| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|
| 6013002472025 | ÖZEL GIDA ÜRÜNLERİ | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 3 | 2,00 |
Önlisans
Türkçe
Bu ders ile öğrencilere; tekniğine uygun olarak özel gıdaların üretim kontrolü yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Prof. Dr. Nur CEYHAN GÜVENSEN
| 1 | Bal işlenmesini kontrol etmek |
| 2 | Pekmez üretimini kontrol etmek |
| 3 | Çikolata üretimini kontrol etmek |
| 4 | Lokum üretimini kontrol etmek |
| 5 | Tahin helvası üretimini kontrol etmek |
| 6 | Yumuşak şeker üretimini kontrol etmek |
| 7 | Sert şeker üretimini kontrol etmek |
| 8 | Ketçap ve mayonez üretimini kontrol etmek |
| 9 | Toz halindeki gıda ürünleri üretimini kontrol etmek |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Bal üretimi, pekmez üretimi, çikolata üretimi, lokum üretimi, tahin helvası üretimi, yumuşak şeker üretimi, sert şeker üretimi, ketçap ve mayonez üretimi, toz halindeki gıda ürünlerinin üretimi.
| Hafta | Konular (Teorik) | Laboratuvar | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
|---|---|---|---|---|
| 1 | Bal işlenmesini kontrol etmek | Bal analizleri | ||
| 2 | Bal işlenmesini kontrol etmek Pekmez Üretimini Kontrol Etmek | Bal analizleri | ||
| 3 | Pekmez Üretimini Kontrol Etmek | Pekmez analizleri | ||
| 4 | Çikolata Üretimini Kontrol Etmek | Çikolata analizleri | ||
| 5 | Çikolata Üretimini Kontrol Etmek | Çikolata analizleri | ||
| 6 | Lokum Üretimini Kontrol Etmek | Lokum analizleri | ||
| 7 | Lokum Üretimini Kontrol Etmek Tahin Helvası Üretimini Kontrol Etmek | Teknik gezi | ||
| 8 | Arasınav | Değerlendirme | ||
| 9 | Tahin Helvası Üretimini Kontrol Etmek | Tahin helvası analizleri | ||
| 10 | Yumuşak Şeker Üretimini Kontrol Etmek | Yumuşak şeker analizleri | ||
| 11 | Yumuşak Şeker Üretimini Kontrol Etmek Sert Şeker Üretimini Kontrol Etmek | Sert şeker analizleri | ||
| 12 | Sert Şeker Üretimini Kontrol Etmek | Sert şeker analizleri | ||
| 13 | Ketçap ve mayonez üretimini kontrol etmek | Ketçap ve mayonez analizleri | ||
| 14 | Ketçap ve mayonez üretimini kontrol etmek Toz halindeki gıda ürünleri Üretimini Kontrol Etmek | Toz gıda analizleri | ||
| 15 | Toz halindeki gıda ürünleri Üretimini Kontrol Etmek | Teknik gezi | ||
| 16 | Final Sınavı | Değerlendirme |
Özel Gıda Ürünleri Ders Notları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 100 |
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
| Final Sınavı | 1 | 100 |
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | |
Yok
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
|---|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
| Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
| Derse Katılım | 4 | 2 | 8 |
| Uygulama/Pratik | 14 | 2 | 28 |
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 6 | 6 |
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 12 | 12 |
| Toplam İş Yükü (saat) | 56 | ||
| PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | |
| ÖÇ 1 | 5 | ||||||||||||
| ÖÇ 2 | 5 | ||||||||||||
| ÖÇ 3 | 5 | ||||||||||||
| ÖÇ 4 | 5 | ||||||||||||
| ÖÇ 5 | 5 | ||||||||||||
| ÖÇ 6 | 5 | ||||||||||||
| ÖÇ 7 | 5 | ||||||||||||
| ÖÇ 8 | 5 | ||||||||||||
| ÖÇ 9 | 5 |