Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
16011301T11109 | GENEL MİKROBİYOLOJİ | Ders | 1 | 1 | 4,00 |
Önlisans
Türkçe
Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak mikrobiyolojik numune alma, mikrobiyolojik analizler için hazırlık yapma, kültür elde etme ile mikroskobik inceleme yapma yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Prof. Dr. Nur CEYHAN GÜVENSEN
1 | Mikrobiyolojik numune almak |
2 | Mikrobiyolojik analizler için hazırlık yapmak |
3 | Kültür elde etmek |
4 | Mikrobiyolojik kültür saflaştırmak |
5 | Mikroskobik inceleme yapmak |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Mikrobiyolojik numune alma, mikrobiyolojik analiz hazırlıkları, mikrobiyolojik kültür eldesi, mikrobiyolojik kültürü saflaştırma, mikroskobik inceleme.
Hafta | Konular (Teorik) | Laboratuvar | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Mikrobiyolojiye Giriş ve Mikroorganizmalar | |||
2 | Bakterilerin Çoğalması | |||
3 | Sterilizasyon Ön Hazırlıkları, Sterilizasyon | |||
4 | Besiyeri Hazırlanması | |||
5 | Besiyeri Hazırlanması | |||
6 | Dilüsyon Sıvısı Hazırlama, Dilüsyon Serisi Hazırlama | |||
7 | Dilüsyon Serisi Hazırlama, Ekim Yapma | |||
8 | Arasınav | |||
9 | İnkübasyon | |||
10 | Koloni Morfolojisi | |||
11 | Koloni Morfolojisi, Saf Kültür Eldesi | |||
12 | Preparat Hazırlanması | |||
13 | Preparat Hazırlanması, Mikroskopta İnceleme | |||
14 | Mikroorganizma Hücrelerini İnceleme | |||
15 | Mikroorganizma Hücrelerini İnceleme, Lamlarda Sayım | |||
16 | Final Sınavı |
1.HarriganWF, McCanceME (1976) Laboratory methods in food and dairy microbiology. Academic Press, London. 2. ICMSF (1978) Microorganisms in foods, vol. 2. The International Commission on Microbiological Specifications for Foods,Toronto, Canada. 3. Ünlütürk, A., ve Turantaş, F. (2003).Gıda Mikrobiyolosi, Meta Basım Matbacılık Hizmetleri, Bornova-İzmir. 4. Öner, M. (1996). Genel Mikrobiyoloji. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kitaplar Serisi No: 94. Bornova-İzmir. 5. Temiz, A. (1996). Genel Mikrobiyoloji Uygulama Teknikleri, 274s., ISBN: 975-7527-76-9. 6. Tunail Nezihe (2009) Mikrobiyoloji, Palme Yayıncılık, 446 s.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Laboratuvar | 14 | 2 | 28 |
Proje Hazırlama | 1 | 30 | 30 |
Proje Sunma | 1 | 1 | 1 |
Bireysel Çalışma | 2 | 4 | 8 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Okuma | 2 | 4 | 8 |
Toplam İş Yükü (saat) | 120 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | |
ÖÇ 1 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | |
ÖÇ 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | |
ÖÇ 3 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | ||
ÖÇ 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 3 | 5 | 5 | |||
ÖÇ 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 3 | 3 | 3 |