GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
17010901T11220 TEREYAĞI TEKNOLOJİSİ Ders 2 4 2,00

Önlisans


Türkçe


Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak Krema ve Tereyağı Üretimi yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.


Öğr. Gör. Dr. Serap FENDERYA


1 Kremayı İşleyebilme
2 Tereyağını İşleyebilme

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Ham krema üretimi, kremaya ön işlemler uygulanması, kremanın olgunlaştırılması, kremanın yayıklanması, tereyağı, yoğrulması, tereyağının ambalajlanması ve depolanması konularını içermektedir.


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Ham krema üretimi Ham krema üretimi
2 Ham krema üretimi Kremaya ön işlemler uygulanması Ham krema üretimi
3 Kremaya ön işlemler uygulanması Kremaya ön işlemler uygulanması
4 Kremaya ön işlemler uygulanması Kremaya ön işlemler uygulanması
5 Kremanın olgunlaştırılması Kremanın olgunlaştırılması
6 Kremanın olgunlaştırılması Kremanın olgunlaştırılması
7 Ara Sınav
8 Kremanın olgunlaştırılması Kremanın yayıklanması Kremanın yayıklanması
9 Kremanın yayıklanması Kremanın yayıklanması
10 Kremanın yayıklanması Kremanın yayıklanması
11 Tereyağı ve yoğrulması Tereyağı ve yoğrulması
12 Tereyağı ve yoğrulması Tereyağı ve yoğrulması
13 Tereyağını ambalajlama Tereyağını ambalajlama
14 Depolama Depolama
15 Depolama Depolama
16 Final Sınavı

1. Metin, M., Tavlaş, B., 1987. Tereyağı Yapım Tekniği, E.Ü. Ege Meslek Yüksekokulu Çoğaltma Yayınları, No:1, 101s. 2. Metin, M., Öztürk, G. F., 2002. Süt ve Mamülleri Analiz Yöntemleri, Duyusal, Fiziksel ve Kimyasal Analizler, EMYO Yayınları,, No:24, EMYO Basımevi, Bornova, İzmir, 439s.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 1 14
Uygulama/Pratik 14 1 14
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 10 10
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 18 18
Toplam İş Yükü (saat) 60

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10
ÖÇ 1 3 3 2 3 3 4
ÖÇ 2 2 5 3 3 4 3 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek