Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
504001192022 | INTRODUCTION TO FOOD ENGINEERING | Ders | 1 | 2 | 2,00 |
Lisans
Türkçe
Gıda mühendisliği mesleği ve iş alanları hakkında öğrencileri bilgilendirmek, Bölüm eğitim ve fiziki imkanlarını tanıtmak, öğretim üyeleri ile tanıştırmak, Gıda Mühendisleri Odası hakkında öğrencileri bilgilendirmek. Etik, mühendislik etiği, sürdürülebilirlik, yenilikçilik, girişimcilik, proje yönetimi, zaman yönetimi, laboratuvar güvenliği kavramları hakkında bilgi verilmesi, bölüm mezunu başarılı Gıda Mühendisleri ile söyleşiler yaparak öğrencilerin vizyonunu genişletmek.
Doç.Dr. Gülen Yıldız Turp, Dr.Öğr.Üyesi Şebnem Şimşek
1 | Gıda mühendisliği mesleği çalışma alanları, Gıda Mühendisleri Odası faaliyetleri hakkında bilgilenilmesi |
2 | Etik, mühendislik etiği, Gıda Mühendisliği etiği kavramlarının öneminin kavranması |
3 | Sürdürülebilirlik ve çevre konularında farkındalığın artması |
4 | Yenilikçilik ve girişimcilik kavramlarının öğrenilerek Mühendislik açısından değerlendirilmesi |
5 | Proje yönetimi ve zaman yönetimi konularında bilgi sahibi olunması |
6 | lLaboratuvar güvenliği kavramları hakkında bilgi verilmesi, |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Gıda mühendisliği eğitimine başlayan öğrencilere meslek tanıtımı, Gıda Mühendislerinin çalışacağı alanlar hakkında bilgilendirme, Bölüm ve pilot tesislerin fiziki yapısı ve dersleri hakkında bilgi verilmesi, Bölüm hocaları ile tanışılması, Gıda Mühendisleri Odası İzmir yetkilisi tarafından odanın görevlerinin ve etkinliklerinin tanıtılması, etik ve Mühendislik etiği, sürdürülebilirlik, yenilikçilik, girişimcilik, proje yönetimi, zaman yönetimi, kavramlarının tanıtılması ve öneminin vurgulanması, laboratuvar güvenliği, proje yönetimi hakkında bilgilendirme, Gıda sektöründe başarılı olmuş, Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü mezunlarının derse davetli konuşmacı olarak katılımı.
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Gıda Mühendisliği Mesleği Tanıtımı, Çalışma Alanları | ||
2 | Ege Üniv. Gıda Müh. Bölümü eğitimi, laboratuvar, pilot tesisleri, staj ve erasmus programları tanıtımı | ||
3 | Ege Ünv Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ile tanışma, ders içerikleri ve projeler hakkında bilgilendirme | ||
4 | TMMOB Gıda Mühendisleri Odası tanıtımı, activities | ||
5 | Etik, mühendislik etiği önemi | ||
6 | Mühendislik etiğinin uygulanması üzerinde tartışma | ||
7 | Sürdürülebilir kalkınma | ||
8 | Ara Sınavı | ||
9 | Girişimcilik | ||
10 | Yenilikçilik | ||
11 | Proje Yönetimi | ||
12 | Ege üniversitesi mezunu Gıda Mühendisi ile söyleşi | ||
13 | Laboratuvar Güvenliği | ||
14 | Zaman Yönetimi | ||
15 | Gıda sanayi Semineri | ||
16 | Final Sınavı |
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 1 | 14 |
Rapor Hazırlama | 1 | 15 | 15 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 15 |
Toplam İş Yükü (saat) | 56 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | |
ÖÇ 1 | 3 | |||||||||||
ÖÇ 2 | 5 | |||||||||||
ÖÇ 3 | 3 | 5 | ||||||||||
ÖÇ 4 | 3 | 3 | 5 | |||||||||
ÖÇ 5 | 3 | 3 | 5 | |||||||||
ÖÇ 6 | 3 |