| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|
| 7009002062010 | DONDURMA TEKNOLOJİSİ | Ders | 2 | 4 | 2,00 |
Önlisans
Türkçe
Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak dondurma üretmek için karışımı hazırlamak, karışımı işlemek yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Öğr. Gör. Dr. Serap FENDERYA
| 1 | Dondurma için karışım hazırlayabilme |
| 2 | Hazırlanan karışımı işleyebilme |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Dondurma bileşenlerinin hesaplanması, karıştırılması, karışıma ön işlemler uygulanması, dondurulması ve ambalajlanması ile dondurmanın depolanması konularını içermektedir.
| Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
|---|---|---|---|---|
| 1 | Dondurma Bileşenlerinin Hesaplanması ve Karıştırılması | Dondurma bileşenlerinin hesaplanması ile ilgili problem çözümü | ||
| 2 | Dondurma Bileşenlerinin Hesaplanması ve Karıştırılması | Dondurma bileşenlerinin hesaplanması ile ilgili problem çözümü | ||
| 3 | Dondurma Bileşenlerinin Hesaplanması ve Karıştırılması | Dondurma bileşenlerinin hesaplanması ile ilgili problem çözümü | ||
| 4 | Dondurma Bileşenlerinin Hesaplanması ve Karıştırılması | Karışım hazırlanması | ||
| 5 | Dondurma Bileşenlerinin Hesaplanması ve Karıştırılması | Karışım hazırlanması | ||
| 6 | Karışıma ön işlemler uygulanması | Karışıma ön işlemler uygulanması ve dondurma üretimi | ||
| 7 | Ara Sınav | |||
| 8 | Karışıma ön işlemler uygulanması | Karışıma ön işlemler uygulanması ve dondurma üretimi | ||
| 9 | Karışımın dondurulması ve ambalajlanması | Dondurma üretimi ve ambalajlanması | ||
| 10 | Karışımın dondurulması ve ambalajlanması | Dondurma üretimi ve ambalajlanması | ||
| 11 | Karışımın dondurulması ve ambalajlanması | Dondurma üretimi ve ambalajlanması | ||
| 12 | Karışımın dondurulması ve ambalajlanması | Dondurma üretimi ve ambalajlanması | ||
| 13 | Dondurmanın depolanması | Dondurmanın depolanması | ||
| 14 | Dondurmanın depolanması | Dondurmada duyusal analizlerin yapılması | ||
| 15 | Dondurmanın depolanması | Dondurmada kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerin yapılması | ||
| 16 | Final Sınavı |
1. Gürsel, A. ve Karacabey, A., 1998. Dondurma Teknolojisine İlişkin Hesaplamalar, Reçeteler ve Kalite Kontrol Testleri, Ankara Üni. Ziraat Fakültesi Yayınları No:1498, Yardımcı Ders Kitabı: 452, Ankara 172s. 2. Tekinşen, C., 1987. Dondurma Teknolojisi, TÜBİTAK Yay. No: 632, VHAG Seri No: 22, TÜBİTAK Matbaası, Ankara
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 100 |
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
| Final Sınavı | 1 | 100 |
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | |
Yok
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
|---|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
| Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
| Quiz | 2 | 0 | 1 |
| Derse Katılım | 14 | 1 | 14 |
| Uygulama/Pratik | 14 | 1 | 14 |
| Problem Çözümü | 2 | 1 | 2 |
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 15 |
| Toplam İş Yükü (saat) | 60 | ||
| PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | |
| ÖÇ 1 | 4 | 3 | 5 | 3 | ||||||
| ÖÇ 2 | 3 |