GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
6013002132021 ÖZEL GIDA ÜRÜNLERİ Seçmeli Ders Grubu 2 3 3,00

Önlisans


Türkçe


Üretim Teknolojisi ve hammaddesi farklı olan özel olarak ifade edilen gıdaların üretim teknolojilerini öğrenmek.


Doç. Dr. Nur CEYHAN GÜVENSEN


1 Gıda teneolojisinin ana dalları dışında kalan ürün gruplarını ve işleme tekniklerini kavrar.
2 Şeker ve şekerleme arasındaki farkları kavrar.
3 Kakao ve Kahve işleme teknolojileri arasındaki farkları öğrenir.

Birinci Öğretim


-


-


Bu dersin içeriğinde; Şeker Teknolojisi, Kakao ve Çikolata Teknolojisi, Şekerleme Teknolojisi, Çay İşleme Teknolojisi, Kahve Teknolojisi, Bal Teknolojisi, Tahin Helvası Üretim Teknolojisi konularını içermektedir.


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Şeker Teknolojisi
2 Şeker Teknolojisi -
3 Çay Teknolojisi -
4 Çay Teknolojisi -
5 Pekmezr üretimi -
6 Pekmez üretimi -
7 Pekmez üretimi -
8 Lokum Üretimi -
9 Lokum üretimi -
10 Tahin üretimi -
11 Helva üretimi -
12 Proje sunumu -
13 Proje sunumu -
14 Proje sunumu -

1. ALTAN, A., (2000). Özel Gıdalar Teknolojisi (şeker, şekerleme, Çikolata, Çay, Kahve) Ç.Ü.Z.F. Ders Kitabı No:101, 323 s. 2. Daniel, B. K., & Butson, R. (2013). Technology Enhanced Analytics (TEA) in Higher Education. International Association for the Development of the Information Society. 3. Beckett, S. T. (2018). The science of chocolate. Royal Society of Chemistry.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

-


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 2 14 28
Tartışma 2 10 20
Soru-Yanıt 2 14 28
Beyin Fırtınası 2 5 10
Toplam İş Yükü (saat) 88

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
ÖÇ 1 3 5 4 1 1 1 1 1 1
ÖÇ 2 4 3 5 5 1 1 3 3 3 1 4
ÖÇ 3 3 3 2 3 4 2 1 3 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek