Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
6013002022021 | GIDA TEKNOLOJİSİNDE YENİ GELİŞMELER | Ders | 2 | 4 | 3,00 |
Önlisans
Türkçe
Bu dersin amacı; gıda teknolojisindeki gelişmelerin öğretilmesidir.
PROF. DR. NUR CEYHAN GÜVENSEN
1 | Gıda teknolojisindeki teknolojilerin öğrenilmesi |
2 | Gıda endüstrisindeki yeni üretim ve paketleme teknolojileri hakkında bilgi sahibi olmak |
3 | Gıda işleme kavramı ve prensibinin anlaşılması |
4 | Gıda teknolojisinde kullanılan yenilikçi yaklaşımlar hakkında farkındalık yaratılması |
Birinci Öğretim
-
-
Gıda sanayinde mikroorganizma, enzim kullanımı. Fonksiyonel gıdalar. Gıda sanayinde yapılan hileler. Nanoteknoloji. Probiyotik-prebiyotik. Akıllı ambalajlama. Atık gıdaların değerlendirilmesi.
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Giriş ve Dersi tanıtım | |||
2 | Gıda sanayinde akıllı ambalajlama ve izlenebilirlik | |||
3 | Gıda koruma yöntemleri ve gıda muhafazasında yeni yöntemler | |||
4 | Probiyotikler, Prebiyotikler, Simbiyotikler, Postbiyotikler, Parabiyotikler | |||
5 | Gıda sanayinde enzim kullanımı | |||
6 | Atık gıdaların değerlendirimesi | |||
7 | Gıda sanayinde mikroorganizma kullanımı | |||
8 | Gıda sanayinde mikroorganizma kullanımı | |||
9 | Arasınav | |||
10 | Fonksiyonel Gıdalar | |||
11 | Gıda teknolojisinde nanoteknoloji uygulamaları | |||
12 | Gıda teknolojisinde kullanılan yenilikçi yaklaşımlar | |||
13 | Gıda teknolojisinde kullanılan yenilikçi yaklaşımlar (Devam) | |||
14 | Bakteriyofajlar ve gıda uygulamaları |
1. Gıda Teknolojisi. Sıdıka Bulduk, 2016, Detay Yayıncılık. 2. Nanoteknolojiye Giriş. İbrahim Okur (Michael Wilson), 2012, Değişim Yayınları. 3. Gıda Mikrobiyolojisinde Güncel Konular. Aynur Gül Karahan Çakmakçı, Aylin Akoğlu, 2023, Nobel Bilimsel Yayıncılık. 4. Gıda biyoteknolojisi. ARAN N. 2012. Nobel Yayın Dağıtım
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 70 |
Takım/Grup Çalışması | 1 | 30 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
-
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 3 | 10 | 30 |
Soru-Yanıt | 3 | 10 | 30 |
Bireysel Çalışma | 3 | 10 | 30 |
Toplam İş Yükü (saat) | 92 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | |
ÖÇ 1 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | ||||
ÖÇ 2 | 4 | 4 | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 | 3 | ||||
ÖÇ 3 | 2 | 3 | 1 | 2 | 4 | 3 | 3 | |||||
ÖÇ 4 | 3 | 1 | 1 | 2 | 3 | 3 | 2 |