| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 
|---|---|---|---|---|---|
| 7011002122013 | ORGANİK TARIM İLKELERİ VE MEVZUAT | Ders | 2 | 4 | 2,00 | 
Önlisans
Türkçe
Bu dersin amacı öğrencilerin; organik bitkisel üretimin genel prensiplerini kavramasını ve bu üretimin yapılabilmesi için gerekli olan mevzuat hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır.
Assist. Prof. Dr. Funda YOLDAŞ
| 1 | 1.Organik bitkisel üretimi tanımlayabilme | 
| 2 | 2.Organik bitkisel üretimin genel prensiplerini açıklayabilme | 
| 3 | 3.Organik bitkisel üretimin gerekliliğini benimseyebilme | 
| 4 | 4.Organik bitkisel üretime başlama ve devam ettirme ile ilgili aşamaları ana hatlarıyla öğrenebilme. | 
| 5 | 5.Organik bitkisel üretime ilişkin mevzuatı öğrenebilme | 
Yok
Yok
• Organik bitkisel üretim kavramı • Organik bitkisel üretimin temel prensipleri • Organik bitkisel üretime geçiş süreci, kontrol ve sertifikasyon işlemleri. • Organik bitkisel üretime ilişkin kanun ve yönetmelik
| Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık | 
|---|---|---|---|
| 1 | Tanışma. Dersin içeriği ve işlenişi, Değerlendirme yöntemleri hakkında bilgi. Organik bitkisel üretimin tanımı ve önerilme nedenleri. | ||
| 2 | Dünyada ve ülkemizde organik bitkisel üretim (gelişimi, yayılması, organik olarak yetiştirilen ürünler) | ||
| 3 | Dünyada ve ülkemizde organik bitkisel üretim (gelişimi, yayılması, organik olarak yetiştirilen ürünler) | ||
| 4 | Organik bitkisel üretime başlama (geçiş süreci, gereklilikler, kontrol ve sertifikasyon işlemleri) | ||
| 5 | Organik bitkisel üretimin gerçekleştirilmesi (geçiş süreci, gereklilikler, yürütme ve izleme organları, kontrol ve sertifikasyon işlemleri) | ||
| 6 | Organik bitkisel üretimin gerçekleştirilmesi (geçiş süreci, gereklilikler, yürütme ve izleme organları, kontrol ve sertifikasyon işlemleri) | ||
| 7 | Ara Sınav | ||
| 8 | Organik bitkisel üretimin gerçekleştirilmesi (geçiş süreci, gereklilikler, yürütme ve izleme organları, kontrol ve sertifikasyon işlemleri) | ||
| 9 | Organik bitkisel üretim ilkeleri (üretim, toprak işleme, sulama, gübreleme, hastalık, zararlı ve yabancı otlarla mücadele prensipleri, hasat, ambalajlama ve nakliye) | ||
| 10 | Organik bitkisel üretim ilkeleri (üretim, toprak işleme, sulama, gübreleme, hastalık, zararlı ve yabancı otlarla mücadele prensipleri, hasat, ambalajlama ve nakliye) | ||
| 11 | Dünyada ve Ülkemizde Organik Bitkisel Üretim Mevzuatı | ||
| 12 | Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulanmasına Yönelik Yönetmelik | ||
| 13 | Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulanmasına Yönelik Yönetmelik | ||
| 14 | Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulanmasına Yönelik Yönetmelik | ||
| 15 | Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulanmasına Yönelik Yönetmelik | ||
| 16 | Final Sınavı | 
1. Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik, www.tarim.gov.tr 2. İlbaş, A.İ., 2009. Organik Tarım (İlkeler ve Ulusal Mevzuat), Elif Yayınevi.
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer | 
|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 100 | 
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer | 
| Final Sınavı | 1 | 100 | 
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | |
Yok
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) | 
|---|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | 
| Final Sınavı | 1 | 1 | 1 | 
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 | 
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 | 
| Toplam İş Yükü (saat) | 58 | ||
| PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | |
| ÖÇ 1 | 3 | 2 | 2 | |||||||
| ÖÇ 2 | 3 | 3 | 2 | 1 | ||||||
| ÖÇ 3 | 4 | 3 | 2 | 2 | 1 | |||||
| ÖÇ 4 | 4 | 3 | 5 | 3 | 3 | |||||
| ÖÇ 5 | 4 | 3 | 4 |