GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
0 0 0

Lisans





1 Beslenmenin sağlığı etkileyen boyutunun kavranması.
2 Besleyici ve sağlıklı bir diyetin nasıl olması gerektiğinin tanımlanması.
3 Gıda temel bileşenlerini (karbonhidratlar, yağlar, proteinler, vitaminler ve mineraller) tanımlama.
4 Temel gıda bileşenlerinin (karbonhidratlar, yağlar, proteinler, vitaminler ve mineraller) vücuttaki fonksiyonlarını ve beslenmedeki önemini kavrayabilme.
5 Beslenmenin kalın bağırsak sağlığı ve duygusal sağlık üzerine olumlu etkileri konusunda bilgi sahibi olmak
6 Yaşam Boyu Beslenme (Bebeklik, çocukluk, adölesan, yetişkin ve ileri yaş) konusunda bilgi sahibi olmak
7 Bilginin doğruluğunu anlamak



[Yok]



Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Beslenme, fiziksel aktivite ve sağlık ilişkisi, besleyici ve sağlıklı bir diyetin özellikleri ve planlanması
2 Karbonhidratlar ve beslenmedeki önemi
3 Proteinler, yağlar ve beslenmedeki önemleri
4 Vitaminler, mineraller ve beslenmedeki önemi
5 Besin öğesi olmayan diğer sağlığa yararlı bileşikler, oksidanlar, antioksidanlar ve sağlık
6 Arasınav
7 Beslenme ve mikrobiata
8 Beslenme ve duygusal sağlık
9 Yaşam boyu beslenme (bebeklik, çocukluk, adölesan, yetişkin ve ileri yaş)
10 Alerji, laktoz ve glüten intoleransında beslenme
11 Gıdaların ambalajında yer alan besin etiketinin, sağlık ve beslenme iddialarının okur yazarlığı
12 Beslenme konusunda, görsel ve yazılı medya veya instagram gibi kanallarda sunulan kafa karıştıran beslenme bilgilerini ayıklama
13 Beslenmede doğru bildiğimiz yanlışlar
14 Final sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 5 6 30
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 5 6 30
Toplam İş Yükü (saat) 90

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11
ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
ÖÇ 6
ÖÇ 7
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek