Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
7009002012010 | FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-I | Ders | 2 | 3 | 4,00 |
Önlisans
Türkçe
Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak sade yoğurt üretme ve meyveli yoğurt üretme yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Öğr. Gör. Dr. Serap FENDERYA
1 | Sade Yoğurt Üretebilmek 1 |
2 | Sade Yoğurt Üretebilmek 2 |
3 | Meyveli Yoğurt Üretebilmek |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Katı (set tipi) yoğurt üretimi, kaymaklı yoğurt üretimi, süzme yoğurt üretimi meyve esaslı karışımların hazırlanması ve set tipi meyveli yoğurt üretimi, pıhtısı parçalanmış meyveli yoğurt üretimi gibi konuların yanı sıra sade yoğurtların ve meyveli yoğurtların depolanması konularını içermektedir.
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Katı (set tipi) yoğurt üretimi | Yoğurda işlenecek sütün özelliklerini belirleme | ||
2 | Katı (set tipi) yoğurt üretimi | Katı (set tipi) yoğurt üretimi yapılması | ||
3 | Katı (set tipi) yoğurt üretimi | Yoğurttan örnek alma teknikleri | ||
4 | Katı (set tipi) yoğurt üretimi | Yoğurtta duyusal analiz yapılması | ||
5 | Sade yoğurtların depolanması | Yoğurtta kimyasal analizler yapılması | ||
6 | Sade yoğurtların depolanması | Yoğurtta kimyasal analizler yapılması | ||
7 | Ara Sınav | |||
8 | Kaymaklı yoğurt üretimi | Kaymaklı yoğurt üretimi yapılması | ||
9 | Kaymaklı yoğurt üretimi | Yoğurtta kimyasal analizler yapılması | ||
10 | Kaymaklı yoğurt üretimi Süzme yoğurt üretimi | Yoğurtta mikrobiyolojik analizler yapılması | ||
11 | Süzme Yoğurt Üretimi Meyve esaslı karışımların hazırlanması | Yoğurtta mikrobiyolojik analizler yapılması | ||
12 | Meyve esaslı karışımların hazırlanması | Yoğurt bakterilerinin ekiminin ve sayımının yapılması | ||
13 | Meyve esaslı karışımların hazırlanması Set tipi meyveli yoğurt üretimi | Yoğut üretimi yapan işletme ziyaret | ||
14 | Set tipi meyveli yoğurt üretimi Pıhtısı parçalanmış meyveli yoğurt üretimi | Katı (set tipi) Yoğut üretimi yapan bir işletme ziyaret | ||
15 | Pıhtısı parçalanmış meyveli yoğurt üretimi Meyveli yoğurtların depolanması | Kaymaklı ve süzme yoğurt üretimi yapan bir işletme ziyaret | ||
16 | Final Sınavı |
1. Üçüncü, M., 2005. Süt ve Mamülleri Teknolojisi, II. Cilt, Meta Basım, Bornova, İzmir, 567s. 2. Metin, M., Tavlaş Hocalar, B., 1990. Fermente Süt Mamülleri Teknolojisi, E.Ü. EMYO Çoğaltma Yayınları, No: 7, 112s. 3.Gıda Üretim Teknolojileri Megep modülleri
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Quiz | 2 | 0 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Uygulama/Pratik | 14 | 1 | 14 |
Proje Hazırlama | 1 | 15 | 15 |
Proje Sunma | 6 | 1 | 6 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
Toplam İş Yükü (saat) | 108 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | |
ÖÇ 1 | 5 | 5 | 5 | |||||||
ÖÇ 2 | 5 | 5 | 5 | |||||||
ÖÇ 3 | 5 | 5 | 5 |