GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
7009002092010 SÜT ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ Ders 2 3 4,00

Önlisans


Türkçe


Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak, peynir analizlerini yapmak/değerlendirmek, Yoğurt analizlerini yapmak değerlendirmek, krema analizlerini yapmak değerlendirmek, tereyağı analizlerini yapmak değerlendirmek ve Dondurma analizlerini yapmak değerlendirmek yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.


Öğr. Gör .Dr. Serap FENDERYA


1 Peynir analizlerini yapabilme/değerlendirebilme
2 Yoğurt analizlerini yapabilme/değerlendirebilme
3 Krema analizlerini yapabilme/değerlendirebilme
4 Tereyağı analizlerini yapabilme/değerlendirebilme
5 Dondurma analizlerini yapabilme/değerlendirebilme

Birinci Öğretim


Laboratuvar Teknikleri


Yok


Peynir, yoğurt, krema, tereyağı ve dondurma gibi süt ürünlerinde duyusal, fiziksel, kimyasal analizlerin yapılması ve değerlendirilmesi.


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Peynirde Duyusal Analizler Peynirde Fiziksel Analizler Peynirde Duyusal ve Fiziksel Analizler
2 Peynirde Fiziksel Analizler Peynirde Kimyasal Analizler Peynirde Kimyasal Analizler
3 Peynirde Kimyasal Analizler Peynirde Kimyasal Analizler
4 Peynirde Kimyasal Analizler Yoğurtta Duyusal Analizler Peynirde Kimyasal Analizler
5 Yoğurtta Duyusal Analizler Yoğurtta Fiziksel Analizler Yoğurtta Duyusal ve Fiziksel Analizler
6 Yoğurtta Fiziksel Analizler Yoğurtta Kimyasal Analizler Yoğurtta Kimyasal Analizler
7 Ara Sınav
8 Yoğurtta Kimyasal Analizler Yoğurtta Kimyasal Analizler
9 Kremada Duyusal Analizler Kremada Kimyasal Analizler Kremada Duyusal ve Kimyasal Analizler
10 Kremada Kimyasal Analizler Kremada Kimyasal Analizler
11 Tereyağında Duyusal Analizler Tereyağında Kimyasal Analizler Tereyağında Duyusal ve Kimyasal Analizler
12 Tereyağında Kimyasal Analizler Tereyağında Kimyasal Analizler
13 Tereyağında Kimyasal Analizler Dondurmada Duyusal Analizler Tereyağında Kimyasal Analizler
14 Dondurmada Fiziksel Analizler Dondurmada Kimyasal Analizler Dondurmada Duyusal ve Fiziksel Analizler
15 Dondurmada Kimyasal Analizler Dondurmada Kimyasal Analizler
16 Final Sınavı

1. Metin, M., Öztürk, G. F., 2002, Süt ve Mamülleri Analiz Yöntemleri, Duyusal, Fiziksel ve Kimyasal Analizler, EMYO Yayınları,, No:24, EMYO Basımevi, Bornova, İzmir, 439s. 2. Oysun, G., 2001. Süt ve Ürünlerinde Analiz Yöntemleri. Ege Üni. Ziraat Fak. Yayınları, No: 504, Bornova, İzmir, 306s. 3.Süt ve süt Ürünleri İşleme Teknolojisi Megep modülleri 4.Süt ve Süt Ürünleri Analizleri 1,2,3 Megep Modülleri



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Quiz 6 0 3
Derse Katılım 14 2 28
Uygulama/Pratik 14 2 28
Proje Hazırlama 1 16 16
Proje Sunma 1 1 1
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 15 15
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 25 25
Toplam İş Yükü (saat) 120

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10
ÖÇ 1 5 3 5 3
ÖÇ 2 5 3 5 3
ÖÇ 3 5 3 5 3
ÖÇ 4 5 3 5 3
ÖÇ 5 5 4 5 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek