Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
3401003162020 | YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ YÖNETİMİ-II | Seçmeli Ders Grubu | 3 | 6 | 3,00 |
Lisans
Türkçe
Dersin amacı öğrencilere yiyecek içecek işletmeciliğinin işleyişi ve hizmetlerin uygulaması konusunda ileri düzey bilgiler öğretmek ve uygulamalar kazandırmaktır.
Prof. Dr. Adnan Turksoy
1 | Yiyecek içecek işletmelerinin yönetim süreci kapsamında yiyeceklerin hazırlanmasını öğrenme |
2 | İçecek hazırlama yöntemlerini öğrenme |
3 | Pişirme konularında genel bilgilerin yanısıra mutfak bilgisi kazandırma |
4 | Mutfak yönetimi hakkında bilgi sahibi olma ve öğrendiklerini uygulayabilme |
5 | Servis ve sanitasyon yöntemlerini bilme ve yönetebilme deneyimi kazanma, |
6 | Yiyecek ve içecek yönetimine ilişkin temel finansal araçları tanıma ve kullabilmeyi öğrenme |
Yok
Yok
Ana temel sektörler, hizmetler sektörünün diğerlerine göre farklılıkları, hizmetler sektörünü oluşturan alt sektörlerden yiyecek ve içecek işkolu hakkında temel bilgiler, yiyecek ve içecek yönetimini oluşturan temel konular, bu işletmelerin özellikleri, organizasyon yapıları, bu işletmelerin pazarlanmasının farklı ve detaylı yönleri, menü geliştirme ve planlama, menü değerlendirme, yiyecek ve içecek temini
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Dersin tanıtımı, faaliyet ve işleyişin açıklanması | ||
2 | Yiyeceklerin öz hazırlığı | ||
3 | Yiyeceklerin Pişirilmesi ve Hazırlanması - I | ||
4 | Yiyeceklerin Pişirilmesi ve Hazırlanması – II | ||
5 | Yiyecek Servis Yöntemlerine Yönetimsel Bakış | ||
6 | İçecek Servisi | ||
7 | Yiyecek ve İçecek Yönetiminde Sanitasyon | ||
8 | Arasınav | ||
9 | Yiyecek ve İçecek Kontrolü - I | ||
10 | Yiyecek ve İçecek Kontrolü - II | ||
11 | Yiyecek ve İçecek Yönetiminde Başabaş Analizleri | ||
12 | Projelerin Sunumu | ||
13 | Projelerin Sunumu | ||
14 | Projelerin Sunumu | ||
15 | |||
16 |
TÜRKSOY, Adnan, Yiyecek ve İçecek İşletmeleri Yönetimi, Turhan Kitabevi, 2007.
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 2 | 10 | 20 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 2 | 14 | 28 |
Toplam İş Yükü (saat) | 92 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | PÇ 16 | PÇ 17 | PÇ 18 | PÇ 19 | PÇ 20 | |
ÖÇ 1 | 4 | 3 | 5 | |||||||||||||||||
ÖÇ 2 | 3 | 3 | ||||||||||||||||||
ÖÇ 3 | 4 | 3 | 2 | |||||||||||||||||
ÖÇ 4 | 3 | 4 | ||||||||||||||||||
ÖÇ 5 | 4 | 3 | 4 | |||||||||||||||||
ÖÇ 6 | 3 | 2 |