GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
0 0 0

Önlisans





1 Fermantasyonun tanımı ve gıda teknolojisindeki önemini anlama
2 Fermantasyon mikroorganizmalarını ve sınıflandırmalarını öğrenme
3 Çeşitli fermente ürünlerin üretim yöntemi hakkında teorik bilgi sahibi olma
4 Teorik olarak öğrenilen bazı fermente ürünlerin pratik olarak uygulanmasını ve karşılaşılan sorunların nedenlerini kavrama



[Yok]



Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Fermantasyonun tanımı, önemi, tarihçesi
2 Hammaddelerin bileşimi; fermantasyondaki önemleri
3 Fermantasyonda rol alan mikroorganizmalar ve özellikleri
4 Fermantasyon iz yolları
5 Malt ve Bira üretim teknolojisi; hammadde özellikleri
6 Biyoreaktörler
7 Sirke üretim teknolojisi
8 Zeytin üretim teknolojisi
9 Turşu üretim teknolojisi
10 Boza üretim teknolojisi
11 Şarap üretim teknolojisi
12 Peynir üretim teknolojisi
13 Fermente sucuk ve sosis üretim teknolojisi.
14 Kefir ve kımız üretim teknolojisi



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 70
Takım/Grup Çalışması 1 30
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 1 14 14
Uygulama/Pratik 1 12 12
Soru-Yanıt 3 14 42
Takım/Grup Çalışması 1 9 9
Deney 2 10 20
Deney Sonrası Quiz 2 10 20
Toplam İş Yükü (saat) 119

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
ÖÇ 1 1 2 3 5 4 3 4
ÖÇ 2 4 4 4 4 4 4 3
ÖÇ 3 5 4 5 5 4 4 3
ÖÇ 4 2 4 4 2 3 2 4 4 3 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek