GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
2802002122016 MESLEKİ İNGİLİZCE I Ders 2 4 4,00

Lisans


İngilizce


Bu ders ile öğrenciler; 1- Mesleki terminolojiyi (temel beslenme ilkeleri, beden bölümleri ve sistemler, beslenme ile ilintili bazı hastalıklar, mutfakta kullanılan araç gereç ve pişirme yöntemleri vb.) öğrenecek 2- Bu konularda ingilizce videolar izleyecek ve üzerinde tartışacak 3- Küçük gruplar halinde beslenme ile ilgili bir konuda sunum yapacaklardır.


Doç. Dr. Reci MESERİ


1 Öğrenciler basit anatomik terimlerin İngilizcesini bilirler
2 Öğrenciler beslenme ile ilgili mesleki terminolojiyi bilirler
3 Öğrenciler İngilizce bir metni okuyup anlayabilirler
4 Öğrenciler beslenme ile ilgili İngilizce basit bir metni Türkçeye çevirebilirler
5 Öğrenciler beslenme ile ilgili bir konuda ekip olarak araştırma yapıp sunum hazırlayabilirler
6 Öğrenciler beslenme ile ilgili hazırladıkları sunumu ekip olarak İngilizce sunabilirler

Birinci Öğretim


yok


Yok


Bu ders tümüyle İngilizce yürütülen bir derstir. Bu ders kapsamında öğrenciler Beslenme ve Diyetetik alanında sık kullanılan İngilizce terimleri öğrenecek, güncel makale ve kitap bölümleri okuyacak ve çeviri yapacak, bu alanda hazırlanmış kısa filmleri izleyerek İngilizce okuma, dinleme, konuşma ve çeviri becerilerini geliştireceklerdir. Öğrenciler ayrıca 3-4 kişiden oluşan gruplar halinde İngilizce sunum yapacaklardır.


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Giriş Bedenimiz Sunum ödevlerinin dağıtılması
2 Bedenin bölümleri, Sistemler Organlar, video - body parts
3 Nutritional terms
4 Beslenme biyokimyası Video - Micronutrients, ABCD of the vitamins
5 Mutfakta kullanılan araç gereçler, ölçümler, pişirme yöntemleri video - kitchen tools video - cooking verbs
6 Besin rehberleri Video- Myplate
7 Beslenme örüntüleri ve kültür Video- dining customs around the world
8 Özel diyetler video- obesity
9 Sözcük avı
10 Ödev sunumu I
11 Ödev sunumu II
12 Ödev sunumu III
13 Ödev sunumu IV
14 Ödev sunumu V Genel değerlendirme ve geribildirim

Türkan CC, Türkan N. More to Read I. METU. Department of Basic English. Ankara, 2006 Barbara Gorbacz-Gancarz, Lucyna Ostrowska, Ewa Stefańska. English for Dietetics.2016 MORRIS, Catreen E. Flash on English for Cooking, Catering and Reception: ESP Series. Italy: Tecnostampa, 2012.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Proje Sunma 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Takım/Grup Çalışması 6 3 18
Proje Hazırlama 1 20 20
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 20 20
Ev Ödevi 6 3 18
Toplam İş Yükü (saat) 105

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11
ÖÇ 1 5 1 1 1 1 1 4 4 1 1 1
ÖÇ 2 3 1 1 1 1 1 4 5 1 1 1
ÖÇ 3 1 3 3 1 1 1 5 5 1 4 1
ÖÇ 4 1 1 3 1 1 1 5 4 1 4 1
ÖÇ 5 1 1 1 1 1 1 4 2 1 1 1
ÖÇ 6 1 1 1 1 1 1 4 2 1 1 1
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek