Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
ZTB415 | İKİNCİ ÜRÜN TARIMI | Seçmeli Ders Grubu | 4 | 7 | 5,00 |
Lisans
Türkçe
Tarla tarımında ikinci ürün kavramını ve pratiğini anlatmak ve benimsetmektir.
Doç. Dr. Çiğdem SÖNMEZ Dr. Öğretim Üyesi Aliye YILDIRIM KESKİNOĞLU
1 | Tarımsal üretimde ikinci ürün kavramının önemini |
2 | Yazlık ve kışlık ikinci ürün ayrımına ait kriterleri mukayese edebilme |
3 | Yazlık ve kışlık ikinci ürün üretimi açısından yeni projelerin üretilmesi |
4 | Yazlık kışlık ikinci ürün pratiği ile ilgili bilgi edinilmesi ve edinilen bilgileri üretim projelerinde sentezleyebilme |
5 | Yazlık ve kışlık ikinci ürüne uygun tarla bitkileri çeşitlerinin belirleme kriterlerinin tespiti |
6 | İkinci ürün tarımında canlı materyal temini, üretim süreci ve bu süreç içerisinde karşılaşılabilecek sorunlar ve sorunların çözümü konularında bilgi verebilme |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Ülkemizde ikinci uygun toprak ve iklim koşulları, 2. ürüne uygun türler ve kültürel faaliyetler, 2. ürünün münavebedeki yeri ve gelecekteki uygulamaları. Toprak verimliliğini artırmak için 2. ürün uygulamasında baklagillerin yeri.
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Dersin tanıtımı, kapsamı, gerekçesi, önemi | ||
2 | İkinci ürün tarımının Türkiye’de uygulanan bölgeler ve iller, uygulamanın aşamaları | ||
3 | İkinci ürüne uygun ekolojilerin belirlenmesindeki kriterler | ||
4 | İkinci ürüne uygun aranan çeşit özellikleri | ||
5 | İkinci üründe ekim ve hasat zamanının belirlemesi ve dikkate alınacak kriterler | ||
6 | İkinci üründe tarla hazırlığı | ||
7 | İkinci üründe ekim, dikim | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | İkinci üründe sulama | ||
10 | İkinci üründe hastalık ve zararlılarla mücadele | ||
11 | İkinci üründe hasat | ||
12 | İkinci üründe ürünün saklanması ve değerlendirilmesi | ||
13 | Yazlık ikinci ürün projelerinin incelenmesi | ||
14 | Kışlık ikinci ürün projelerinin incelenmesi | ||
15 | Yazlık ve kışlık ikinci ürün projelerinin karşılaştırılması | ||
16 | Final sınavı |
İkinci ürün tarımı araştırma projesi. T.C. Tarım Orman Bakanlğı Ziraat İşleri Gen.Md. Ankara.1982 Kün. E., 1985. sıcak iklim tahılları. A.Ü. Zir. Fak. Yay.no:953. A.Ü. Basımevi Ankara S.317
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Bütünleme Sınavı | 1 | 5 | 5 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Tartışma | 1 | 1 | 1 |
Soru-Yanıt | 1 | 1 | 1 |
Takım/Grup Çalışması | 1 | 3 | 3 |
Beyin Fırtınası | 3 | 5 | 15 |
Makale Kritik Etme | 2 | 5 | 10 |
Bireysel Çalışma | 4 | 8 | 32 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Okuma | 5 | 6 | 30 |
Performans | 6 | 2 | 12 |
Toplam İş Yükü (saat) | 159 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | |
ÖÇ 1 | 5 | 5 | 4 | 5 | |||||||||
ÖÇ 2 | 5 | 5 | 5 | 4 | |||||||||
ÖÇ 3 | 5 | 4 | 5 | ||||||||||
ÖÇ 4 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||
ÖÇ 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
ÖÇ 6 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 |