GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
7009001242023 STAJ Ders 1 1 3,00

Önlisans


Türkçe


Stajın amacı; öğrencilerin süt teknolojisi alanında kazandıkları teorik bilgilerin, laboratuvar veya gerçek iş yeri uygulamalarıyla pekiştirilmesini sağlamaktır. Akademik yıl bitiminde yaz aylarında yapılan, öğrencilerin dönem içinde aldığı teorik bilgileri pratik anlamda değerlendirebilecekleri toplam 30 gün işletme stajıdır. Meslek hayatlarında çalışabilecekleri kurum ve kuruluşlarda mesleki bilgi, görgü, beceri ve tecrübe sahibi olmaktadırlar.


ÖĞR. GÖR. DR. SERAP FENDERYA


1 İş yeri görgüsü, disiplini, ast-üst ilişkilerini kavrayabilme
2 Verilen bir işi kısa sürede ve doğru bir şekilde tamamlayabilme
3 Süt ürünleri üretiminde karşılaşılan sorunları irdeleyerek analiz ve çözüm üretme becerisi
4 Süt endüstrisinde üretim, yönetim ve kalite kontrol aşamalarını öğrenme
5 Rapor yazma becerisini kazanma ve geliştirme

Birinci Öğretim



RAPOR HAZIRLAMA, RAPOR SUNMA


Staj tanımı, amacı ve önemi, Staj yeri araştırması nasıl yapılır? Resmi yazışmalar nasıl yapılır? İş yeri mesai saatlerine uyma, amirlere itaat, özel koşullar, iş güvenliği, amaca uygun alet-ekipman kullanabilme, minimum girdi ile maksimum çıktı arasındaki ilişkiler, Teorik Konularla uygulamalarının arasındaki bağlantılar, analitik sentezler, Staj sonunda bu süreçte kazanılan becerilerin kurallar çerçevesinde raporlanması.


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Süt ve süt ürünlerinin imalatını gerçekleştiren işletmelerde/fabrikalarda, gıda kontrol laboratuvarlarında, süt üretim kooperatifleri vb. yerlerde pratik yapma ve deneyim kazanma
2 Süt ve süt ürünlerinin imalatını gerçekleştiren işletmelerde/fabrikalarda, gıda kontrol laboratuvarlarında, süt üretim kooperatifleri vb. yerlerde pratik yapma ve deneyim kazanma
3 Süt ve süt ürünlerinin imalatını gerçekleştiren işletmelerde/fabrikalarda, gıda kontrol laboratuvarlarında, süt üretim kooperatifleri vb. yerlerde pratik yapma ve deneyim kazanma
4 Süt ve süt ürünlerinin imalatını gerçekleştiren işletmelerde/fabrikalarda, gıda kontrol laboratuvarlarında, süt üretim kooperatifleri vb. yerlerde pratik yapma ve deneyim kazanma
5 Süt ve süt ürünlerinin imalatını gerçekleştiren işletmelerde/fabrikalarda, gıda kontrol laboratuvarlarında, süt üretim kooperatifleri vb. yerlerde pratik yapma ve deneyim kazanma



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

VAR


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Laboratuvar 1 50 50
Deney 15 2 30
Rapor Hazırlama 1 5 5
Rapor Sunma 1 5 5
Toplam İş Yükü (saat) 90

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10
ÖÇ 1 4 5
ÖÇ 2 4 5
ÖÇ 3 4 4
ÖÇ 4 5 4
ÖÇ 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek