GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ODM234 KULUÇKA YÖNETİMİ VE HİJYEN Seçmeli Ders Grubu 2 4 2,00

Önlisans


Türkçe


Kanatlı sektörünün bir üretim seksiyonu olan kuluçkahanede civciv üretim tekniğinin öğretilmesi amaçlanmıştır.


-


1 Kanatlı işletmesinde kuluçkahaneyi ayrı bir birim olarak tanıyabilme
2 Yeni kuluçka biriminin bölümlerini tasarlayabilme
3 Kaliteli sağlıklı bir civcivi ile sağlıksız bir civcivi ayırt edebilme
4 Yumurtalık civcivlerde kanattan ve renkten cinsiyet ayırt edebilme
5 Kaliteli damızlık yumurtayı ayırt edebilme
6 Kuluçka makinesi teknik özelliklerini anlayabilme
7 Dişi yumurtalık civcive aşı uygulayabilme
8 Kuluçka hijyenini sağlayabilme

Birinci Öğretim


-


-


Kuluçka Yönetimi


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Kuluçka üretim yerleri ve kapasiteleri - -

Altan Ö: 2012, Tavukçulukta Kuluçka ve Üreme Biyolojisi, İzmir.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

-


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Uygulama/Pratik 1 10 10
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 10 10
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 15 15
Performans 1 20 20
Toplam İş Yükü (saat) 57

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13
ÖÇ 1 3 3 3 5
ÖÇ 2 1
ÖÇ 3 5 5
ÖÇ 4 4 4 2
ÖÇ 5 3
ÖÇ 6 5
ÖÇ 7 5 4 3
ÖÇ 8 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek