GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ODM232 KÜLTÜR BALIKÇILIĞI VE SAĞLIĞI Seçmeli Ders Grubu 2 4 2,00

Önlisans



Öğrenciler kültür balığı yetiştiriciliğinin temel prensipleri, yetiştiricilik teknikleri ve kültür balığı hastalıkları hakkında bilgi edinir


Doç. Dr. Muhammet KARAKAVUK


1 Ülkemiz ve dünyadaki su ürünleri üretimi ve yetiştiricilik üretiminin gıda sektöründeki önemini öğrenir;
2 Ülkemizde yetiştiriciliği yapılan balık türlerinin yetiştircilik teknikleri hakkında bilgi sahibi olur;
3 Bakteriyel, viral, paraziter ve mantar hastalıkları hakkında bilgi sahibi olur;
4 Kültür balığı yetiştiriciliği sektöründe koruyucu hekimlik uygulamalarını öğrenir;

Birinci Öğretim


-


-


Kültür balığı bakım, besleme ve ürünleri


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Dünyada ve ülkemizde Su Ürünleri yetiştiriciliğindeki gelişimler. Yetiştiriciliği yaygın olarak yapılmakta olan türler - -

1.Alpbaz A.,2005, Su Ürünleri Yetiştiriciliği. Alp yayınları. İzmir, 548s. 2.Çelikkale, M.S. 1988, İçsu Balıkları ve Yetiştiriciliği, Cilt: I-II, Trabzon, 450 s. 3.BROMAGE, N.R., ROBERTS, R.J., 2001, Broodstock Management and Egg and Larval Quality, Blackwell Science,420 4.Avault, W.J., 2005, A Step-by-step Guide to Commercial Aquaculture, AVA Publishing Inc., 890 s. 5.Çağıltay, F., 2007, İçsu Balıkları Yetiştiriciliği, Nobel Yayınları, Ankara 255 s. 6.Pıllay, T.V.R., 1990, Aquaculture principles and practices, Year 1990, The university press Cambridge



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

-


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 1 16 16
Soru-Yanıt 1 15 15
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 10 10
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 20 20
Toplam İş Yükü (saat) 63

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13
ÖÇ 1 4 5 4
ÖÇ 2 4 4
ÖÇ 3 3 2
ÖÇ 4 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek