Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
7009002072010 | İÇME SÜTÜ VE KONSANTRE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ | Ders | 2 | 3 | 4,00 |
Önlisans
Türkçe
Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak içme sütü, koyulaştırılmış ve kurutulmuş süt ürünleri üretimini yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Öğr. Gör. Dr. Serap FENDERYA
1 | İçme sütü üretebilme |
2 | Koyulaştırılmış süt ürünlerini üretebilme |
3 | Kurutulmuş süt ürünlerini üretebilme |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Pastörize içme sütü, sterilize içme sütü, şekerli ve şekersiz koyulaştırılmış süt üretimi ve depolanması, süt tozu üretimi ve depolanması gibi konuları içermektedir.
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Pastörize içme sütü | Pastörize içme sütü üretimi | ||
2 | Pastörize içme sütü | Pastörize içme sütü üretimi | ||
3 | Sterilize içme sütü | Sterilize içme sütü üretimi | ||
4 | Sterilize içme sütü | Sterilize içme sütü üretimi | ||
5 | Sterilize içme sütü İçme sütlerinin depolanması | İçme sütlerinin depolanması | ||
6 | İçme sütlerinin depolanması | İçme sütlerinin depolanması | ||
7 | Şekersiz koyulaştırılmış süt üretilmesi | Şekersiz koyulaştırılmış süt üretilmesi | ||
8 | Ara Sınav | |||
9 | Şekersiz koyulaştırılmış süt üretilmesi | Şekersiz koyulaştırılmış süt üretilmesi | ||
10 | Şekersiz koyulaştırılmış süt üretilmesi Şekerli koyulaştırılmış süt üretilmesi | Şekerli koyulaştırılmış süt üretilmesi | ||
11 | Şekerli koyulaştırılmış süt üretilmesi | Şekerli koyulaştırılmış süt üretilmesi | ||
12 | Şekerli koyulaştırılmış süt üretilmesi Koyulaştırılmış süt ürünlerinin depolanması | Koyulaştırılmış süt ürünlerinin depolanması | ||
13 | Koyulaştırılmış süt ürünlerinin depolanması | Koyulaştırılmış süt ürünlerinin depolanması | ||
14 | Süt tozu üretimi | Süt tozu üretimi | ||
15 | Süt tozu üretimi Kurutulmuş süt ürünlerinin depolanması | Kurutulmuş süt ürünlerinin depolanması | ||
16 | Final sınavı |
1. Metin, M., 1996. Süt Teknolojisi 1. Bölüm: Sütün Bileşimi ve İşlenmesi, E.Ü. Mühendislik Fakültesi Yayınları No:33, Ege Üniversitesi Basımevi, Bornova- İzmir, 623s 2. Üçüncü, M., 1996. Süt Teknolojisi II. Bölüm. E.Ü. Mühendislik Fakültesi Yayınları No:32, Ege Üniversitesi Basımevi, Bornova- İzmir, 210s
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Quiz | 2 | 0 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Uygulama/Pratik | 14 | 1 | 14 |
Proje Hazırlama | 1 | 12 | 12 |
Proje Sunma | 1 | 1 | 1 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
Toplam İş Yükü (saat) | 110 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | |
ÖÇ 1 | 5 | 5 | 4 | 5 | ||||||
ÖÇ 2 | 5 | 3 | 5 | 5 | ||||||
ÖÇ 3 | 5 | 3 | 5 | 5 |