GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
7009002012010 FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-I Ders 2 3 4,00

Önlisans


Türkçe


Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak sade yoğurt üretme ve meyveli yoğurt üretme yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.


Öğr. Gör. Dr. Serap FENDERYA


1 Sade Yoğurt Üretebilmek 1
2 Sade Yoğurt Üretebilmek 2
3 Meyveli Yoğurt Üretebilmek

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Katı (set tipi) yoğurt üretimi, kaymaklı yoğurt üretimi, süzme yoğurt üretimi meyve esaslı karışımların hazırlanması ve set tipi meyveli yoğurt üretimi, pıhtısı parçalanmış meyveli yoğurt üretimi gibi konuların yanı sıra sade yoğurtların ve meyveli yoğurtların depolanması konularını içermektedir.


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Katı (set tipi) yoğurt üretimi Yoğurda işlenecek sütün özelliklerini belirleme
2 Katı (set tipi) yoğurt üretimi Katı (set tipi) yoğurt üretimi yapılması
3 Katı (set tipi) yoğurt üretimi Yoğurttan örnek alma teknikleri
4 Katı (set tipi) yoğurt üretimi Yoğurtta duyusal analiz yapılması
5 Sade yoğurtların depolanması Yoğurtta kimyasal analizler yapılması
6 Sade yoğurtların depolanması Yoğurtta kimyasal analizler yapılması
7 Ara Sınav
8 Kaymaklı yoğurt üretimi Kaymaklı yoğurt üretimi yapılması
9 Kaymaklı yoğurt üretimi Yoğurtta kimyasal analizler yapılması
10 Kaymaklı yoğurt üretimi Süzme yoğurt üretimi Yoğurtta mikrobiyolojik analizler yapılması
11 Süzme Yoğurt Üretimi Meyve esaslı karışımların hazırlanması Yoğurtta mikrobiyolojik analizler yapılması
12 Meyve esaslı karışımların hazırlanması Yoğurt bakterilerinin ekiminin ve sayımının yapılması
13 Meyve esaslı karışımların hazırlanması Set tipi meyveli yoğurt üretimi Yoğut üretimi yapan işletme ziyaret
14 Set tipi meyveli yoğurt üretimi Pıhtısı parçalanmış meyveli yoğurt üretimi Katı (set tipi) Yoğut üretimi yapan bir işletme ziyaret
15 Pıhtısı parçalanmış meyveli yoğurt üretimi Meyveli yoğurtların depolanması Kaymaklı ve süzme yoğurt üretimi yapan bir işletme ziyaret
16 Final Sınavı

1. Üçüncü, M., 2005. Süt ve Mamülleri Teknolojisi, II. Cilt, Meta Basım, Bornova, İzmir, 567s. 2. Metin, M., Tavlaş Hocalar, B., 1990. Fermente Süt Mamülleri Teknolojisi, E.Ü. EMYO Çoğaltma Yayınları, No: 7, 112s. 3.Gıda Üretim Teknolojileri Megep modülleri



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Quiz 2 0 1
Derse Katılım 14 2 28
Uygulama/Pratik 14 1 14
Proje Hazırlama 1 15 15
Proje Sunma 6 1 6
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 20 20
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 20 20
Toplam İş Yükü (saat) 108

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10
ÖÇ 1 5 5 5
ÖÇ 2 5 5 5
ÖÇ 3 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek