| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 
|---|---|---|---|---|---|
| 7009002092010 | SÜT ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ | Ders | 2 | 3 | 4,00 | 
Önlisans
Türkçe
Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak, peynir analizlerini yapmak/değerlendirmek, Yoğurt analizlerini yapmak değerlendirmek, krema analizlerini yapmak değerlendirmek, tereyağı analizlerini yapmak değerlendirmek ve Dondurma analizlerini yapmak değerlendirmek yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Öğr. Gör .Dr. Serap FENDERYA
| 1 | Peynir analizlerini yapabilme/değerlendirebilme | 
| 2 | Yoğurt analizlerini yapabilme/değerlendirebilme | 
| 3 | Krema analizlerini yapabilme/değerlendirebilme | 
| 4 | Tereyağı analizlerini yapabilme/değerlendirebilme | 
| 5 | Dondurma analizlerini yapabilme/değerlendirebilme | 
Birinci Öğretim
Laboratuvar Teknikleri
Yok
Peynir, yoğurt, krema, tereyağı ve dondurma gibi süt ürünlerinde duyusal, fiziksel, kimyasal analizlerin yapılması ve değerlendirilmesi.
| Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık | 
|---|---|---|---|---|
| 1 | Peynirde Duyusal Analizler Peynirde Fiziksel Analizler | Peynirde Duyusal ve Fiziksel Analizler | ||
| 2 | Peynirde Fiziksel Analizler Peynirde Kimyasal Analizler | Peynirde Kimyasal Analizler | ||
| 3 | Peynirde Kimyasal Analizler | Peynirde Kimyasal Analizler | ||
| 4 | Peynirde Kimyasal Analizler Yoğurtta Duyusal Analizler | Peynirde Kimyasal Analizler | ||
| 5 | Yoğurtta Duyusal Analizler Yoğurtta Fiziksel Analizler | Yoğurtta Duyusal ve Fiziksel Analizler | ||
| 6 | Yoğurtta Fiziksel Analizler Yoğurtta Kimyasal Analizler | Yoğurtta Kimyasal Analizler | ||
| 7 | Ara Sınav | |||
| 8 | Yoğurtta Kimyasal Analizler | Yoğurtta Kimyasal Analizler | ||
| 9 | Kremada Duyusal Analizler Kremada Kimyasal Analizler | Kremada Duyusal ve Kimyasal Analizler | ||
| 10 | Kremada Kimyasal Analizler | Kremada Kimyasal Analizler | ||
| 11 | Tereyağında Duyusal Analizler Tereyağında Kimyasal Analizler | Tereyağında Duyusal ve Kimyasal Analizler | ||
| 12 | Tereyağında Kimyasal Analizler | Tereyağında Kimyasal Analizler | ||
| 13 | Tereyağında Kimyasal Analizler Dondurmada Duyusal Analizler | Tereyağında Kimyasal Analizler | ||
| 14 | Dondurmada Fiziksel Analizler Dondurmada Kimyasal Analizler | Dondurmada Duyusal ve Fiziksel Analizler | ||
| 15 | Dondurmada Kimyasal Analizler | Dondurmada Kimyasal Analizler | ||
| 16 | Final Sınavı | 
1. Metin, M., Öztürk, G. F., 2002, Süt ve Mamülleri Analiz Yöntemleri, Duyusal, Fiziksel ve Kimyasal Analizler, EMYO Yayınları,, No:24, EMYO Basımevi, Bornova, İzmir, 439s. 2. Oysun, G., 2001. Süt ve Ürünlerinde Analiz Yöntemleri. Ege Üni. Ziraat Fak. Yayınları, No: 504, Bornova, İzmir, 306s. 3.Süt ve süt Ürünleri İşleme Teknolojisi Megep modülleri 4.Süt ve Süt Ürünleri Analizleri 1,2,3 Megep Modülleri
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer | 
|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 100 | 
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer | 
| Final Sınavı | 1 | 100 | 
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | |
Yok
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) | 
|---|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | 
| Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | 
| Quiz | 6 | 0 | 3 | 
| Derse Katılım | 14 | 2 | 28 | 
| Uygulama/Pratik | 14 | 2 | 28 | 
| Proje Hazırlama | 1 | 16 | 16 | 
| Proje Sunma | 1 | 1 | 1 | 
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 15 | 
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 25 | 25 | 
| Toplam İş Yükü (saat) | 120 | ||
| PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | |
| ÖÇ 1 | 5 | 3 | 5 | 3 | ||||||
| ÖÇ 2 | 5 | 3 | 5 | 3 | ||||||
| ÖÇ 3 | 5 | 3 | 5 | 3 | ||||||
| ÖÇ 4 | 5 | 3 | 5 | 3 | ||||||
| ÖÇ 5 | 5 | 4 | 5 | 3 |