GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
0 0 0

Önlisans





1 Hammadde ve yardımcı maddeleri işletmeye almak;
2 Ön işlemleri kontrol etmek;
3 3 İçme sütü üretimini kontrol etmek;
4 4 Yoğurt ve Tereyağı üretimi ve gerekli kontrollerini yapmak;
5 5 Et ürünleri konusunda temel bilgiye sahip olur;
6 6 Emülsiyon tipi et ürünlerini üretir ;
7 7 Fermente et ürünlerini üretir;



[Yok]



Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Dersin ve kaynakların tanıtılması
2 Sütün bileşimi- sütün oluşumu-süt hijyeni
3 Sütün nitelikleri, Süt İşletmelerinde miktar ölçümü+Hammadde ve yardımcı maddelerin depolanması+Sütün temizlenmesi
4 Sütün Temizlenmesi+Sütün havasının ve kokusunun alınması
5 Süt Yağının Ayrılması+ Sütün Standardizasyonu+ Sütün Homojenizasyonu
6 İçme Sütü Teknolojisi-Pastörize-UHT süt üretimi
7 Yoğurt Üretim Teknolojisi Sade Yoğurt Üretimi, Meyveli Yoğurt Üretimi Probiyotik Yoğurt Üretimi, Yoğurttan Ayran Üretimi
8 Ara sınav
9 Et ürünlerinin üretiminde uygulanan temel işlemler ve et ürünlerinin sınıflandırılması
10 Emülsiyon teknolojisi
11 Sosis üretim teknolojisi
12 Salam üretim teknolojisi
13 Fermente sucuk teknolojisi
14 Fermente sucuk teknolojisi
15 Hayvansal ürünlerin toplum sağlığındaki önemi
16 Final sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 4 56
Bireysel Çalışma 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 7 2 14
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 2 28
Toplam İş Yükü (saat) 128

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10
ÖÇ 1 1 1 1 1 3 1
ÖÇ 2 1 1 1 1 4 1
ÖÇ 3 1 1 1 1 3 1
ÖÇ 4 1 1 1 1 4 1
ÖÇ 5 1 1 1 1 3 1
ÖÇ 6 1 1 1 1 4 1
ÖÇ 7 1 1 1 1 4 1
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek