Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
6013002472025 | ÖZEL GIDA ÜRÜNLERİ | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 3 | 2,00 |
Önlisans
Türkçe
Bu ders ile öğrencilere; tekniğine uygun olarak özel gıdaların üretim kontrolü yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Prof. Dr. Nur CEYHAN GÜVENSEN
1 | Bal işlenmesini kontrol etmek |
2 | Pekmez üretimini kontrol etmek |
3 | Çikolata üretimini kontrol etmek |
4 | Lokum üretimini kontrol etmek |
5 | Tahin helvası üretimini kontrol etmek |
6 | Yumuşak şeker üretimini kontrol etmek |
7 | Sert şeker üretimini kontrol etmek |
8 | Ketçap ve mayonez üretimini kontrol etmek |
9 | Toz halindeki gıda ürünleri üretimini kontrol etmek |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Bal üretimi, pekmez üretimi, çikolata üretimi, lokum üretimi, tahin helvası üretimi, yumuşak şeker üretimi, sert şeker üretimi, ketçap ve mayonez üretimi, toz halindeki gıda ürünlerinin üretimi.
Hafta | Konular (Teorik) | Laboratuvar | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Bal işlenmesini kontrol etmek | Bal analizleri | ||
2 | Bal işlenmesini kontrol etmek Pekmez Üretimini Kontrol Etmek | Bal analizleri | ||
3 | Pekmez Üretimini Kontrol Etmek | Pekmez analizleri | ||
4 | Çikolata Üretimini Kontrol Etmek | Çikolata analizleri | ||
5 | Çikolata Üretimini Kontrol Etmek | Çikolata analizleri | ||
6 | Lokum Üretimini Kontrol Etmek | Lokum analizleri | ||
7 | Lokum Üretimini Kontrol Etmek Tahin Helvası Üretimini Kontrol Etmek | Teknik gezi | ||
8 | Arasınav | Değerlendirme | ||
9 | Tahin Helvası Üretimini Kontrol Etmek | Tahin helvası analizleri | ||
10 | Yumuşak Şeker Üretimini Kontrol Etmek | Yumuşak şeker analizleri | ||
11 | Yumuşak Şeker Üretimini Kontrol Etmek Sert Şeker Üretimini Kontrol Etmek | Sert şeker analizleri | ||
12 | Sert Şeker Üretimini Kontrol Etmek | Sert şeker analizleri | ||
13 | Ketçap ve mayonez üretimini kontrol etmek | Ketçap ve mayonez analizleri | ||
14 | Ketçap ve mayonez üretimini kontrol etmek Toz halindeki gıda ürünleri Üretimini Kontrol Etmek | Toz gıda analizleri | ||
15 | Toz halindeki gıda ürünleri Üretimini Kontrol Etmek | Teknik gezi | ||
16 | Final Sınavı | Değerlendirme |
Özel Gıda Ürünleri Ders Notları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 4 | 2 | 8 |
Uygulama/Pratik | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 6 | 6 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 12 | 12 |
Toplam İş Yükü (saat) | 56 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | |
ÖÇ 1 | 4 | 2 | ||||||||||
ÖÇ 2 | 3 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
ÖÇ 3 | 4 | 4 | 4 | |||||||||
ÖÇ 4 | 2 | 3 | ||||||||||
ÖÇ 5 | 3 | 3 | 4 | |||||||||
ÖÇ 6 | 4 | 3 | 4 | |||||||||
ÖÇ 7 | 4 | 4 | 3 | |||||||||
ÖÇ 8 | 2 | 4 | ||||||||||
ÖÇ 9 | 3 | 2 | 3 |