GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ODM230 FİDE YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli Ders Grubu 2 4 2,00

Önlisans


Türkçe


Bu dersin sonunda öğrenciler, ülkemizdeki fide sektörünün durumu, fidesi ile üretilen türler, (sebze, tarla bitkileri vb.) fide üretim yöntemleri, fide üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları, ticari boyutlarda yapılan fide üretim yöntemleri, sağlıklı ve kaliteli fide üretim metotları ile bazı türlerdeki fide üretim yöntemleri hakkında bilgi edineceklerdir.


Doç. Dr. Özlem ALAN


1 Fide ile üretimin nedenlerini yorumlayabilme,
2 Türlerine göre fide üretim yöntemlerini karşılaştırabilme,
3 Kaliteli fide elde edilmesinde gerekli olan uygulamaları pratiğe aktarabilme,

Birinci Öğretim


Yok


Yok


• Fide ile üretimin nedenleri ve avantajları, • Fide üretim yöntemlerinin tanımlanması, • Ticari boyutta fide üretim yöntemlerinin karşılaştırılması, • Sağlıklı ve kaliteli fide üretiminde gerekli olan önemli uygulamalar


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Giriş Fide nedir, Hangi türlerde fide ile üretim Fide üretim yöntemleri nelerdir
2 Fidesi ile üretilen sebze türleri,
3 Fide ile üretimin nedenleri, ülkemizdeki fide üretimi,
4 Fide üretimini etkileyen faktörler,
5 Fide üretim yöntemleri,
6 Yazlık sebze türlerinde fide üretimi,
7 Kışlık sebze türlerinde fide üretimi,
8 Ticari boyutlu fide üretim yöntemleri,
9 Sebzecilikte aşılı fide üretimi,
10 Fide üretiminde büyümenin kontrol edilme uygulamaları,
11 Türlere göre aşılı fide üretim yöntemleri,
12 Kaliteli fide elde edilmesinde gerekli önemli uygulamalar, Fide üretiminde hijyen ve önemi,
13 Çevredeki fide üretimi yapan kuruluş ziyaretleri
14 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 2 28
Bireysel Çalışma 14 1 14
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 5 5
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 10 10
Toplam İş Yükü (saat) 60

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10
ÖÇ 1 1 1 1 1 1 1
ÖÇ 2 1 1 1 1 1 1
ÖÇ 3 1 1 1 1 1 1
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek