GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
16011301T11109 GENEL MİKROBİYOLOJİ Ders 1 1 4,00

Önlisans


Türkçe


Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak mikrobiyolojik numune alma, mikrobiyolojik analizler için hazırlık yapma, kültür elde etme ile mikroskobik inceleme yapma yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.


Prof. Dr. Nur CEYHAN GÜVENSEN


1 Mikrobiyolojik numune almak
2 Mikrobiyolojik analizler için hazırlık yapmak
3 Kültür elde etmek
4 Mikrobiyolojik kültür saflaştırmak
5 Mikroskobik inceleme yapmak

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Mikrobiyolojik numune alma, mikrobiyolojik analiz hazırlıkları, mikrobiyolojik kültür eldesi, mikrobiyolojik kültürü saflaştırma, mikroskobik inceleme.


Hafta Konular (Teorik) Laboratuvar Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Mikrobiyolojiye Giriş ve Mikroorganizmalar
2 Bakterilerin Çoğalması
3 Sterilizasyon Ön Hazırlıkları, Sterilizasyon
4 Besiyeri Hazırlanması
5 Besiyeri Hazırlanması
6 Dilüsyon Sıvısı Hazırlama, Dilüsyon Serisi Hazırlama
7 Dilüsyon Serisi Hazırlama, Ekim Yapma
8 Arasınav
9 İnkübasyon
10 Koloni Morfolojisi
11 Koloni Morfolojisi, Saf Kültür Eldesi
12 Preparat Hazırlanması
13 Preparat Hazırlanması, Mikroskopta İnceleme
14 Mikroorganizma Hücrelerini İnceleme
15 Mikroorganizma Hücrelerini İnceleme, Lamlarda Sayım
16 Final Sınavı

1.HarriganWF, McCanceME (1976) Laboratory methods in food and dairy microbiology. Academic Press, London. 2. ICMSF (1978) Microorganisms in foods, vol. 2. The International Commission on Microbiological Specifications for Foods,Toronto, Canada. 3. Ünlütürk, A., ve Turantaş, F. (2003).Gıda Mikrobiyolosi, Meta Basım Matbacılık Hizmetleri, Bornova-İzmir. 4. Öner, M. (1996). Genel Mikrobiyoloji. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kitaplar Serisi No: 94. Bornova-İzmir. 5. Temiz, A. (1996). Genel Mikrobiyoloji Uygulama Teknikleri, 274s., ISBN: 975-7527-76-9. 6. Tunail Nezihe (2009) Mikrobiyoloji, Palme Yayıncılık, 446 s.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Laboratuvar 14 2 28
Proje Hazırlama 1 30 30
Proje Sunma 1 1 1
Bireysel Çalışma 2 4 8
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 5 5
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 10 10
Okuma 2 4 8
Toplam İş Yükü (saat) 120

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
ÖÇ 1 4 4 4 5 4 5 4 5 4 4 4
ÖÇ 2 5 5 5 5 5 4 4 5 4 5 4
ÖÇ 3 5 5 5 4 5 4 5 5 5 4
ÖÇ 4 4 5 4 5 5 4 3 5 5
ÖÇ 5 5 5 5 5 5 5 4 4 5 3 3 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek