GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
504001192022 INTRODUCTION TO FOOD ENGINEERING Ders 1 2 2,00

Lisans


Türkçe


Gıda mühendisliği mesleği ve iş alanları hakkında öğrencileri bilgilendirmek, Bölüm eğitim ve fiziki imkanlarını tanıtmak, öğretim üyeleri ile tanıştırmak, Gıda Mühendisleri Odası hakkında öğrencileri bilgilendirmek. Etik, mühendislik etiği, sürdürülebilirlik, yenilikçilik, girişimcilik, proje yönetimi, zaman yönetimi, laboratuvar güvenliği kavramları hakkında bilgi verilmesi, bölüm mezunu başarılı Gıda Mühendisleri ile söyleşiler yaparak öğrencilerin vizyonunu genişletmek.


Doç.Dr. Gülen Yıldız Turp, Dr.Öğr.Üyesi Şebnem Şimşek


1 Gıda mühendisliği mesleği çalışma alanları, Gıda Mühendisleri Odası faaliyetleri hakkında bilgilenilmesi
2 Etik, mühendislik etiği, Gıda Mühendisliği etiği kavramlarının öneminin kavranması
3 Sürdürülebilirlik ve çevre konularında farkındalığın artması
4 Yenilikçilik ve girişimcilik kavramlarının öğrenilerek Mühendislik açısından değerlendirilmesi
5 Proje yönetimi ve zaman yönetimi konularında bilgi sahibi olunması
6 lLaboratuvar güvenliği kavramları hakkında bilgi verilmesi,

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Gıda mühendisliği eğitimine başlayan öğrencilere meslek tanıtımı, Gıda Mühendislerinin çalışacağı alanlar hakkında bilgilendirme, Bölüm ve pilot tesislerin fiziki yapısı ve dersleri hakkında bilgi verilmesi, Bölüm hocaları ile tanışılması, Gıda Mühendisleri Odası İzmir yetkilisi tarafından odanın görevlerinin ve etkinliklerinin tanıtılması, etik ve Mühendislik etiği, sürdürülebilirlik, yenilikçilik, girişimcilik, proje yönetimi, zaman yönetimi, kavramlarının tanıtılması ve öneminin vurgulanması, laboratuvar güvenliği, proje yönetimi hakkında bilgilendirme, Gıda sektöründe başarılı olmuş, Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü mezunlarının derse davetli konuşmacı olarak katılımı.


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Gıda Mühendisliği Mesleği Tanıtımı, Çalışma Alanları
2 Ege Üniv. Gıda Müh. Bölümü eğitimi, laboratuvar, pilot tesisleri, staj ve erasmus programları tanıtımı
3 Ege Ünv Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ile tanışma, ders içerikleri ve projeler hakkında bilgilendirme
4 TMMOB Gıda Mühendisleri Odası tanıtımı, activities
5 Etik, mühendislik etiği önemi
6 Mühendislik etiğinin uygulanması üzerinde tartışma
7 Sürdürülebilir kalkınma
8 Ara Sınavı
9 Girişimcilik
10 Yenilikçilik
11 Proje Yönetimi
12 Ege üniversitesi mezunu Gıda Mühendisi ile söyleşi
13 Laboratuvar Güvenliği
14 Zaman Yönetimi
15 Gıda sanayi Semineri
16 Final Sınavı


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 1 14
Rapor Hazırlama 1 15 15
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 10 10
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 15 15
Toplam İş Yükü (saat) 56

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
ÖÇ 1 3
ÖÇ 2 5
ÖÇ 3 3 5
ÖÇ 4 3 3 5
ÖÇ 5 3 3 5
ÖÇ 6 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek