Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
KLT302 | TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ VE GIDA GÜVENLİK SİSTEMLERİ | Seçmeli Ders Grubu | 3 | 6 | 4,00 |
Lisans
Türkçe
Toplam kalite yönetimi anlayışının ve bu anlayışın tarihsel kökenlerinin öğrenilmesi, toplam kalite yönetimi ilke ve tekniklerinin anlaşılması. Farklı gıda güvence sistemlerinin irdelenmesi.
Prof.Dr.Özer KINIK
1 | Toplam kalite yönetimi felsefesini anlama |
2 | Toplam kalite yönetimi araç ve tekniklerini bilme ve bunları kullanabilme |
3 | Kalite standartlarını bilme |
4 | Farklı gıda güvence sistemlerini bilme ve kullanabilme |
5 | Bireylerde kalite bilinci oluşturma |
Yok
Yok
Toplam kalite yönetimi ve gıda güvenlik sistemleri
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Kalite kavramı, kavramın tarihsel süreçte evrilerek toplam kalite yönetimi anlayışının ortaya çıkması ve toplam kalite anlayışının ortaya çıkmasının nedenleri | |||
2 | Klasik yönetim anlayışı ve toplam kalite yönetiminin karşılaştırılması | |||
3 | Toplam kalite yönetimine ilişkin temel kavramlar, bu kavramların toplam kalite yönetimi içerisindeki yeri ve önemi | |||
4 | Toplam kalite yönetimi unsurları ve bu unsurların toplam kalite yönetimi açısından önemi | |||
5 | PUKO (Deming) döngüsü, ilkeleri | |||
6 | Kalite çemberleri, örgütlenişi, işleyişi, faydaları | |||
7 | Kıyaslama, amaçları, aşamaları, çeşitleri, faydaları | |||
8 | Ara sınav | |||
9 | Toplam kalite yönetiminde kullanılan sorun çözme teknikleri | |||
10 | Kalite maliyetleri ve kalite maliyet sistemi | |||
11 | Türkiye ve dünyada toplam kalite yönetimi uygulamaları karşılaştırılması | |||
12 | Gıda güvence sistemleri (GMP, GAP, GHP, HACCP,BRT, İSO Standartları) | |||
13 | Gıda güvence sistemleri (GMP, GAP, GHP, HACCP,BRT, İSO Standartları) | |||
14 | Gıda güvence sistemleri (GMP, GAP, GHP, HACCP,BRT, İSO Standartları) | |||
15 | Gıda güvence sistemleri (GMP, GAP, GHP, HACCP,BRT, İSO Standartları) | |||
16 | Final Sınavı |
Tekin, M. (2004). Toplam Kalite Yönetimi. Kıngır, S. (2006). Toplam Kalite Yönetimi. Halis, M. (2008). Toplam Kalite Yönetimi.
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 10 | 3 | 30 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 5 | 4 | 20 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 5 | 4 | 20 |
Toplam İş Yükü (saat) | 102 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | |
ÖÇ 1 | |||||||||||
ÖÇ 2 | |||||||||||
ÖÇ 3 | |||||||||||
ÖÇ 4 | |||||||||||
ÖÇ 5 |