Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
ODM208 | AGRO-TURİZM | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 4 | 2,00 |
Önlisans
Türkçe
Bu dersin amacı agro-ekoloji, konvansiyonel üretim sistemi ile iyi tarım, organik tarım ve sürdürülebilir tarım sistemlerinin tanımlanması ve alternatif üretim sistemlerini kıyaslanması ile öğrencinin sürdürülebilirlik anlayışının tarımdaki uygulamasını ve önemini anlamasını sağlamaktır
Doç. Dr. Funda YOLDAŞ
1 | 1. Agro-ekoloji terimini kavrayabilme |
2 | 2. Tarımsal üretimde sürdürülebilir tarım tekniklerinden yararlanma |
3 | 3. İklim değişimleri ve tarımsal faaliyetlerle ilişkileri |
4 | 4. Çevresel sürdürülebilirliğin amaç ve yararlarını sentezleyebilme |
5 | 5. Bugünkü tarım sistemlerinin sorunları hakkında fikir yürütebilmenin önemini kavrayabilme ve çözüm önerebilme |
Birinci Öğretim
[Yok]
Tarım ve ekoloji, biyoçeşitliliğin tarımdaki rolü, tarım ve çevre ilişkileri ile tarımsal ekosistemler ve sürdürülebilirlikle ilgili temel kavramlar, küresel iklim değişiminin tarımsal üretime etkileri, tarımsal girdiler, münavebe gibi konular öğrencilere aktarılacaktır.
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Agronomi, Ekoloji ve Agro-ekoloji terimleri | ||
2 | Dünyada ve Türkiye’de Sürdürülebilir Tarım Uygulamalarının tarihsel gelişimi | ||
3 | Konvansiyonel üretim sistemi ile iyi tarım, organik tarım ve sürdürülebilir tarım sistemlerinin tanımlanması ve alternatif üretim sistemlerinin karşılaştırılması | ||
4 | Çevre koruma ve biyoçeşitlilik | ||
5 | Tarımsal üretim-çevre ilişkileri, çevresel kaynakların kullanımı ile ortaya çıkan sera etkisi, küresel ısınma ve iklim değişiklikleri | ||
6 | Sağlıklı toprak, toprak yönetimi | ||
7 | Su, su kaynakları ve su yönetimi | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Tarımsal girdiler | ||
10 | Münavebe | ||
11 | Yeşil gübreler | ||
12 | Malçlama | ||
13 | Kompost | ||
14 | Final |
Makbule CİVELEK, Taner DALGIN, Hüseyin ÇEKEN, 2013. Agro-Turizm ve Sürdürülebilirlik İlişkisi: Muğla Yöresindeki TaTuTa Çiftliklerinde Bir Araştırma (Relationship Between Agro-Tourism and Sustainability: A Research TaTuTa Farms in Muğla Religion ). Journal of tourism and Gastronomy Studies. Anonymous, 1999. “Çevre Bilimi-Sürdürülebilir Dünya”. Ed. Ü. Erdem. E.Ü. Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yayınları No:1. XX+498 s. Miguel A. Altieri, 1995. Agroecology: The Science of Sustainable Agriculture
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 12 | 2 | 24 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 12 | 2 | 24 |
Toplam İş Yükü (saat) | 52 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | |
ÖÇ 1 | 4 | 4 | ||||||||
ÖÇ 2 | ||||||||||
ÖÇ 3 | ||||||||||
ÖÇ 4 | ||||||||||
ÖÇ 5 |