GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
6013002472025 ÖZEL GIDA ÜRÜNLERİ Seçmeli Ders Grubu 2 3 2,00

Önlisans


Türkçe


Bu ders ile öğrencilere; tekniğine uygun olarak özel gıdaların üretim kontrolü yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.


Prof. Dr. Nur CEYHAN GÜVENSEN


1 Bal işlenmesini kontrol etmek
2 Pekmez üretimini kontrol etmek
3 Çikolata üretimini kontrol etmek
4 Lokum üretimini kontrol etmek
5 Tahin helvası üretimini kontrol etmek
6 Yumuşak şeker üretimini kontrol etmek
7 Sert şeker üretimini kontrol etmek
8 Ketçap ve mayonez üretimini kontrol etmek
9 Toz halindeki gıda ürünleri üretimini kontrol etmek

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Bal üretimi, pekmez üretimi, çikolata üretimi, lokum üretimi, tahin helvası üretimi, yumuşak şeker üretimi, sert şeker üretimi, ketçap ve mayonez üretimi, toz halindeki gıda ürünlerinin üretimi.


Hafta Konular (Teorik) Laboratuvar Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Bal işlenmesini kontrol etmek Bal analizleri
2 Bal işlenmesini kontrol etmek Pekmez Üretimini Kontrol Etmek Bal analizleri
3 Pekmez Üretimini Kontrol Etmek Pekmez analizleri
4 Çikolata Üretimini Kontrol Etmek Çikolata analizleri
5 Çikolata Üretimini Kontrol Etmek Çikolata analizleri
6 Lokum Üretimini Kontrol Etmek Lokum analizleri
7 Lokum Üretimini Kontrol Etmek Tahin Helvası Üretimini Kontrol Etmek Teknik gezi
8 Arasınav Değerlendirme
9 Tahin Helvası Üretimini Kontrol Etmek Tahin helvası analizleri
10 Yumuşak Şeker Üretimini Kontrol Etmek Yumuşak şeker analizleri
11 Yumuşak Şeker Üretimini Kontrol Etmek Sert Şeker Üretimini Kontrol Etmek Sert şeker analizleri
12 Sert Şeker Üretimini Kontrol Etmek Sert şeker analizleri
13 Ketçap ve mayonez üretimini kontrol etmek Ketçap ve mayonez analizleri
14 Ketçap ve mayonez üretimini kontrol etmek Toz halindeki gıda ürünleri Üretimini Kontrol Etmek Toz gıda analizleri
15 Toz halindeki gıda ürünleri Üretimini Kontrol Etmek Teknik gezi
16 Final Sınavı Değerlendirme

Özel Gıda Ürünleri Ders Notları


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 4 2 8
Uygulama/Pratik 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 6 6
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 12 12
Toplam İş Yükü (saat) 56

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
ÖÇ 1 4 2
ÖÇ 2 3 5 5 5
ÖÇ 3 4 4 4
ÖÇ 4 2 3
ÖÇ 5 3 3 4
ÖÇ 6 4 3 4
ÖÇ 7 4 4 3
ÖÇ 8 2 4
ÖÇ 9 3 2 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek