| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|
| 7009001242023 | STAJ | Ders | 1 | 2 | 3,00 |
Önlisans
Türkçe
Stajın amacı; öğrencilerin süt teknolojisi alanında kazandıkları teorik bilgilerin, laboratuvar veya gerçek iş yeri uygulamalarıyla pekiştirilmesini sağlamaktır. Akademik yıl bitiminde yaz aylarında yapılan, öğrencilerin dönem içinde aldığı teorik bilgileri pratik anlamda değerlendirebilecekleri toplam 30 gün işletme stajıdır. Meslek hayatlarında çalışabilecekleri kurum ve kuruluşlarda mesleki bilgi, görgü, beceri ve tecrübe sahibi olmaktadırlar.
ÖĞR. GÖR. DR. SERAP FENDERYA
| 1 | İş yeri görgüsü, disiplini, ast-üst ilişkilerini kavrayabilme |
| 2 | Verilen bir işi kısa sürede ve doğru bir şekilde tamamlayabilme |
| 3 | Süt ürünleri üretiminde karşılaşılan sorunları irdeleyerek analiz ve çözüm üretme becerisi |
| 4 | Süt endüstrisinde üretim, yönetim ve kalite kontrol aşamalarını öğrenme |
| 5 | Rapor yazma becerisini kazanma ve geliştirme |
Birinci Öğretim
RAPOR HAZIRLAMA, RAPOR SUNMA
Staj tanımı, amacı ve önemi, Staj yeri araştırması nasıl yapılır? Resmi yazışmalar nasıl yapılır? İş yeri mesai saatlerine uyma, amirlere itaat, özel koşullar, iş güvenliği, amaca uygun alet-ekipman kullanabilme, minimum girdi ile maksimum çıktı arasındaki ilişkiler, Teorik Konularla uygulamalarının arasındaki bağlantılar, analitik sentezler, Staj sonunda bu süreçte kazanılan becerilerin kurallar çerçevesinde raporlanması.
| Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
|---|---|---|---|
| 1 | Süt ve süt ürünlerinin imalatını gerçekleştiren işletmelerde/fabrikalarda, gıda kontrol laboratuvarlarında, süt üretim kooperatifleri vb. yerlerde pratik yapma ve deneyim kazanma | ||
| 2 | Süt ve süt ürünlerinin imalatını gerçekleştiren işletmelerde/fabrikalarda, gıda kontrol laboratuvarlarında, süt üretim kooperatifleri vb. yerlerde pratik yapma ve deneyim kazanma | ||
| 3 | Süt ve süt ürünlerinin imalatını gerçekleştiren işletmelerde/fabrikalarda, gıda kontrol laboratuvarlarında, süt üretim kooperatifleri vb. yerlerde pratik yapma ve deneyim kazanma | ||
| 4 | Süt ve süt ürünlerinin imalatını gerçekleştiren işletmelerde/fabrikalarda, gıda kontrol laboratuvarlarında, süt üretim kooperatifleri vb. yerlerde pratik yapma ve deneyim kazanma | ||
| 5 | Süt ve süt ürünlerinin imalatını gerçekleştiren işletmelerde/fabrikalarda, gıda kontrol laboratuvarlarında, süt üretim kooperatifleri vb. yerlerde pratik yapma ve deneyim kazanma |
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 100 |
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
| Final Sınavı | 1 | 100 |
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | |
VAR
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
|---|---|---|---|
| Laboratuvar | 1 | 50 | 50 |
| Deney | 15 | 2 | 30 |
| Rapor Hazırlama | 1 | 5 | 5 |
| Rapor Sunma | 1 | 5 | 5 |
| Toplam İş Yükü (saat) | 90 | ||
| PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | |
| ÖÇ 1 | 4 | 5 | ||||||||
| ÖÇ 2 | 4 | 5 | ||||||||
| ÖÇ 3 | 4 | 4 | ||||||||
| ÖÇ 4 | 5 | 4 | ||||||||
| ÖÇ 5 | 5 | 5 |