devam ettirme ile ilgili aşamaları ana hatlarıyla öğrenebilme. |
5 | 5.Organik bitkisel üretime ilişkin mevzuatı öğrenebilme |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
• Organik bitkisel üretim kavramı • Organik bitkisel üretimin temel prensipleri • Organik bitkisel üretime geçiş süreci, kontrol ve sertifikasyon işlemleri. • Organik bitkisel üretime ilişkin kanun ve yönetmelik
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Tanışma. Dersin içeriği ve işlenişi, Değerlendirme yöntemleri hakkında bilgi. Organik bitkisel üretimin tanımı ve önerilme nedenleri. | ||
2 | Dünyada ve ülkemizde organik bitkisel üretim (gelişimi, yayılması, organik olarak yetiştirilen ürünler) | ||
3 | Dünyada ve ülkemizde organik bitkisel üretim (gelişimi, yayılması, organik olarak yetiştirilen ürünler) | ||
4 | Organik bitkisel üretime başlama (geçiş süreci, gereklilikler, kontrol ve sertifikasyon işlemleri) | ||
5 | Organik bitkisel üretimin gerçekleştirilmesi (geçiş süreci, gereklilikler, yürütme ve izleme organları, kontrol ve sertifikasyon işlemleri) | ||
6 | Organik bitkisel üretimin gerçekleştirilmesi (geçiş süreci, gereklilikler, yürütme ve izleme organları, kontrol ve sertifikasyon işlemleri) | ||
7 | Ara Sınav | ||
8 | Organik bitkisel üretimin gerçekleştirilmesi (geçiş süreci, gereklilikler, yürütme ve izleme organları, kontrol ve sertifikasyon işlemleri) | ||
9 | Organik bitkisel üretim ilkeleri (üretim, toprak işleme, sulama, gübreleme, hastalık, zararlı ve yabancı otlarla mücadele prensipleri, hasat, ambalajlama ve nakliye) | ||
10 | Organik bitkisel üretim ilkeleri (üretim, toprak işleme, sulama, gübreleme, hastalık, zararlı ve yabancı otlarla mücadele prensipleri, hasat, ambalajlama ve nakliye) | ||
11 | Dünyada ve Ülkemizde Organik Bitkisel Üretim Mevzuatı | ||
12 | Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulanmasına Yönelik Yönetmelik | ||
13 | Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulanmasına Yönelik Yönetmelik | ||
14 | Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulanmasına Yönelik Yönetmelik | ||
15 | Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulanmasına Yönelik Yönetmelik | ||
16 | Final Sınavı |
1. Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik, www.tarim.gov.tr 2. İlbaş, A.İ., 2009. Organik Tarım (İlkeler ve Ulusal Mevzuat), Elif Yayınevi.
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Toplam İş Yükü (saat) | 58 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | |
ÖÇ 1 | 3 | 2 | 3 | 3 | 4 | 3 | 2 | 4 | 3 | 3 |
ÖÇ 2 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 |
ÖÇ 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 |
ÖÇ 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 |
ÖÇ 5 | 3 | 4 | 3 | 2 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 |