Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
7009002042010 | YÖRESEL PEYNİR TEKNOLOJİSİ | Ders | 2 | 4 | 3,00 |
Önlisans
Türkçe
Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak Mihalıç Peyniri, Civil Peyniri, Hellim Peyniri Üretimi, Van Otlu Peyniri ve Örgü Peyniri yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır
Öğr. Gör. Dr. Serap FENDERYA
1 | Mihalıç Peyniri Üretebilme |
2 | Civil Peyniri Üretebilme |
3 | Hellim Peyniri Üretebilme |
4 | Van Otlu Peyniri Üretebilme |
5 | Örgü Peyniri Üretebilme |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Mihalıç peynirinde teleme elde edilmesi, peynirin olgunlaştırılması ve depolanması. Civil peyniri üretiminde teleme elde edilmesi, peynirin tuzlanması, ambalajlanması ve depolanması. Hellim peyniri üretiminde teleme eldesi, ambalajlanması ve depolanması. Van otlu peynirinde teleme elde edilmesi, telemenin işlenmesi, peynirin olgunlaştırılması ve depolanması. Örgü Peyniri üretiminde teleme eldesi, örgü peynirinin ambalajlanması ve depolanması.
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Mihalıç Peynirinde Teleme Elde Edilmesi | Mihalıç Peynirinde Teleme Elde Edilmesi | ||
2 | Mihalıç peynirinde teleme elde edilmesi Mihalıç peynirinde peynirin olgunlaştırılması ve depolanması | Mihalıç peynniri üretimi | ||
3 | Mihalıç peynirinde peynirin olgunlaştırılması ve depolanması Civil peyniri üretiminde teleme elde edilmesi | Mihalıç peynirinde peynirin olgunlaştırılması ve depolanması | ||
4 | Civil Peyniri Üretiminde Teleme Elde Edilmesi | Civil Peyniri Üretiminde Teleme Elde Edilmesi | ||
5 | Civil peyniri üretiminde teleme elde edilmesi Civil peynirinin tuzlanması | Civil peynirinin tuzlanması | ||
6 | Civil peynirinin ambalajlanması ve depolanması Hellim peynirinde teleme eldesi | Civil peynirinin ambalajlanması ve depolanması | ||
7 | Ara Sınav | |||
8 | Hellim peynirinde teleme eldesi | Hellim peyniri üretimi | ||
9 | Hellim peynirinde teleme eldesi Hellim peynirinin ambalajlanması ve depolanması | Hellim peynirinin ambalajlanması ve depolanması | ||
10 | Van otlu peynirinde teleme elde edilmesi | Van otlu peyniri üretimi | ||
11 | Van otlu peynirinde teleme elde edilmesi Van otlu peynirinde telemenin işlenmesi | Van otlu peyniri üretimi | ||
12 | Van otlu peynirinde telemenin işlenmesi Van otlu Peynirinin Olgunlaştırılması ve depolanması | Van otlu peynirinin olgunlaştırılması ve depolanması | ||
13 | Örgü peynirinde teleme eldesi | Örgü peyniri üretimi | ||
14 | Örgü Peynirinde Teleme Eldesi Örgü Peynirinin Ambalajlanması ve Depolanması | Örgü peynirinin ambalajlanması ve depolanması | ||
15 | Örgü Peynirinin Ambalajlanması ve Depolanması | Örgü peynirinin ambalajlanması ve depolanması | ||
16 | Final Sınavı |
1. Üçüncü, M., 2004. A’dan Z’ye Peynir Teknolojisi (Cilt I), Meta Basım Matbaacılık Hizmetleri, Bornova, İzmir, 543s. 2. Üçüncü, M., 2004. A’dan Z’ye Peynir Teknolojisi (Cilt II), Meta Basım Matbaacılık Hizmetleri, Bornova, İzmir, 1236s 3. Fox, P.F., 1999. Cheese: Chemistry, Physics and Microbiology, Vol. 1 General Aspects, 2nd Edition. Ed: Fox, P.F., Aspen Publishers, Inc. Gaithersburg, Maryland, 601p.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Uygulama/Pratik | 14 | 1 | 14 |
Proje Hazırlama | 1 | 8 | 8 |
Proje Sunma | 1 | 1 | 1 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 15 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
Toplam İş Yükü (saat) | 90 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | |
ÖÇ 1 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 5 | 3 | 3 | 4 | 4 |
ÖÇ 2 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 5 | 3 | 3 | 4 | 4 |
ÖÇ 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 5 | 3 | 3 | 4 | 4 |
ÖÇ 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 5 | 3 | 3 | 4 | 4 |
ÖÇ 5 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 5 | 3 | 3 | 4 | 4 |